"Ο ΠΑΟΚ προσέφερε ηρεμία στον Γκόμεζ"

Από paok24.com: Ο Ερνάντο Γκόμεζ επέστρεψε στο γήπεδο και μάλιστα είχε και μικρή συμμετοχή στη χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παμβοχαϊκού, με τον ορθοπεδικό που παρακολουθούσε την αποθεραπεία του, να κάνει λόγο για... θαύμα!
Πηγή: paok24.com
"Ο ΠΑΟΚ προσέφερε ηρεμία στον Γκόμεζ"

Ο κ. Διονύσης Νικηφόρος μίλησε στην εκπομπή του PAOK24 στον Libero107.4 για την αποθεραπεία του έμπειρου άσου, αλλά και την κατάσταση του τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον τραυματισμό του Γκόμεζ: "Ο Γκόμεζ πριν από 65 ημέρες είχε πάθει έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό για έναν αθλητή του βόλεϊ, εξάρθρωση ώμου. Είναι ένας από τους πλέον σοβαρούς τραυματισμούς. Είναι σαν να παθαίνει χιαστό κατά αντιστοιχία ο ποδοσφαιριστής. Δεν είναι εύκολη η αποθεραπεία, τίθενται διάφορα ζητήματα στην αρχή του τραυματισμού, όπου πρέπει να αποφασίσουμε τι τρόπο θεραπείας θα ακολουθήσουμε, αν θα πάμε συντηρητικά ή αν θα μπούμε στο χειρουργείο. Αποφασίσαμε να μην χειρουργηθεί, για να προλάβουμε τη φετινή σεζόν. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα όλων στην ομάδα. Υπήρξε ένας συντονισμός, όλοι οι παράγοντες της ομάδας πρέπει να συνεργαστούν καλά για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα".

Για το πότε θα είναι έτοιμος: "Αργότερα στο νέο έτος το πρόγραμμα θα είναι βαρύ και θέλουμε εκεί να προλάβουμε και κυρίως να είναι έτοιμος στα πλέι οφ. Υπάρχει ρίσκο. Το ρίσκο ποτέ δεν ξεπερνιέται. Μπορεί να πάρεις έναν παίκτη που είναι υγιής και να τραυματιστεί. Όπως και να έχει, η περίπτωση του πήγε πάρα πολύ καλά. Και στη πρώτη μας ανακοίνωση, είχαμε πει ότι θα δούμε την εξέλιξη που θα έχει και είναι χαρακτηριστικό ότι αυτό που έχει καταφέρει, μοιάζει με... θαύμα! Στον μήνα οι εξετάσεις που έκανε, ήταν εντυπωσιακές. Μπήκε σε υπερβαρικό, έκανε ειδικές φυσιοθεραπείες, ότι υπάρχει στον σύγχρονο αθλητισμό χρησιμοποιήθηκε. Το ιατρικό τιμ λειτούργησε πολύ καλά".

Για την κατάσταση του: "Για να φτάσει στο σημείο να τον εντάξει ο προπονητής, σημαίνει ότι στο ατομικό του πρόγραμμα καρφώνει κανονικά. Αυτό εννοώ συνεργασία όλων. Στον αθλητισμό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η ψυχολογία, ο Γκόμεζ κάνει ότι πρέπει να κάνει, το κάνει σωστά. Φυσικά σημαντικό ρόλο παίζει και η ηρεμία που του δίνει η ομάδα. Νιώθει πολύ καλά, είναι ΠΑΟΚ κι εμένα μου έχει πει πολλές φορές ότι νιώθει ΠΑΟΚ και του αρέσει που βρίσκεται εδώ. Ακόμη κι όταν υπήρξαν κάποια δημοσιεύματα, πήρε τις απαραίτητες επιβεβαιώσεις από την ομάδα. Η βελτίωση του είναι εντυπωσιακή. Και χθες είπα, ότι για αυτούς τους τραυματισμούς μπορούμε να μιλήσουμε πιο καλά στο τρίμηνο. Έπαιξε ρόλο ο καλός καταμερισμός των αρμοδιοτήτων. Το προπονητικό τιμ πρέπει να τον χρησιμοποιεί ανάλογα τον αθλητή.

Αν έμπαινε στο χειρουργείο, θα έχανε όλη τη χρονιά. Ακόμη και στην επέμβαση, υπάρχουν και οι πιθανότητες υποτροπής. Έχω έναν αθλητή που χρησιμοποιεί το χέρι κι εκεί υπάρχουν ρίσκα. Ακόμη και χειρουργημένοι αθλητές έφτασαν στο επίπεδο πριν τον τραυματισμό περίπου στο χρόνο. Ο σχεδιασμός της ομάδας βασίστηκε στον Γκόμεζ. Ο Σμαραγδής είχε το ίδιο πρόβλημα και κάποια στιγμή πολλοί πίστεψαν ότι θα σταματήσει το βόλεϊ. Μετά το χρόνο άρχισε πάλι να αισθάνεται όπως πριν".

Διαβάστε ακόμη...