Ο πρώτος «έλεγχος» του Πέντρο Ενρίκε

Από thessports.gr: Έξι συμμετοχές με μέσο όρο 58.8 λεπτά, δυο γκολ, μια κίτρινη κάρτα συνθέτουν τα “βασικά” κομμάτια του παζλ, στο οποίο υπάρχουν πολλές υποκατηγορίες που “φωτίζουν” την επίδραση του Πέντρο Ενρίκε στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ.
Πηγή: thessports.gr
Ο πρώτος «έλεγχος» του Πέντρο Ενρίκε

Ο Πέντρο Ενρίκε πήρε από τη πρώτη μέρα την “ταμπέλα” του “αντί Ροντρίγκες” και μέχρι στιγμής φαίνεται πως, σε αρκετά σημεία, έχει “φορέσει τα παπούτσια” του Αφρικανού που συνεχίζει την καριέρα του στην Γαλατάσαραϊ.

Ο 26χρονος Βραζιλιάνος έχει γράψει μέχρι τώρα έξι συμμετοχές στο πρωτάθλημα, και συνολικά 353 λεπτά συμμετοχής.

Τις τέσσερις φορές αγωνίστηκε ως βασικός, και σε αυτά τα λεπτά, έχει σημειώσει και δυο τέρματα. Στον “βασικό” πίνακα καταγραφής δεδομένων εντός αγωνιστικού χώρου, το 24% αυτών είναι τελικές προσπάθειες, με το 72% αυτών να είναι με σουτ. Ακολουθούν οι ατομικές κινήσεις σε ποσοστό 22%, με το 55% αυτών να είναι μονομαχίες ένας εναντίον ενός και το 45% τρέξιμο με τη μπάλα στα πόδια.

ΜΟΝΟ 8% ΣΕ ΠΑΣΕΣ

Το χαμηλότερο ποσοστό κατέχουν οι πάσες, που αποτελούν μόλις το 8% των δεδομένων του στο γήπεδο. Και επειδή αυτό μπορεί να παρεξηγηθεί, και να έρθει εύκολα η ταμπέλα του ατομιστή, υπάρχει μια λογική εξήγηση. Ο Πέντρο Ενρίκε είναι ένας παίκτης, που συνήθως παίρνει τη μπάλα στο τέταρτο του γηπέδου, και στα άκρα, για να κάνει από αυτό φαίνεται να ξέρει καλά. Να… βάλει τη μπάλα κάτω, να πάει στο ένας εναντίονενός, να δημιουργήσει ρήγμαστην αντίπαλη άμυνα και να προσπαθήσει είτε να βρεθεί σε θέση βολής από την αντίπαλη εστία, είτε να κερδίσει μια στημένη μπάλα, εφόσον κοπεί αντικανονικά. Από τις κινήσεις του, λοιπόν, είναι λογικό να είναι το 8% σε πάσες από τη στιγμή, που ο Πέντρο Ενρίκε δεν είναι το εξτρέμ που θα πάρει “επ’ ώμου” τη γραμμή του άουτ, και θα ψάξει τη σέντρα – γέμισμα στην περιοχή.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ

Η πιο “πειστική” απάντηση πάντως, έχει να κάνει με το ποσοστό του στις μονομαχίες “ένας εναντίον ενός” στις οποίες έχει μέχρι τώρα “εμπλακεί”.

Σε σύνολο 69 προσπαθειών, το 87% ήταν πετυχημένο. Ένα τέτοιο ποσοστό αιτιολογεί την επιλογή του να προσπαθεί να περάσει τον αντίπαλο, από το να ψάξει τη πάσα με το που βλέπει μπροστά του ένα “εμπόδιο”.

Στο ενεργητικό του (πάντα στα παιχνίδια πρωταθλήματος) έχει και έντεκα τρεξίματα άνω των 15 μέτρων με τη μπάλα στα πόδια, εκ των οποίων τα δέκα κατέληξαν σε σωστή πάσα με τη μπάλα να πηγαίνει μπροστά από το σημείο που εκείνος βρέθηκε.

ΣΤΑ ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ… ΨΑΧΝΕΤΑΙ

Όσο ψάχνει κανείς τους αριθμούς του, τόσο καταλαβαίνει για ποιο λόγο επιλέγει τις ατομικές μονομαχίες, εκεί που τα ποσοστά επιτυχίας του είναι μεγάλα. Στις 31 σέντρες που έχει δοκιμάσει, το ποσοστό επιτυχίας (το οποίο βέβαια αρκετές φορές εξαρτάται και από την προσπάθεια του συμπαίκτη του να βγει στη μπάλα, όταν υπάρχουν μαρκαρίσματα) είναι μόλις στο 23%.

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΦΑΟΥΛ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑ

Ο Πέντρο Ενρίκε κερδίζει μέσο όρο κοντά στα τρία φάουλ ανά παιχνίδι, και αν σκεφτεί κανείς πως τα περισσότερα είναι κάτω από τη μεσαία γραμμή, και προς την αντίπαλη μεγάλη περιοχή, σημαίνει ό,τι ακόμα και έτσι, βρίσκει τρόπο να φέρνει τον ΠΑΟΚ στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή.
Το τελευταίο κομμάτι της “εξέτασης” των πεπραγμένων του Πέντρο Ενρίκε, είναι το αμυντικό. Το 55% ποσοστό επιτυχίας στις περίπου πέντε αμυντικές μονομαχίες που δίνει ανά παιχνίδι είναι ικανοποιητικό, αλλά το γεγονός ό,τι κάνει σχεδόν όσα φάουλ του κάνουν είναι κάτι που θα πρέπει να αλλάξει.

Διαβάστε ακόμη...