«Μπορεί να διαχειριστεί την πίεση ο Στανόγεβιτς»

Από metrosport.gr : Ο πρώην τεχνικός του Άρη Ζόραν Μιλίνκοβιτς μίλησε στο Metropolis 95.5 την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο»
Πηγή: metrosport.gr
«Μπορεί να διαχειριστεί την πίεση ο Στανόγεβιτς»

Ένα πρώτο σχόλιο για τον Στανόγεβιτς που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ: «Για εμένα είναι λίγο δύσκολο να μιλήσω για τον ΠΑΟΚ γιατί είμαι μεγάλο φαν του Άρη αλλά εντάξει θα μιλήσουμε για ποδόσφαιρο. Γνωρίζω τον Άλεξ και νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ έκανε μια καλή επιλογή».

Για το προπονητικό προφίλ του Στανόγεβιτς: «Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον αρκετά χρόνια ήμασταν μαζί στην ακαδημία της Παρτιζάν είναι ένας πολύ καλός χαρακτήρας και καλός άνθρωπος από τη μια πλευρά, αλλά από την άλλη πλευρά είναι δύσκολο ς όταν δουλεύει γιατί θέλει να κερδίζει συνέχεια».

Για το αν η επιτυχία με την Παρτιζάν είναι ένα διαβατήριο για το δύσκολο ελληνικό πρωτάθλημα: «Είναι δύσκολο να συγκρίνεις αυτά τα δύο πράγματα. Κάποιος που πετυχαίνει οπουδήποτε κουβαλά αυτή την επιτυχία παντού. Στο ποδόσφαιρο ο ρόλος του προπονητή είναι σημαντικός. Χρειάζεται αρκετή υποστήριξη, καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια για να πετύχει ένας προπονητής. Αν υπάρχουν τα παραπάνω, τότε ένας προπονητής μπορεί να πετύχει και στην Αγγλία και στην Ελλάδα και στη Σερβία».

Για το αν ο Στανόγεβιτς μπορεί να αντέξει στην πίεση που υπάρχει στις ελληνικές ομάδες: «Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να διαχειριστεί την πίεση. Έλληνες και Σέρβοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό ως προς την πίεση. Είχε και στην Παρτιζάν την ίδια πίεση».

Για το ποιες συμβουλές θα έδινε ο ίδιος στον Στανόγεβιτς: «Είμαστε καλοί φίλοι, τον γνωρίζω καλά. Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα. Είναι ένας έξυπνος άνθρωπος και προπονητής επίσης και θα βρει τον τρόπο να πετύχει και να φτάσει τον ΠΑΟΚ ψηλά. Θα καταφέρει να τον φέρει στο ίδιο επίπεδο με τις άλλες ομάδες. Έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Παρτιζάν και έφερε μεγάλες επιτυχίες στο σέρβικο ποδόσφαιρο και την ίδια την ομάδα και του εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα και ποτέ. Αν έχεις στοιχεία όπως η σκληρή δουλειά και η πίστη τότε είναι δεδομένο ότι έχεις πιθανότητες να πετύχεις».

Διαβάστε ακόμη...