«Ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο στα πλέι οφ»

Από arenafm.gr:Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Τουρσουνίδης, παραχώρησε συνέντευξη στον ARENA FM 89,4, σχολιάζοντας την έναρξη των πλέι οφ και πιο συγκεκριμένα την αναμέτρηση του «Δικεφάλου» με την Ένωση στη Τούμπα.
Πηγή: arenafm.gr
«Ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο στα πλέι οφ»

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Τουρσουνίδης στον ARENA FM 89,4:

Για την έναρξη των πλέι οφ, είπε: «Μετά την αναμπουμπούλα που επικράτησε αρχίζει το μίνι πρωτάθλημα. Θεωρώ πως κι εδώ ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο αφού πιστεύω πως είναι καλύτερη ομάδα κι από την ΑΕΚ κι από τον Παναθηναϊκό. Είναι πιο συγκροτημένος, βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση ενώ έχει την ψυχολογία με το μέρος του αφού προ λίγο ημερών κατέκτησε και το Κύπελλο. Έτσι λοιπόν είναι «καθαρά» στο χέρι της ομάδας το αν θα κατακτήσει την πρωτιά», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση για να συνεχίσει:

«Σίγουρα το πρόγραμμα είναι δύσκολο γιατί η ομάδα θα αγωνίζεται Κυριακή-Τετάρτη. Οι ποδοσφαιριστές είναι καταπονημένοι μετά από μια ολόκληρη σεζόν αλλά μένουν κάποιοι τελικοί όπου πρέπει να τα δώσουν όλα για να κλείσει όμορφα η σεζόν. Σαν υλικό πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ υπερτερεί, έχει περισσότερες λύσεις στον πάγκο και ελπίζω πως θα το δείξει και στον αγωνιστικό χώρο για να πάρει την πρωτιά».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ έχει κατακτήσει το καλό εισιτήριο του Europa League, τόνισε: «Ναι, ο ΠΑΟΚ έχει το καλό εισιτήριο του Europa League από την κατάκτηση του Κυπέλλου αλλά δεν πρέπει να το σκέφτεται έτσι. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι πρώτος, πρέπει να πρωταγωνιστεί. Η ομάδα έχει δείξει πως έχει τις δυνατότητες κι από ότι ακούω στόχος των παικτών είναι μόνο η πρώτη θέση».

Είναι καλό το ότι ξεκινά στη Τούμπα με την ΑΕΚ; «Είναι πολύ σημαντικό ο ΠΑΟΚ να κερδίσει την Κυριακή την ΑΕΚ. Θα είναι και μία συνέχεια του Κυπέλλου. Βάσει της εικόνας ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος και με νίκη θα αποκτήσει εξτρά ψυχολογία».

Πως είδες το κλίμα στην ομάδα; «Το κλίμα είναι εξαιρετικό από όλες τις πλευρές. Αυτό που έζησα την Κυριακή στα μπουζούκια δεν την έχω ξανά ζήσει. Είχε παλμό, διάθεση, τρέλα ενώ η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή. Πραγματικά συγκινήθηκα διότι είδα όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ να είναι δεμένη. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ιβάν Σαββίδη που ηγείται της προσπάθειας».

Πιστεύεις ότι η κατάκτηση του Κυπέλλου θα αυξήσει την όρεξη του Σαββίδη; «Σίγουρα, ήταν ο πρώτος τίτλος. Τον άξιζε και τον πέτυχε. Αυτό ήταν μόνο η αρχή της αυτοκρατορίας αν και ακούγεται λίγο τραβηγμένο. Ο Σαββίδης έχει αποδείξει πως βάζεις υψηλούς στόχους και θέλει να δημιουργήσει ομάδα που θα παίρνει τίτλους. Όλοι αισθανόμαστε ότι τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα είναι χαρούμενα για τον ΠΑΟΚ και πιστεύω ότι θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές».

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, τόνισε: «Καταρχήν να τονίσω πως είναι διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό του τελικού. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να μπει δυνατά από το πρώτο λεπτό και να δείξει στην ΑΕΚ ότι εμείς είμαστε οι καλύτεροι. Ένας λόγος παραπάνω για να το κάνει αυτό είναι ότι παίζει στην έδρα του κι ο κόσμος θα είναι ενθουσιασμένος από την κατάκτηση του Κυπέλλου».

Για τον Βλάνταν Ίβιτς, είπε: «Πολύ σημαντική η επιτυχία του Ίβιτς αλλά και η γενικότερη πορεία του στη σεζόν αν και κάποια στιγμή έγιναν ορισμένα πράγματα. Από κει και πέρα, έχει την στήριξη όλων κι έχει δείξει καλά στοιχεία με σημαντικότερο ότι έχει κάνει την ομάδα οικογένεια. Πρέπει να στηριχθεί και του χρόνου για να κάνει ακόμη περισσότερα».

Τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα; «Θεωρώ πως δεν του λείπει τίποτα. Νομίζω με 2-3 καλές προσθήκες που θα έχουν προσωπικότητα θα είναι από τους πρώτους διεκδικητές του τίτλου. Αυτό που λείπει από τον ΠΑΟΚ είναι 2-3 παίκτες με ηγετική μορφή. Νομίζω πως η ομάδα χρειάζεται έναν τερματοφύλακα, ένα αριστερό μπακ κι ένα στόπερ».

Διαβάστε ακόμη...