«Ο Σαββίδης ωρίμασε σαν παράγοντας»

Από metrosport.gr : Στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Κούτσης
Πηγή: metrosport.gr
«Ο Σαββίδης ωρίμασε σαν παράγοντας»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Κούτσης και μίλησε για τα πλέι οφ, την εικόνα του Δικεφάλου και τις ακαδημίες των ομάδων.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα για την πρώτη θέση στα πλέι οφ: «Εχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, εκτιμώ ότι πάρα πολύ δύσκολα θα χάσει την πρωτιά. Δεν βλέπουμε καλό ποδόσφαιρο στα φετινά πλέι οφ, ο κόσμος δεν το ευχαριστιέται, ο ΠΑΟΚ όμως καταφέρνει να παίρνει αυτό που θέλει, τους τρεις πόντους και να είναι πρωτοπόρος σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα».

Για την εικόνα του Δικεφάλου και αν είναι αρκετή για να μπει καλύτερα την επόμενη σεζόν: «Ειχα πει ότι όλα τα παιχνίδια θα κρίνονται στις λεπτομέρειες, και αυτό έγινε σε όλα τα παιχνίδια με εξαίρεση το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα. Δεν μπαίνουν πολλά γκολ, δεν γίνονται πολλές φάσεις, ίσως παίζει ρόλο και η κούραση των ποδοσφαιριστών. Ο ΠΑΟΚ εμφανίζεται πιο συγκεντρωμένος και για αυτό παίρνει τα αποτελέσματα. Πήρε ένα μάθημα με την ΑΕΚ και συνειδητοποίησαν ότι αν δεν αλλάξουν συμπεριφορά δεν θα μπορέσουν να βγουν πρώτοι. Το πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ σε σχέση με τις άλλες ομάδες είναι ότι μπορεί να αντικαταστήσει οποιονδήποτε παίκτη. Εμένα μου άρεσε ο Πούγγουρας που προέρχεται από τις ακαδημίες και ήταν εξαιρετικός».

Για την πιθανότητα να δούμε ελληνικές ομάδες να επιλέγουν παίκτες από τις ακαδημίες να παίζουν βασικοί: «Το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο, ο Ολυμπιακός το έκανε φέτος με 3-4 παιδιά και αυτό άρεσε στον κόσμο. Όταν ο κόσμος βλέπει παίκτες από τα σπλάχνα του συλλόγου να παίζουν στην ομάδα ευχαριστιέται ο φίλαθλος, εμένα δεν μου άρεσε που έπαιξαν 2-3 Ελληνες από την κάθε ομάδα στον τελικό Κυπέλλου. Εμείς δεν υποστηρίζουμε αυτά τα παιδιά, στον Αγιαξ το υποστηρίζουν αυτό. Δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη».

Για το αν υπάρχουν οι καλύτερες προϋποθέσεις για τον ΠΑΟΚ ώστε την επόμενη σεζόν να διεκδικήσει το πρωτάθλημα: «Σε μεγάλο βαθμό η επιτυχία οφείλεται στον Σαββίδη. Ωρίμασε σαν παράγοντας, δεν έκανε τα λάθη του παρελθόντος και δεν είναι πλέον παρορμητικός. Για παράδειγμα, στο παρελθόν δεν πήγαινε καλά η ομάδα και έμπαινε στα αποδυτήρια για να επιπλήξει ποδοσφαιριστές και προπονητές. Αν στήριζε πιο νωρίς κάποιον προπονητή θα είχε κερδίσει χρόνο. Ο Σαββίδης κατάλαβε πως πρέπει να ενεργεί και δικαιώθηκε. Του χρόνου που θα είναι ακόμη πιο σοφός, η ομάδα θα πάει ακόμη καλύτερα».

Διαβάστε ακόμη...