Όλο και περισσότερα χρήματα από το BCL

Από paok24: Ο ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα, που έκανε γνωστό από νωρίς μέσα στη σεζόν ότι θα συνεχίσει και την επόμενη στο Basketball Champions League, το οποίο φέτος αυξάνει τα χρήματα που δίνει στις ομάδες.
Πηγή: paok24.com
Όλο και περισσότερα χρήματα από το BCL


H πρώτη σεζόν του BCL, είχε τα θέματα της, όσον αφορά κυρίως το κομμάτι της διαιτησίας, το επίπεδο σε μερικά παιχνίδια, καθώς και το γεγονός ότι ο κόσμος των περισσότερων ομάδων δεν την «αγκάλιασε» ωστόσο κινείται στο πλαίσιο της βελτίωσης, σε όλους τους τομείς, οδεύοντας στη δεύτερη σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ μαζί με τον Άρη και την ΑΕΚ από την Ελλάδα και οι Βενέτσια, Αβελίνο και Σάσαρι από την Ιταλία, είναι οι πρώτες ομάδες που ανακοίνωσε η FIBA και αναμένεται στο επόμενο χρονικό διάστημα, να γίνουν γνωστές και οι ομάδες από τα άλλα πρωταθλήματα που θα παίζουν του χρόνου σε αυτή τη διοργάνωση.

Το θέμα είναι ότι φέτος, το BCL έχει αυξημένα έσοδα για τις ομάδες που συμμετέχουν και όσο προχωρούν στη διοργάνωση, τόσο μεγαλώνει και το ποσό. Όπως έχει ανακοινωθεί, το ποσό που παίρνει η κάθε ομάδα που συμμετέχει στους ομίλους, είναι 50.000 ευρώ.

Πέρσι, το νούμερο για την ίδια διαδικασία, ήταν κοντά στις 100.000 ευρώ, αλλά μέσα σε αυτά, περιλαμβάνονταν και ένα 30% που είχε να κάνει με τις πληρωμές των διαιτητών, οπότε ο ΠΑΟΚ, είχε βάλει 70.000 ευρώ στο ταμείο του από τους ομίλους. Φέτος, τα 50.000 είναι εξασφαλισμένα για την κάθε ομάδα, ενώ η διοργάνωση συνεχίζει να πληρώνει τα έξοδα των διαιτητών.

Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με πέρσι, είναι όσο προχωράει κάποια ομάδα στη διοργάνωση. Το format της νέας σεζόν, έχει 32 ομάδες, οι οποίες χωρίζονται σε τέσσερις ομίλους των οκτώ (πέρσι είχε 40 τελικά, λόγω και αυτών που ήρθαν από το Eurocup) και την πρόκριση στους 16, παίρνουν οι τέσσερις πρώτοι κάθε ομίλου. Ποιο είναι το μπόνους για κάθε μία ομάδα που προκρίνεται στους 16; 70.000 ευρώ.

Δηλαδή με μία απλή πρόκριση από τους ομίλους στη νοκ-άουτ φάση, ο ΠΑΟΚ μπορεί να βάλει στο ταμείο του, 120.000 ευρώ, ποσό που για τα δικά του δεδομένα, είναι σημαντικό. Πέρσι, με την πρόκριση επί της Παρτιζάν, πρόσθεσε +20.000 ευρώ και το συνολικό του όφελος, ήταν 90.000 ευρώ. Την επόμενη σεζόν, αν πετύχει το ίδιο με πέρσι (με ένα νοκ-άουτ γύρο, καθώς δεν υπάρχει φάση των 24 ομάδων όπως πέρσι) θα βάλει στο ταμείο του 120.000 ευρώ.

Το ποσό όλο και μεγαλώνει με ακόμα καλύτερη πορεία, καθώς το μπόνους για πρόκριση στα προημιτελικά είναι +100.000 ευρώ, ενώ στο Final Four, o νικητής θα βάλει στο ταμείο του +1.000.000 ευρώ (διπλάσιο ποσό σε σχέση με αυτό που έβαλε φέτος η Τενερίφη), ο δεύτερος +400.000, ο τρίτος +200.000 και ο τέταρτος +140.000.

To συνολικό ποσό που μοιράζει η διοργάνωση στις ομάδες τη νέα σεζόν είναι 3.500.000 ευρώ και εννοείται πως αυτό αποτελεί και ένα επιπλέον κίνητρο για όλους τους συμμετέχοντες, καθώς εκτός από τη συμμετοχή στην Ευρώπη, υπάρχει και ανταμοιβή, την ώρα που στις διοργανώσεις της Euroleague, οι ομάδες πληρώνουν από τη τσέπη τους τα πάντα.

Ο ΠΑΟΚ πέρσι πήγε μέχρι τους 16, για να αποκλειστεί από τη μετέπειτα κάτοχο, την Τενερίφη και στην ομάδα δεν κρύβουν, ότι το κίνητρο τους την επόμενη σεζόν στο BCL θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Και με αυτό γνώμονα, θέλουν να προχωρήσουν σε όσο το δυνατόν καλύτερες επιλογές ενόψει της επόμενης χρονιάς.

Διαβάστε ακόμη...