Πλήρως ενημερωμένος ο Ινφαντίνο για τα γεγονότα της Λεωφόρου!

Από sdna.gr : Στη συνάντηση FIFA-ΕΠΟ-Βασιλειάδη στη Ζυρίχη, ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας Τζ. Ινφαντίνο ήταν απόλυτα ενήμερος αλλά και σοκαρισμένος με τα γεγονότα της Λεωφόρου! Για 20/7 οι εκλογές στην ΕΠΟ!
Πηγή: sdna.gr
Πλήρως ενημερωμένος ο Ινφαντίνο για τα γεγονότα της Λεωφόρου!

Συνάντηση για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το έργο της Προσωρινής Διοίκησης της ΕΠΟ και τις επικείμενος εκλογές στην ελληνική ομοσπονδία, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της FIFA στη Ζυρίχη, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, υψηλών αξιωματούχων της παγκόσμιας ομοσπονδίας και της «επιτροπής εξομάλυνσης» της ΕΠΟ.

Πριν την συνάντηση εργασίας, ο κ. Βασιλειάδης συναντήθηκε κατ' ιδίαν για μισή περίπου ώρα και με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, στη συνάντηση αυτή, ο κ. Ινφαντίνο εμφανίστηκε απόλυτα ενημερωμένος για όσα συνέβησαν την Τετάρτη στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και τον τραυματισμό του Βλάνταν Ίβιτς! Δήλωσε, μάλιστα, σοκαρισμένος, αλλά και έκπληκτος για το γεγονός ότι στην Ελλάδα γίνεται κουβέντα για το αν το κουτάκι της μπύρας... ήταν άδειο ή γεμάτο!

Ο υφυπουργός Αθλητισμού του μετέφερε πως για την ελληνική πολιτεία δεν υπάρχει τέτοια κουβέντα, πως το περιστατικό είναι απολύτως καταδικαστέο και θα υπάρξουν οι συνέπειες που αρμόζουν και προβλέπουν οι κανονισμοί.

Ωστόσο, έγινε γενικότερη κουβέντα για τα ζητήματα βίας, με τον κ. Βασιλειάδη να ζητά και την αρωγή της FIFA. Συμφωνήθηκε, μάλιστα, η αυστηροποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα σε επίπεδα που θα προκαλέσουν αίσθηση, ενώ πάρθηκε απόφαση ώστε FIFA και UEFA να παρέχουν συμβουλές για θέματα ασφαλείας και σεκιούριτι με την παρουσία κάποιου τεχνικού συμβούλου.

Τα υπόλοιπα θέματα δείχνουν να παίρνουν τον δρόμο τους...

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι οι εκλογές της ΕΠΟ φαίνεται να «κλειδώνουν» για γύρω στις 20 Ιουλίου!

Το θέμα του εκλογικού συστήματος δεν πρόκειται να αποτελέσει πρόβλημα, καθώς ο Γιώργος Βασιλειάδης θα προχωρήσει στις τροποποιήσεις που απαιτούνται στην αθλητική νομοθεσία.

Παράλληλα, όμως, έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος απ' όσα ζήτησε (και εν τέλει πήρε) από τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές.

Ορισμένα από αυτά (εκτός από την αυστηροποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα), είναι η δέσμευση να μην αλλάζουν οι Κανονισμοί κάθε «τρεις και λίγο», να διατηρηθούν οι τακτικοί δικαστές με συγκεκριμένη θητεία, να γίνεται τακτικός έλεγχος στα οικονομικά της ΕΠΟ από εταιρία, να υπάρξουν αλλαγές στη δομή, τη διοίκηση και τη λειτουργία της διαιτησίας, να διατηρηθεί (και μετά την λήξη της θητείας της ΠΔΕ) η επιτήρηση του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς αρχές κ.α.

Το σχόλιο της «ελληνικής πλευράς» για την συνάντηση, είναι πως οι συζητήσεις πήγαν ανέλπιστα και αναπάντεχα καλά, πως η συνεργασία ήταν εξαιρετική και πως το σύνολο σχεδόν των ζητημάτων κατέληξε σε συμφωνία και επίλυση.

Διαβάστε ακόμη...