«Θα έπρεπε να πάρουν με φορείο τον Λασκαράκη;»

Απο metrosport.gr : Στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Λάκης Σημαιοφορίδης και μίλησε για την τιμωρία του Ολυμπιακού
Πηγή: metrosport.gr
«Θα έπρεπε να πάρουν με φορείο τον Λασκαράκη;»

Ο παλαίμαχος παίκτης του Ηρακλή και εν ενεργεία δικηγόρος μίλησε επίσης και για τη διαγραφή του παρατηρητή και τον τρόπο που πάρθηκε η απόφαση από τους δικαστές.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ.Σημαιοφορίδης:

Για το αν η τιμωρία του Ολυμπιακού θεωρείται σκάνδαλο: «Δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη, συνήθως στην Ελλάδα η άποψή μας συμβαδίζει με την άποψη της ομάδας μας. Εγώ πάντα μιλάω αντικειμενικά, ως απόφαση κινείται μέσα στα πλαίσιο των νομικών δυνατότητων να κρίνει η πειθαρχική επιτροπή αξιολογώντας τα πραγματικά περιστατικά αυτής της ιστορίας. Για να φτάσει να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός με αφαίρεση βαθμών θα έπρεπε να αποδειχτεί ότι αν κάποιος τραυματίστηκε ή υπήρχε επίθεση, να έχει γίνει από ανθρώπους τους Ολυμπιακού».

Για το πώς θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι η επίθεση κατά του Λασκαράκη έγινε από ανθρώπους του Ολυμπιακού: «Ο ΠΑΟΚ νομικά θα έπρεπε να αποδείξει με κάθε τρόπο αν είναι δυνατόν, το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα αποτελούσαν εντεταλμένους του Ολυμπιακού. Εχουμε το μειονέκτημα ότι δεν υπάρχει το οπτικό υλικό. Αν υπήρχε η δυνατότητα να ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα από τις κάμερες, θα έπρεπε στη συνέχεια να φανεί αν αυτοί οι άνθρωποι ήταν εντεταλμένοι του Ολυμπιακού και σε άλλα παιχνίδια».

Για το ότι δεν υπήρχε τραυματισμός του Λασκαράκη και τη διαγραφή του παρατηρητή: «Ο συγκεκριμένος παρατηρητής πάντα λειτουργούσε μέσω γνωστών και όχι να επιλεγεί μέσω των γνώσεων του. Ο παρατηρητής ήταν τυφλός και τιμωρήθηκε και θα πρέπει να εξαφανιστεί από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για τον κ.Λασκαράκη, η πειθαρχική επιτροπή παραδέχεται ότι υπήρξαν χτυπήματα, το κατηγορητήριο αποδεικνύεται. Η πειθαρχική συνέχισε λέγοντας ότι ο κ.Λασκαράκης συνέχισε τα καθήκοντά του, τι έπρεπε να γίνει δηλαδή να τον στείλουν στον νοσοκομείο;»

Για τον ρόλο που έπαιξε το γεγονός ότι δεν πήγε ο κ.Λασκαράκης στο νοσοκομείο: «Θα έπαιζε σαφώς μεγαλύτερο ρόλο. Δεν πρέπει να τελεσιδικίσει κάποια απόφαση για να επιβληθούν ποινές. Το ζητούμενο είναι ότι δέχτηκε επίθεση και έπρεπε να επιβληθεί ποινή. Δηλαδή τι έπρεπε να γίνει; Να τον πάρουν με φορείο από το γήπεδο;»

Για τον τρόπο που πάρθηκε η απόφαση από τους δικαστές: «Το θεσμικό πλαίσιο δίνει το δικαίωμα στον δικαστή να κρίνει μέσα από ένα σύνολο ποινών. Αυτό αποτελεί τροχοπέδη στο θέμα της δίκαιης απονομής δικαιοσύνης».

Για την έφεση των δύο ομάδων: «Μπορεί να πέσει σε μικρότερη ποινή σε δεύτερο βαθμό όμως υπάρχει μια λεπτομέρεια. Η επιτροπή εφέσεων έχει το δικαίωμα να βγάλει απόφαση για νέα ποινή ακόμη και αν ο ΠΑΟΚ δεν έκανε έφεση. Μπορεί να υπάρξει συσχετισμός στα γεγονότα που έγιναν στον αγώνα με την ΑΕΚ και σε αυτόν με τον Πλατανιά. Βέβαια το θέμα του Πλατανιά μου έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά. Δεν έχουν ασχοληθεί με αυτό το θέμα όπως έπρεπε. Η ομάδα της Κρήτης έβγαλε ανακοίνωση μετά τον αγώνα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καταγγελία και δεν ασχολήθηκε κανείς. Στην ουσία πρόκειται περί επώνυμης καταγγελίας».

Διαβάστε ακόμη...