«Σημαντικό να είσαι αρχηγός σε αυτήν την ηλικία» (aud)

Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Τουρσουνίδης και αναφέρθηκε στον Δημήτρη Πέλκα και την κίνησή του να φιλήσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού μετά το γκολ που σημείωσε κόντρα στη Βέροια.
Πηγή: metrosport.gr
«Σημαντικό να είσαι αρχηγός σε αυτήν την ηλικία» (aud)

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κίνηση του Πέλκα: «Η κίνηση αυτή του Πέλκα δείχνει το πόσο τιμητικό ήταν να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Το πόσο το εκτίμησε και το σεβάστηκε και, μάλιστα, στην πρώτη του συμμετοχή ως αρχηγός έβαλε κι ένα καταπληκτικό γκολ. Θεώρησε ως εξαιρετική τιμή το γεγονός αυτό και μπράβο του γιατί δεν ήταν μια κίνηση εντυπωσιασμού, αλλά μια κίνηση μέσα από την καρδιά του. Από την άλλη πλευρά είναι περηφάνια, τιμή, σεβασμός και ικανοποίηση το γεγονός ένας παίκτης σε μια τέτοια ηλικία να είναι αρχηγός της ομάδας και να μπορεί μέσα από την αγωνιστική του παρουσία, δεν θα έλεγα να πάρει στις πλάτες του τον ΠΑΟΚ, αλλά να είναι ένας παίκτης που να μπορεί ο ΠΑΟΚ να στηριχθεί πάνω του».

Για το ότι προέρχεται από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ: «Δεν είναι τυχαίο αυτό. Ο Πέλκας έζησε καταστάσεις από πολύ μικρή ηλικία τι είναι ο ΠΑΟΚ. Πέρασε δύσκολα χρόνια, αναγκάστηκε να ξεσπιτωθεί. Τον έζησα στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Είναι καλό παιδί και σαν χαρακτήρας και σαν ποιότητα ποδοσφαιρική. Δούλεψε πάρα πολύ για να φτάσει στο επίπεδο να λέμε πως ο Πέλκας φόρεσε το περιβραχιόνιο του ΠΑΟΚ. Είναι μεγάλη τιμή γι' αυτόν πάνω από όλα, γιατί είναι σημαντικό σε μια τόσο μεγάλη ομάδα να είσαι αρχηγός και να σε αισθάνονται όλοι ότι μπορείς να δώσεις μεγάλες χαρές. Είναι παίκτης με ποιότητα, από όλα τα νεαρά παιδιά ήταν αυτός με το μεγαλύτερο ταλέντο. Το μόνο που έχει να κάνει και του το είπα και κατ' ιδίαν είναι να σκύψει το κεφάλι, αφού του δίνεται η ευκαιρία. Έχει το ταλέντο και την ποιότητα να κάνει μια πολύ μεγάλη καριέρα στον ΠΑΟΚ».

Για τη δουλειά στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ: «Στις ακαδημίες γίνεται σωστή δουλειά, προγραμματισμένη και μελετημένη. Έχει δοθεί σε πολλά παιδιά η ευκαιρία, άσχετα αν πολλοί δεν κατάφεραν να τις αρπάξουν. Είναι ίσως είναι η μόνη ομάδα που έβγαλε τόσα παιδιά. Από τη στιγμή που σου δίνεται η ευκαιρία να μπεις πρέπει να δείξεις την αξία σου σε μια ομάδα με πίεση και στόχους όπως ο ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα είναι καθαρά θέμα ποδοσφαιριστή».

Για τη δική του συμβολή στην παραμονή του Πέλκα στον ΠΑΟΚ: «Τότε λειτουργούσαν διαφορετικά οι ακαδημίες. Είχαν έρθει κάποια παιδιά από την επαρχία, γινόταν μια συνολική προσπάθεια. Ο Πέλκας ήταν παιδί από χωριό, μικροκαμωμένο, αλλά φαινόταν από τότε ότι έχει ταλέντο. Ήμουν τότε στο εφηβικό, στην Κ17 και πέρασε από μένα. Από την πρώτη στιγμή μου έκανε κλικ. Ίσως επειδή κι εγώ είχα κάποια στοιχεία σαν του Δημήτρη του έδωσα περισσότερη προσοχή».

Ακούστε όσα είπε ο Γιώργος Τουρσουνίδης στο Metropolis 95.5 

Διαβάστε ακόμη...