Οι πληρωμές των διαιτητών, το VAR και η απορία της FIFA...

Από gazzetta.gr : Αρκετές ειδήσεις έβγαλε η συνάντηση του Μπιόρν Βασάλο της FIFA με ομάδες και εκπροσώπους της Super League. Γιατί απόρησε για την διαδικασία πληρωμής των διαιτητών, το VAR και πότε έρχεται το νέο... αφεντικό της ΚΕΔ, Περέιρα.
Πηγή: gazzetta.gr
Οι πληρωμές των διαιτητών, το VAR και η απορία της FIFA...

Αρχικά ως προς τις πληρωμές των διαιτητών της Super League μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα έχει μπει ένα ποσό 591.000 ευρώ που αφορά σε οφειλές του β' γύρου και όχι μόνο (σ.σ. και για πλέι οφ). Σε αυτό το θέμα ο Βασάλο στην κουβέντα που είχε στην Λίγκα εξέφρασε την απορία του. Βρέθηκε προ αρνητικής εκπλήξεως τονίζοντας πως θέση της FIFA είναι η ΕΠΟ να πληρώνει τους διαιτητές, όπως συνέβαινε και πιο παλιά και όχι η Λίγκα και οι σύλλογοι, όπως γίνεται τώρα. Σε αυτό το σημείο να τονιστεί πως κατά 65% το μπάτζετ της ΕΠΟ κάθε χρόνο βγαίνει από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ενώ πλέον από τα πρόστιμα των ομάδων η Ομοσπονδία κρατάει το 60% ενώ κρατούσε το 25%. Συνεπώς μπορεί να προκύψει ένα σχετικό ποσό για την διαιτησία από εκεί.

Ως προς το Video Assistant Referee (VAR) είναι σε πειραματικό στάδιο και προς αξιολόγηση μέχρι τον Μάρτιο του 2018. Δεν θα μπει σε φουλ εφαρμογή εάν δεν έχουν πρώτα καθοριστεί βασικές παράμετροι. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να γίνει φουλ χρήση του τώρα, ωστόσο η χρήση του θα υπάρχει και θα μπορεί να γίνει μόνο για:

1) Ευκαιρία για γκολ
2) Λάθος υπόδειξη σε παίκτη για πειθαρχικό παράπτωμα
3) Κόκκινη κάρτα
4) Πέναλτι

Σχετικά με τον Πορτογάλο Περέιρα, που θα είναι το νέο... αφεντικό της ΚΕΔ, εκείνος θα αποφασίζει σχεδόν για όλα πια. Έρχεται την Πέμπτη και θα τσεκάρει προσωπικά ο ίδιος τα τεστ και τις αξιολογήσεις των διαιτητών αλλά και θα καταρτίσει τους πίνακες. Όσο για Τριτσώνη και Κουκουλάκη μένουν μέχρι νεωτέρας στην ΚΕΔ. Ο Περέιρα θα αποφανθεί το εάν και με ποιόν τρόπο μπορεί να συνεχίσουν εκεί.

Διαβάστε ακόμη...