«Απίστευτο αυτό που έζησα στον ΠΑΟΚ»

Από paok24.com:Λόγω του τραυματισμού του στον ώμο, η αναχώρηση του από τη Θεσσαλονίκη, έγινε πιο νωρίς από το προγραμματισμένο.
Πηγή: paok24.com
«Απίστευτο αυτό που έζησα στον ΠΑΟΚ»

Το PAOK24 βρέθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και αποχαιρέτησε τον Τζόρνταν Σάιμπερτ, ο οποίος δε χάνει ποτέ το χαμόγελο του.
Η πτήση του ξεκινούσε από Θεσσαλονίκη, για Κωνσταντινούπολη, από εκεί στο Σικάγο και από το Σικάγο στο Σινσινάτι. Ο ίδιος ήταν έτοιμος για μια τόσο κουραστική μέρα, αλλά όπως έλεγε ήθελε πολύ να δει τους δικούς του ανθρώπους. Το PAOK24 μίλησε με τον «Smooth Jordan», ο οποίος μίλησε για την εμπειρία του στη Θεσσαλονίκη, για την κατάσταση του τραυματισμού του, αλλά και για το μέλλον του.

To πρώτο πράγμα που τον ρωτήσαμε ήταν, τι θα πει στην κουβέντα του με τους φίλους στις Η.Π.Α. όταν επιστρέψει, για τον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα. «Είναι απίστευτο αυτό που έζησα! Ήξερα κάποια πράγματα πριν έρθω εδώ, είδα κάποια βίντεο για το πόσο... τρελός μπορεί να γίνει ο κόσμος. Δεν ήταν τίποτα λιγότερο από αυτά που είδα! Ήταν τρελό αυτό που συνέβη. Θυμάμαι το παιχνίδι εναντίον του Άρη, την ενέργεια, την πόλη, τη στήριξη που είχαμε από τους οπαδούς μας. Ήταν ένα υπέροχο μέρος για να ζεις».

Αυτή η σεζόν, ήταν η πρώτη επαγγελματική του Σάιμπερτ, μακριά από την πατρίδα του και όπως είπε, θα τη θυμάται με καλές αναμνήσεις. «Ήταν υπέροχα! Για μένα, ήταν η πρώτη φορά που ήμουν στην Ευρώπη. Πήρα πραγματικά πολλή αγάπη, όχι μόνο από τον το τεχνικό επιτελείο και τον ΠΑΟΚ, αλλά από όλη τη Θεσσαλονίκη. Με στήριξαν, μου συμπεριφέρθηκαν σαν να είμαι δικός τους. Ήταν πολύ ωραία η πρώτη μου εμπειρία».

Ο «Smooth» δεν έκρυβε τα συναισθήματα του για τον ΠΑΟΚ, αλλά τα ίδια συναισθήματα είχαν και οι άνθρωποι της ομάδας για αυτόν. «Το εκτιμώ πολύ αυτό. Προσπάθησα να έχω το χαρακτήρα που πρέπει και να έχω τον καλό τρόπο για να με θυμάται κάποιος. Αυτοί οι άνθρωποι, το έκαναν εύκολο για εμένα. Είναι εξαιρετικοί άνθρωποι, με παρότρυναν να είμαι ο εαυτός μου και δε μου ζήτησαν να αλλάξω ποτέ. Νομίζω ότι αυτό, έκανε εύκολη την προσαρμογή μου, να βγαίνω στο γήπεδο και να είμαι ο εαυτός μου. Δούλεψε πολύ καλά για μένα».

Το ξεκίνημα του στον ΠΑΟΚ, μόνο εύκολο δεν ήταν, με έναν τραυματισμό και ένα κάκιστο παιχνίδι στη Λευκάδα, αλλά στη συνέχεια, έδειξε τα χαρακτηριστικά που τον έφεραν στον ΠΑΟΚ. Πως το σχολιάζει ο ίδιος; «Όπως το είπες, στην αρχή χρειάστηκα το χρόνο μου. Πάντα με παρότρυναν να είμαι ο εαυτός μου κι εγώ προσπαθούσα να κάνω τα πάντα σωστά. Με τον καιρό, οι προπονητές μου έλεγαν απλά να παίξω, να δουλέψω τις κινήσεις μου, να το απολαύσω και να περάσω καλά. Από τη στιγμή που τα έκανα αυτά, δε φοβόμουν τίποτα. Δεν το κρύβω, ότι στην αρχή είχα ένα φόβο μέσα μου, αλλά όταν άρχισα να έχω περισσότερο τη μπάλα στα χέρια μου, να βγαίνω από τα σκριν και να βάζω τα σουτ μου, μετατράπηκε σε κάτι πολύ ωραίο».

Προφανώς και η χειρότερη στιγμή του, ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του, αλλά ποια ήταν η καλύτερη του στον ΠΑΟΚ; «Υπήρχαν πολλές στιγμές κατά τη διάρκεια της σεζόν. Δεν ήταν μόνο ο τραυματισμός μου στον ώμο, στην αρχή της χρονιάς είχα και έναν τραυματισμό στο γόνατο. Όλοι είχαμε κάποια θέματα που μας ταλαιπώρησαν, τα πάνω μας και τα κάτω μας. Νομίζω ότι οι καλύτερες στιγμές μας, ήταν όταν νικούσαμε. Οι νίκες φέρνουν κοντά την ομάδα. Φυσικά και ο τραυματισμός μου στον ώμο ήταν η πιο άτυχη στιγμή μου στη σεζόν, αλλά έχουμε τόσες καλές αναμνήσεις, κάποιες σημαντικές νίκες. Κάποια παιχνίδια που τα κερδίσαμε στο τέλος, κάποια που χάναμε και κάναμε την επιστροφή μας. Ήταν πολλές οι καλές στιγμές που έζησα».

Ο Σάιμπερτ αναχωρεί, αλλά η ομάδα έχει δύο προσθήκες στο ρόστερ της με τα πλέι οφ να έρχονται. «Ελπίζω η ομάδα να είναι έτοιμη. Δεν είναι και τόσο εύκολο να μπουν οι παίκτες, ακριβώς όταν τους χρειάζεσαι. Ειδικά σε αυτό το σημείο της σεζόν. Αλλά έχουμε πραγματικά, μια καλή ομάδα, ένα καλό group παικτών. Έχουμε καλούς χαρακτήρες, που τους αρέσουν να μοιράζουν τη μπάλα. Νιώθω πως αν βγουν στο γήπεδο και παίζουν ομαδικό μπάσκετ, όπως λέει ο προπονητής κάθε μέρα στην προπόνηση, τότε θα έχουν μια καλή ευκαιρία για να προχωρήσουν στα πλέι οφ».

Το θέμα της αποκατάστασης του προβλήματος στον ώμο του, θα τον απασχολήσει ακόμα περισσότερο στις Η.Π.Α. «Θα δω τον προσωπικό μου γιατρό, θα δω τι πιστεύει σε σχέση με την εγχείρηση και ποιος θα είναι ο χρόνος της αποθεραπείας μου, αν έχω τη δυνατότητα να μπω και να παίξω και αν θα είμαι στα γήπεδο, στο ξεκίνημα της σεζόν».

Η τελευταία ερώτηση πριν την επιβίβαση του, ήταν για το αν αποχαιρετά τον ΠΑΟΚ οριστικά, ή αν λέει «στο επανιδείν», δεδομένου ότι μέσα στη σεζόν, η ομάδα του είχε εκφράσει τη διάθεση να τον κρατήσει και την επόμενη χρονιά. «Λέω στο... επανιδείν! Δεν ξέρω πόσο σύντομα! Αυτή τη στιγμή, περιμένω να δω τι θα γίνει με τον ώμο μου και αφού το ξεπεράσω, μαζί με τον ατζέντη μου θα μιλήσουμε, θα ακούσω τι έχει να μου κι αυτός και θα δούμε τι θα γίνει».

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...