«Πλέον έχουμε πιο ολοκληρωμένη ομάδα»

Από paok24.com: Η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ ενισχύεται κι άλλο με την απόκτηση του Ιβάν Άσκα και.... Φουλάρει για την επίτευξη των στόχων της στο φινάλε της φετινής αγωνιστικής περιόδου.
Πηγή: paok24.com
«Πλέον έχουμε πιο ολοκληρωμένη ομάδα»

Ο τιμ μάνατζερ του «Δικεφάλου», Τέλης Ζουρνατίδης, φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό PAOK24, σχολιάζοντας την... αθόρυβη απόκτηση του Ιβάν Άσκα, τους στόχους του ΠΑΟΚ ως το φινάλε της σεζόν, τονίζοντας ότι οι «ασπρόμαυροι» ψηφίζουν Champions League και για του χρόνου, εξηγώντας παράλληλα τα κίνητρα που δίνει ο ΠΑΟΚ για να πείσει παίκτες να ενταχθούν στο αγωνιστικό του πρότζεκτ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Ζουρνατζίδη:

Για την πραγματοποίηση της μεταγραφής του Άσκα που ξάφνιασε: Τα αυτιά μας και τα μάτια μας είναι πάντα ανοιχτά. Ψάχναμε παίκτη για την ορφανή πεντάδα των ψηλών μας. Η παρουσία του Πέινερες που παίζει και σε κοντά συστήματα μας είχε βοηθήσει, αλλά θέλαμε κι άλλα πράγματα. Ο τρόπος διεξαγωγής των φετινών πλέι οφ θα έχει πολλά παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα και έπρεπε η ομάδα να προστατευτεί. Και έπρεπε να αποκτηθεί ένας παίκτης που θα δώσει συγκεκριμένα στοιχεία. Τα περιμέναμε από τον Τέιλορ, δεν τα κατάφερε το παιδί και τώρα που βρήκαμε έναν παίκτη που μπορούσαμε και οικονομικά να κλείσουμε. Έτσι προχωρήσαμε στη μεταγραφή. Έγινε τώρα αυτή η κίνηση γιατί τώρα βρέθηκε αυτός ο παίκτης που ψάχναμε στα οικονομικά δεδομένα που έχουμε βάσει των δυνατοτήτων μας. Ωρίμασαν αυτές οι συγκυρίες κι έγινε αυτή η μεταγραφή.

Για το κόστος της μεταγραφής: Δεν είναι μία μεταγραφή που κοστίζει δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Άλλο να γίνει μία μεταγραφή τον Νοέμβριο κι άλλο να γίνεται τέλη Μάρτη. Σκεφτείτε τους μήνες που θα χρειαστεί να πληρώσει ο ΠΑΟΚ, αυτό εννοώ. Δεν διαταράσσεται το οικονομικό σχέδιο της χρονιάς. Είναι ένα ποιοτικό συμπλήρωμα στο ρόστερ με οικονομικά δεδομένα που αντέχουμε.

Για τον στόχο της ομάδας: Ο στόχος της ομάδας είναι να τελειώσει η ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται την κανονική διάρκεια. Ευελπιστούμε ότι θα κρατήσουμε την 4η θέση που τώρα έχουμε. Μετά είναι η είσοδος στην τετράδα στο τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων κι αν καταφέρουμε να είμαστε λίγο πάνω από την 4η θέση θα είναι επίσης εξαιρετικό.

Για το αν οι διοικούντες είναι ικανοποιημένοι από τη φετινή πορεία της ομάδας: Πηγαίνουμε σπίτι μας και κοιμόμαστε ήσυχοι ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για την ομάδα που υπηρετούμε για χρόνια. Ο στόχος του ΠΑΟΚ είναι να είναι όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικός. Αν είχαμε επενδύσει πέντε εκατομμύρια δε θα κοιμόμασταν αν δε διεκδικούσαμε το πρωτάθλημα. Τώρα θέλουμε με βάση όσα επενδύσαμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Θέλουμε να βάλουμε πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας και να κερδίζουμε για τους στόχους μας.

Για την ευρωπαϊκή συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο Champions League και την απόφαση για τη νέα χρονιά: Ο τρίτος, τέταρτος και πέμπτος του πρωταθλήματος μπαίνει στο Champions League της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Θα έχουμε άλλες μπάλες του χρόνου (γέλια). Η καινούργια λίγκα είχε να αντιμετωπίσει παιδικές ασθένειες. Πάντα πρέπει να μετράμε τα αντανακλαστικά αυτού που τρέχει τη λίγκα. Σε αυτό τους βγάζω το καπέλο. Δεν είναι καθαρά FIBA. Εδώ υπάρχει ένα ξεχωριστό κομμάτι ανθρώπων που τρέχει εκτός FIBA το κομμάτι Champions League. Είναι άνθρωποι της αθλητικής πιάτσας του μάρκετινγκ και της τηλεόρασης που έχουμε δουλέψει σε μεγάλες λίγκες και τώρα δουλεύουν για τη FIBA. Στο οικονομικό, τον προγραμματισμό, στα τηλεοπτικά είναι μία λίγκα πολύ οργανωμένη. Δεν είμαστε δυσαρεστημένοι από τη συμμετοχή μας στο Champions League και το πώς ανταποκρίνονται στα προβλήματα. Υπάρχει ήδη συμφωνία με νέα εταιρεία για τις μπάλες τη νέα σεζόν.

Για τα οικονομικά δεδομένα της φετινής ευρωπαϊκής συμμετοχής για τον ΠΑΟΚ: Ήταν σύμφωνα με τον προγραμματισμό η πορεία μας στην Ευρώπη, στο οικονομικό κομμάτι. Βάσει σύμβασης πήραμε τα χρήματα που έπρεπε κι ήταν απείρως καλύτερη αυτή η συμφωνία συγκριτικά με το Eurocup, στο οποίο ο ΠΑΟΚ δεν είχε έσοδα. Στο Champions League υπήρχε μία ισορροπία, ξοδέψαμε αλλά είχαμε και έσοδα από τη διοργάνωση.

Για την κατάσταση του Σάιμπερτ: Ο Σάιμπερτ είναι σε άριστη κατάσταση. Από τη Δευτέρα κάνει πιο σύνθετες δυναμικές ασκήσεις. Για δέκα μέρες ακόμα θα κάνει κάτι τέτοιο κι από την 1η Απρίλη θα μπει στο γήπεδο. Ο Σάιμπερτ θα πρέπει να είναι τυχερός και να αποφύγει την κακιά στιγμή. Τη μεγάλη κόντρα στο συγκεκριμένο σημείο που θα τον επιβαρύνει. Γυμνάζεται και είναι έτοιμος ο παίκτης. Θα δοκιμάσει και θα δούμε σε δέκα ημέρες. Λίγο πριν το ξεκίνημα των πλέι οφ θα έχουμε τον Σαιμπερτ στη διάθεση μας αν όλα πάνε καλά. Αν επιστρέψει ο Σάιμπερτ, όταν επιστρέψει, θα απομακρυνθεί κάποιος παίκτης. Θα αποφασίσουμε για κάποιον παίκτη. Το σκεφτόμαστε ποιον παίκτη θα αφήσουμε. Κι ο Μιλιένοβιτς έχει έναν τραυματισμό και θα δούμε ποιον από τους δύο θα χρησιμοποιήσουμε στα πλέι οφ.

Για τα στοιχεία που δίνουν στην ομάδα οι νέες μεταγραφές: Τον Σόμπεϊ τον είδε πολύς κόσμος. Δίνουν ταχύτητα, έκρηξη, δύναμη στην άμυνα, μαρκάρουν στην περιφέρεια και στο καλάθι. Μπορούν να δώσουν πολύ καλύτερη δύναμη στην άμυνα και εναλλακτικές στην επίθεση. Ο Σόμπει έχει τεράστιες δυνατότητες επιθετικά. Ο Άσκα είναι ένα μικρών διαστάσεων πεντάρι, πολύ αλτικός, τελειώνει τις μπάλες με πικ εν ρολ, διεκδικεί ριμπάουντ, πηδάει ψηλά, έχει πολλές συνεργασίες στον αέρα. Πλέον και με τους νέους παίκτες έχουμε μία ολοκληρωμένη ομάδα και ψάχνουμε με δυσκολία το κενό.

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει συμφωνήσει για την ανανέωση του συμβολαίου από παίκτες που ανήκουν σήμερα στην ομάδα: Όταν οι παίκτες παίζουν καλά είναι διστακτικοί να κλείσουν συμφωνία. Να πω ένα πολύ απλό πράγμα. Τα λουλούδια δεν ανθίζουν το ίδιο στις ίδιες χώρες. Πρέπει να καταλάβουν και οι παίκτες ότι είναι καλοί, αλλά δημιουργούνται και οι συνθήκες για να το δείξουν. Πρέπει να έχουν γύρω τους ανθρώπους που ξέρουν πως θα το εκμεταλλευτούν. Αν ένας καλός Αμερικάνος πάει για χρήματα σε ομάδα που δεν ξέρει πώς να τον εκμεταλλευτεί είναι λάθος για την καριέρα του παίκτης που δε θα ξέρει εκτιμήσει το ταλέντο του ή σε ένα ταλέντο που δεν του ταιριάζει. Τα πρωταθλήματα παίζουν ρόλο. Το παράδειγμα του Λάνκφορντ είναι χαρακτηριστικό. Στον ΠΑΟΚ έκανε φοβερή χρονιά, αναδείχθηκε και τώρα έχει καταλήξει να αγωνίζεται σε ομάδα στις τελευταίες θέσεις της Α2 στην Ιταλία. Δεν είναι λάθος κι άδικο και για τον αθλητή που το είδες με λάθος τρόπο κι αποφάσισε κάνοντας κακό στην καριέρα του;

Διαβάστε ακόμη...