Βιεϊρίνια-ΠΑΟΚ: Μια δύσκολη υπόθεση για όλους…

Από gazzetta.gr: Ο «φάκελος Βιεϊρίνια» έχει μεταφερθεί από το email του Λούμπος Μίχελ σ' αυτό του Ιβάν Σαββίδη (με κοινοποίηση: Μαρία Γκοντσάροβα), όμως αυτό δε σημαίνει πως άνοιξε ο δρόμος της επιστροφής.
Πηγή: gazzetta.gr
Βιεϊρίνια-ΠΑΟΚ: Μια δύσκολη υπόθεση για όλους…

Είναι λογικό, όλα όσα υποστήριξε ο Λούμπος Μίχελ, κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης-συνέντευξης Τύπου, για το θέμα του Αντρέ Βιεϊρίνια, να απασχολούν και τον διεθνή Τύπο, τόσο στη Γερμανία, όσο και στην Πορτογαλία. Αλλά ως εκεί.

Οσοι θεωρούν, μετά και τις σημερινές δηλώσεις του Σλοβάκου αθλητικού διευθυντή, ότι άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για την επιστροφή του Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ, μάλλον αγνοούν βασικά πράγματα για την υλοποίηση μιας τέτοιας μεταγραφής.

Γενικά το θέμα απασχολεί αρκετές πλευρές. Από τη μία αυτή του ΠΑΟΚ, από την άλλη η Βόλφσμπουργκ και φυσικά αυτή του ποδοσφαιριστή, που ύστερα από πεντέμισι χρόνια στην Μπουντεσλίγκα έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται πως έφτασε η ώρα της επιστροφής στην Ελλάδα.

Για να συμβεί, όμως, αυτή η πολυσυζητημένη επιστροφή Βιεϊρίνια στη Θεσσαλονίκη και στην Τούμπα, θα πρέπει να ξεπεραστούν πολλά εμπόδια. Βάζοντας στην άκρη οτιδήποτε συναισθηματικό μπορεί να ενώνει τον ΠΑΟΚ με τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή, μιλάμε για μια μεταγραφή, μια σοβαρή υπόθεση, που τη δεδομένη χρονική στιγμή μόνο εύκολη δεν μπορεί να είναι...

Ας δούμε τα μέχρι τώρα δεδομένα:

Ο Βιεϊρίνια για πρώτη φορά έχει εκφράσει και προς την οικογένεια Σαββίδη την επιθυμία του να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ. Φτάνει, όμως, μόνο αυτό. Όταν μιλάμε για μια μεταγραφή, η απάντηση είναι εύκολη: όχι!

Ο 31χρονος, πια, μεσοεπιθετικός έχει συμβόλαιο μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, με αποδοχές που αγγίζουν τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχει και μια οψιόν από την πλευρά της Βόλφσμπουργκ για ακόμη ένα χρόνο, όμως όλοι γνωρίζουν πως δύσκολα θα ενεργοποιηθεί.

Ο ΠΑΟΚ, που για πρώτη φορά από την ημέρα που έφυγε αντιλαμβάνεται πόσο κομβικός μπορεί να είναι ο ρόλος του Πορτογάλου στην ομάδα, ασφαλώς και δεν μπορεί να δώσει αυτά τα χρήματα μόνο για το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή. Και πάλι, όμως, σ' ένα πιθανό σενάριο τριετούς συμβολαίου, το συνολικό ποσό μπορεί να φτάσει και τα 4 εκατομμύρια ευρώ δίχως την εφορία, που είναι στο 45%.

Η πλευρά του «Δικεφάλου» θα πρέπει να πληρώσει ένα σεβαστό ποσό στη γερμανική ομάδα. Όχι τη ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο, αλλά κοντά στα 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ στα οποία δεν υπάρχει εφορία. Και το πιο σημαντικό; Η οικονομική άνεση της Βόλφσμπουργκ επιτρέπει στους παράγοντες της να μην «καίγονται» να πουλήσουν τον Βιεϊρίνια, όσο κι αν δεν τον υπολογίζουν ως βασικό «εργαλείο» της ομάδας.

Ο Πορτογάλος αυτό το διάστημα βρίσκεται σε διακοπές μαζί με την οικογένεια του, αλλά στις αρχές Ιουλίου θα ταξιδέψει για τη Γερμανία προκειμένου να ξεκινήσει προετοιμασία. Γνωρίζοντας ότι στον προγραμματισμό της νέας σεζόν είναι δεύτερη και τρίτη επιλογή.

Χαρακτηριστικές είναι οι σημερινές τοποθετήσεις του μάνατζερ της Βόλφσμπουργκ, Ολαφ Ρέμπε, σχετικά με την ανάγκη εξεύρεσης ενός ποδοσφαιριστή, που θα αγωνίζεται στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, από τους λεγόμενους τοπ-παίκτες. «Αναζητούμε ένα παίκτη που θα μπορεί να βοηθήσει και στο σκοράρισμα», δήλωσε χαρακτηριστικά και όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ ήταν σα να εκφράζει για πολλοστή φορά τη δυσαρέσκεια του, τόσο για τον Μπλαζικόφσκι, όσο και για το Βιεϊρίνια.

Ο Λούμπος Μίχελ μπορεί, λοιπόν, να «πέταξε το μπαλάκι» στον Ιβάν Σαββίδη, όμως όλοι αντιλαμβάνονται πως η υπόθεση του Πορτογάλου άσου έχει πολλές παραμέτρους και μόνο εύκολη δεν είναι...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...