«Ευχή μου να το σηκώσει ο ΠΑΟΚ για τον Σαββίδη και τους οπαδούς του»

Από sdna.gr: Ο άνθρωπος που έκρινε με το δικό του γκολ τον τελευταίο τίτλο του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Γεωργιάδης,
Πηγή: sdna.gr
«Ευχή μου να το σηκώσει ο ΠΑΟΚ για τον Σαββίδη και τους οπαδούς του»

μιλάει αποκλειστικά στο SDNA θυμάται τον τελικό του 2003 στην Τούμπα με τον Αρη και αναλύει τον μεγάλο αγώνα με την ΑΕΚ.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης έχει συνδέσει το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ΠΑΟΚ. Εχει πανηγυρίσει ως ποδοσφαιριστής τους δύο τελευταίους τίτλους του Δικεφάλου, το 2001 στη Ν. Φιλαδέλφεια και το 2003 στην Τούμπα, ενώ το 2014, ήταν ο προπονητής του ΠΑΟΚ στον τελικό του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό.

Ο ίδιος αν και αποφεύγει τις συνεντεύξεις, δέχτηκε να μιλήσει στο SDNA για τον αυριανό τελικό στο Πανθεσσαλικό στάδιο, με τον ίδιο να επιθυμεί την κατάκτηση του τροπαίου για τον ΠΑΟΚ, για δύο ξεχωριστούς λόγους.

Οι απαντήσεις στην συνέντευξη που ακολουθεί...

-Πέρασαν 14 χρόνια από τον τελευταίο τίτλο του ΠΑΟΚ που είχε κριθεί με δικό σου γκολ. Τι θυμάσαι από εκείνον τον τελικό;

«Ηταν τελικός ειδικών συνθηκών. Παίζαμε με τον Αρη στην Τούμπα. Όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται ήταν κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι. Σε περίπτωση μη κατάκτησης του τροπαίου θα είχαμε θέματα τόσο εμείς, όσο και ο οργανισμός του ΠΑΟΚ συνολικά. Στο τέλος όλα πήγανε καλά, έτυχε να είμαι εγώ ο σκόρερ και καταφέραμε να κερδίσουμε το κύπελλο. Θυμάμαι πως ήταν ένα πολύ αγχώδης παιχνίδι, που είχε για εμάς happy end».

-Γνωρίζεις πολύ καλά τον οργανισμό του ΠΑΟΚ, όντας παίκτης και προπονητής της ομάδας. Τι πιστεύεις φταίει και η ομάδα έχει να πανηγυρίσει κάποιον τίτλο τόσα χρόνια;

« «Γενικά για το μέγεθός και τη δυναμική του ΠΑΟΚ οι τίτλοι που έχει κατακτήσει η ομάδα είναι λίγοι. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια λείπει πολύ από τον σύλλογο ένα τρόπαιο. Οι λόγοι είναι πολλοί που έχει συμβεί αυτό. Ευελπιστώ αύριο να γίνει η αρχή και η συνέχεια να είναι εντελώς διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια».

-Μπορείς καλύτερα από τον καθένα να καταλάβεις την ψυχολογία των παικτών του ΠΑΟΚ. Πιστεύεις υπάρχει άγχος;

«Φυσικά. Αυτό πάντα θα υπάρχει. Αν θυμάστε και εμείς όταν το 2001 είχαμε πάρει το κύπελλο με τον Ολυμπιακό στη Ν. Φιλαδέλφεια, είχαμε ένα ξεχωριστό βάρος, διότι ο προηγούμενος τίτλος της ομάδας ήταν το 1985. Ηταν πολλά τα χρόνια και όλο αυτό βαραίνει τα πόδια και την ψυχολογία. Ετσι και τώρα, οι παίκτες το σκέφτονται αυτό, αλλά είναι τέτοια η θέληση της νίκης, του να γράψεις ιστορία που πιστεύω οι ίδιοι τους το θέλουν περισσότερο από τον καθένα».

-Υπάρχει κάτι που μπορεί να πει ένας προπονητής σε αυτές τις περιπτώσεις για να διώξει το άγχος από τους ποδοσφαριστές του;

«Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Καταλαβαίνουν όλοι την σημασία του αγώνα, ξέρουν τι γίνεται...».

-Θα τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ;

«Το πιο σημαντικό κατά την δική μου άποψη είναι το γεγονός πως ο τελικός δεν γίνεται στην Αθήνα. Γίνεται σε ουδέτερο γήπεδο και αυτό μπορεί να κρίνει πολλά γνωρίζοντας καλά τον οργανισμό του ΠΑΟΚ».

-Τακτικά που θα κριθεί το αυριανό παιχνίδι;

«Στην αποτελεσματικότητα των δύο ομάδων. Είναι κάτι που το είδαμε και στους ημιτελικούς. Σε έναν τελικό παίζει μεγάλο ρόλο, κυρίως στη ψυχολογία το ποιος θα προηγηθεί πρώτος. Πιστεύω πως όποια ομάδα κάνει γκολ τις ευκαιρίες που θα τις παρουσιαστούν θα έχει και το αβαντάζ για την κατάκτηση του τροπαίου».

-Πάντως ακόμα και χθες, ήταν άγνωστο εάν τελικά θα διεξαχθεί ο αγώνας. Ολες αυτές οι παλινωδίες επηρεάζουν τους παίκτες και την προσωπική τους προετοιμασία για έναν τέτοιο αγώνα;

«Δεν είναι ότι καλύτερο. Αυτό είναι βέβαιο. Οι συνθήκες όμως είναι ίδιες για όλους. Στην Ελλάδα είμαστε άλλωστε, οπότε. Δεν νομίζω πως θα επηρεάσει».

-Ποια η ευχή του Γιώργου Γεωργιάδη για τον αυριανό τελικό;

«Εύχομαι να τελειώσουν όλα ομαλά και ο κόσμος να το ευχαριστηθεί ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Πάντως δική μου επιθυμία είναι ο ΠΑΟΚ αύριο να στεφθεί κυπελλούχους για τους οπαδούς του που είναι το πιο σημαντικό κομμάτι κάθε ομάδας, αλλά και για τον Ιβάν Σαββίδη, τον άνθρωπο που άλλαξε το στάτους του συλλόγου. Εχει δώσει πάρα πολλά, έχει κάνει την ομάδα μεγάλη σε όλα τα επίπεδα, έχει πληρώσει τα χρέη της ομάδας και εύχομαι πραγματικά να πάρει αυτή τη μεγάλη χαρά γιατί του αξίζει».

Διαβάστε ακόμη...