Το ξενέρωμα και η χαμένη... κ@#λα!

Από sdna.gr: Ο ΠΑΟΚ διανύει μετά την κατάκτηση του κυπέλλου ένα μεταβατικό στάδιο «ξενερώματος», που πρέπει άμεσα να τελειώσει. Και το τέλος ίσως έρχεται από... Γερμανία μεριά. 
Πηγή: sdna.gr
Το ξενέρωμα και η χαμένη... κ@#λα!

Παρακολουθώντας όσα συμβαίνουν κι όσα... δεν συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ τις τελευταίες εβδομάδες και το μόνο σίγουρο, πρόωρο και ίσως ίσως βιαστικό μου συμπέρασμα, είναι πως παρά το κύπελλο, έχει επέλθει μια φάση που μυρίζει γενικό "ξενέρωμα"... Ένα μεταβατικό διάστημα, που πρέπει να τελειώσει. Ακόμη κι ο Ιβάν Σαββίδης μοιάζει πιο αποστασιοποιημένος από ποτέ, αν και αντιλαμβάνομαι πως έχουμε πέσει σε ολιγοήμερες διακοπές του... Ο Μίχελ, έτσι κι αλλιώς, ανεβάζει σφυγμούς, μόνο όταν αντικρίζει Έλληνα διαιτητή, ο κόσμος μετά από "ναυάγιο" στα playoff, διαζύγιο στα ξαφνικά με Ίβιτς, αντικαταστάτη με τελευταίο σταθμό την Β' Κίνας και πρώτο μεταγραφικό απόκτημα που ανακοινώθηκε (μετά τον Λημνιό), τον Λεβέκ, καταγράφει αλλεπάλληλα limit down βαρεμάρας.

Ο ΠΑΟΚ οφείλει να αντεπιτεθεί. Και δε βλέπω πως υπάρχουν και περιθώρια να μην το κάνει. Όχι επειδή υπάρχει στις 20 Ιουνίου κάποιο θέμα ουσίας ή σοβαρών εντυπώσεων ή γιατί πέρασαν οι μέρες και δεν προλαβαίνει ή επειδή... τα καθρεφτάκια που λαμποκοπούν, ξεγελούν τους ιθαγενείς. Ο ΠΑΟΚ φέτος έχει στόχο τον τίτλο. Και για να τον διεκδικήσει με όλες του τις δυνάμεις, όλα του τα μόρια, όλες τους τις αισθήσεις, χρειάζεται και πάθος. Είναι καλό να υπάρχει ποδοσφαιρική λογική και σχέδιο και χρυσό και άγιο να μπορούν όσοι συνεργάζονται επικεφαλής, να συνεννοούνται. Απαιτείται και τεχνοκρατικός σχεδιασμός και διαπραγματευτική υπομονή για την ολοκλήρωση σημαντικών ντιλ, όπως και ωρίμανση κάποιων συνθηκών. Αλλά χωρίς ούριο άνεμο, πανιά δε σηκώνονται. Και ο ΠΑΟΚ, όντας μια από τις εντονότερα επηρεαζόμενες από το "κλίμα" και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ομάδες, χρειάζεται να ξεσηκωθεί για να συσπειρωθεί και να διεκδικήσει ό,τι βάλει στόχο.

Μοιάζει ακόμα να μην έχει συνέλθει ο οργανισμός από την "ανωμαλία" που του προκάλεσε η φυγή του Ίβιτς. Κι αυτό – ότι δεν συνήλθε ο ΠΑΟΚ ακόμη – είναι ευθύνη του αθλητικού διευθυντή. Όπως δική του είναι και η ευθύνη, να αλλάξει. Να γίνουν οι κινήσεις που θα πείσουν για την αταλάντευτη συνέχεια του υπάρχοντος project. Να έρθουν εκείνοι που θα εμπνεύσουν και που θα στηρίξουν εμπράκτως τον προπονητή. Και να έρθουν εγκαίρως, να κάνουν ένεση ενθουσιασμού σε όλους μας. Να μπολιαστούν όσο υπάρχει χρόνος και να μην ξεκινήσουν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια κι ο ΠΑΟΚ έχει βασικά κενά εκεί που ξέρει εδώ και μήνες πως θέλει ενίσχυση.

Γνωρίζω πως γίνονται προσπάθειες σε σχέδια που είναι σε εξέλιξη εδώ και μήνες και σε άλλα, που "τρέχουν" εδώ και δεκαπέντε μέρες. Και πως οι χρόνοι δεν είναι πάντα αυτοί που θέλει ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν είναι και απολύτως ελεγχόμενη παράμετρος. Φαίνεται πως όλα φιλτράρονται ξανά κι από τη διάθεση του προπονητή να παίζει και 4-4-2. Βλέποντας επίσης την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στον ανταγωνισμό, καταλαβαίνει κανείς πως ουδείς "προπορεύεται". Αλλά η γύμνια ή η ανέχεια των άλλων, δεν θα δώσει στον ΠΑΟΚ αυτά που του λείπουν.

Χρειάζεται, όπως πάντα φυσικά και λίγη υπομονή. Αλλά απαιτείται και να επιστρέψει η καύλα. Ένας κοντός, άλλοτε... χοντρός, από Γερμανία μεριά, με ποιοτική παρέα, είναι σε θέση να τη δώσουν

Υγ Βλέποντας κανείς τα... χαρωπά πρόσωπα του ζεύγους Μποκανί στο "Βενιζέλος", καταλαβαίνει πόσο τοξικό είναι να έρχεται για να μετέχει κάποιος στην ποδοσφαιρική Ελλάδα. Ακόμα κι αν πρόκειται για επιθετικό που τελευταία φορά που έκανε αποτελεσματικά τη δουλειά του, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ισχνή αντιπολίτευση...

Υγ2 Ο Μπεργκ κοντεύει να φορέσει κελεμπία κι ακόμα να κατακεραυνώσει ο Σκάι τον ΠΑΟΚ. Χαλάρωσαν τα αντανακλαστικά σας παιδιά.

Νίκος Τζαντζαράς

Διαβάστε ακόμη...