Των φρονίμων τα παιδιά...

Aπο basketplus.gr : «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» λέει η γνωστή λαϊκή ρήση, την οποία εφαρμόζουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, φροντίζοντας και για το «αύριο» της ομάδας. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ της Arena Press...
Πηγή: basketplus.gr
Των φρονίμων τα παιδιά...

Μπορεί από την ΚΑΕ να εκφράζεται η πλήρης συγκέντρωση στο σήμερα και το πώς θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα στην κανονική περίοδο, ήτοι στην 4η θέση, όμως ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν, έστω και με μικρά βήματα, έχει ήδη ξεκινήσει. Όπως τα τελευταία χρόνια, έτσι και τώρα οι ιθύνοντες του Δικεφάλου θα βασιστούν σε έναν κορμό Ελλήνων παικτών, πάνω στους οποίους θα χτιστεί και το υπόλοιπο ρόστερ.

Τρεις εξ αυτών δεσμεύονται με συμβόλαιο για τουλάχιστον ακόμα ένα χρόνο. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Μαργαρίτης, είχε υπογράψει προ διετίας την ανανέωσή της συνεργασίας του μέχρι και τη σεζόν 2017-18, ο Αντώνης Κόνιαρης «ξαναεγγράφηκε» το προηγούμενο καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ για τα επόμενα δύο χρόνια (ως το 2018-19) και ο Λίνος Χρυσικόπουλος που επέστρεψε και αυτός στην ομάδα, συμφωνώντας να φοράει τα ασπρόμαυρα ως και το καλοκαίρι του 2020.

Ακόμα ένας Έλληνας παίκτης, ο οποίος έχει «δεθεί» με τον ΠΑΟΚ είναι ο Απόλλων Τσόχλας. Το συμβόλαιο του 34χρονου πόιντ γκαρντ λήγει το προσεχές καλοκαίρι. Ιδιαίτερες συζητήσεις για την παραμονή του στο «Παλατάκι» δεν έχουν γίνει, όμως υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και ικανοποίηση και από τις δύο πλευρές, κάτι που πιθανότατα θα οδηγήσει στην ανανέωση της συνεργασίας τους. Εξάλλου, οι άνθρωποι της διοίκησης και του τεχνικού τιμ θεωρούν τον Τσόχλα κομμάτι της οικογένειας του ΠΑΟΚ, κάτι που εισπράττει και ανταποδίδει και ο ίδιος.

ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ

Από τον ΠΑΟΚ έγινε ήδη μια πρώτη κρούση στους ξένους που ξεκίνησαν τη σεζόν και έχουν αφήσει θετικά δείγματα γραφής. Ο Ζάνις Πέινερς έχει επιδείξει ως τώρα αγωνιστική σταθερότητα, αποτελώντας ένας από τους πιο πολύτιμους παίκτες της ομάδας. Οι άνθρωποι του Δικεφάλου συζήτησαν μαζί του, ο Λετονός φόργουορντ είναι καταρχάς θετικός, όμως το θέμα παραμονής του θα ξεκαθαρίσει μετά το τέλος της σεζόν. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τον Τζόρνταν Σάιμπερτ, το μέλλον του οποίου εξαρτάται από τον τραυματισμό του αλλά και από την ελεύθερη αγορά.

Πιο δύσκολη περίπτωση είναι αυτή του Κιθ Κλάντον. Ο 26χρονος Αμερικανός σέντερ πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, ο ΠΑΟΚ τον θέλει, όμως ο παίκτης, όπως είναι λογικό, θα περιμένει κι άλλες προτάσεις. Με το κασέ του πάντως να αυξάνεται σημαντικά, φτάνοντας εύκολα το εξαψήφιο νούμερο (πάνω από τις 100 χιλιάδες δολάρια), φαντάζει δύσκολο για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα του ΠΑΟΚ, να παραμείνει.

Όσον αφορά τον Νέιθαν Σόμπι; Θα κριθεί από τις επόμενες εμφανίσεις του…

Διαβάστε ακόμη...