Στο "κόκκινο" οι διαπραγματεύσεις με Οτσόα

Από sport24.gr: Ο ΠΑΟΚ "καίγεται" να κλείσει τη μεταγραφή του τερματοφύλακα και θα επιχειρήσει σήμερα να δώσει αίσιο τέλος στο deal με τον Γκιγέρμο Οτσόα. Στην αναμονή η Γοδόι για τον Ροντρίγκο Ρέι περιμένει την έγγραφη προσφορά του "Δικεφάλου".
Πηγή: sport24.gr
Στο "κόκκινο" οι διαπραγματεύσεις με Οτσόα

Ο ΠΑΟΚ σε ένα μήνα από σήμερα θα δώσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι του για τη νέα σεζόν (στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League) και όμως ακόμη δεν έχει βρει τον βασικό τερματοφύλακά του. Αυτό και μόνο ως σκέψη εξηγεί γιατί βρίσκονται σε εγρήγορση ο Ιβάν Σαββίδης και ο Λούμπος Μίχελ και θέλουν να κλείσουν άμεσα την υπόθεση απόκτησης "άσου".

Ο Νο 1 στόχος για τον ΠΑΟΚ είναι ο Γκιγέρμο Οτσόα και αυτό δεν χωρά αμφιβολία. Η περίπτωσή του, όμως, δεν είναι καθόλου εύκολη γιατί οι απαιτήσεις του ξεπερνούν αρκετά το 1.000.000 ευρώ, αφού ο Μεξικανός τερματοφύλακας με το όνομα που έχει δημιουργήσει στην Ισπανία είναι αρκετά ελκυστικός σε ομάδες που μπορούν να πληρώσουν αρκετά, όπως συμβαίνει με την γειτονική Τουρκία ή το Κατάρ.

Ο μεγαλομέτοχος και ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ θα κάνουν, σήμερα κατά πάσα πιθανότητα, νέα πρόταση (αρχικά πρόσφεραν 700.000 ευρώ ετησίως) στον 32χρονο γκολκίπερ η οποία θα περιέχει και αρκετά μπόνους για να τον πείσει να πει το "ναι".

Η αλήθεια είναι ότι έχοντας προτάσεις και από ισπανικές ομάδες που δεν πληρώνουν τα πολύ υψηλά ποσά των Τούκρων ή των Αράβων πάντως, ο Οτσόα ζητά παραπάνω χρήματα για να αφήσει την La Liga και αν έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα που δεν έχει ανάλογη λάμψη. Ο Μεξικανός προετοιμάζεται για τον ημιτελικό του Confederations Cup κόντρα στην Πορτογαλία και αν απαντήσει θετικά το θέμα "βασικός γκολκίπερ" κελέινει για τον ΠΑΟΚ.

Ρέι και Γοδόι περιμένουν την επίσημη πρόταση του ΠΑΟΚ

Αν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη στην υπόθεση Οτσόα, ο ΠΑΟΚ θα στραφεί σε άλλες λύσεις. Σε ό,τι αφορά στην περίπτωση του Ροντρίγκο Ρέι, ο ΠΑΟΚ έχει συμφωνήσει μαζί του για ετήσιες απολαβές περίπου 400.000 ευρώ (τρία ή τέσσερα χρόνια η διάρκεια του συμβολαίου), θα πρέπει ομως να πάει και στην Γοδόι η έγγραφη πρόταση του ΠΑΟΚ για τον 26χρονο Αργεντινό γκολκίπερ.

Από τις συζητήσεις που είχε ο Λούμπος Μίχελ με τους ανθρώπους της Γοδόι, ένα ποσό ύψους 1,5 εκατ. ευρώ συν ένα ποσοστό μεταπώλησης λιγότερο του 20% μπορεί να φέρει συμφωνία. Το αν θα κάνει την τελική κίνηση ο ΠΑΟΚ θα κριθεί από την έκβαση της υπόθεσης Οτσόα και τη διάθεση του Σαββίδη να δώσει χρήματα για αγορά τερματοφύλακα.

Ο Λούμπος Μίχελ, εξάλλου, είχε χθες σύσκεψη με τους συνεργάτες του στην ΠΑΕ και καθόρισαν από κοινού τα ονόματα σε μια λίστα 6-7 γκολκίπερ, μέσα από την οποία μπορεί να βρεθεί η εναλλακτική λύση αν δεν πάει καλά ούτε η υπόθεση Οτσόα, ούτε αυτή του Ρέι.

Διαβάστε ακόμη...