Άσχημα νέα για την Ελλάδα!

Από inpaok.com: Μόνο θετικές δεν είναι για την Ελλάδα οι αλλαγές που αποφάσισε η UEFA να γίνουν σε Champions και Europa League από τη σεζόν 2018-19.
Πηγή: inpaok.com
Άσχημα νέα για την Ελλάδα!

Η αλλαγή της ώρας (δείτε εδώ σχετικό θέμα) ήταν μόνο ένα -μικρό- κομμάτι των αλλαγών που αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για το Champions League και το Europa League στη Νιόν της Ελβετίας, οι οποίες και θα ισχύσουν την τριετία 2018-2021.

Οι αλλαγές είχαν ήδη προωθηθεί από τον περασμένο Αύγουστο, ωστόσο το βράδυ της Παρασκευής (9/12) επικυρώθηκαν κι ανακοινώθηκαν από την UEFA, ενώ αφορούν και την Ελλάδα.

Κι αυτό γιατί μειώνονται οι πιθανότητες να βγάλει η χώρα μας ομάδα στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μιας και οι τέσσερις πρώτες χώρες στην κατάταξη της UEFA θα έχουν πλέον από τέσσερις θέσεις (στους ομίλους).

Έτσι τα εισιτήρια από 21 γίνονται 16 για τις υπόλοιπες -51- χώρες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ όπως έγινε γνωστό οι συγκεκριμένες ομάδες από το ισπανικό, το αγγλικό, το ιταλικό και το γερμανικό πρωτάθλημα θα προκρίνονται απευθείας στους ομίλους του Champions League χωρίς να δίνουν προκριματικά ή play off.

Γίνεται κατανοητό ότι πλέον οι πιθανότητες της Ελλάδας να βγάλει ξανά ομάδα στους ομίλους του Champions League είναι σαφώς λιγότερες, καθώς μοιάζει αδύνατο να ανακτηθεί το δικαίωμα για απευθείας πρόκριση κι έτσι θα στηρίζεται στα προκριματικά, απ' όπου και μειώθηκαν οι θέσεις (-5). Αυτό βέβαια έχει άμεσες συνέπειες και στο Europa League, καθώς όσο αυξάνεται ο ανταγωνισμός στο Champione League, τόσο πιο δυνατοί αντίπαλοι ενδέχεται να βρεθούν στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Από εκεί και πέρα αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις συγκεκριμένες αλλαγές η βαθμολογία κάθε συλλόγου είναι πιο αντιπροσωπευτική σχετικά με την κλήρωση που θα έχει κι έτσι δεν θα εξαρτάται κάθε ομάδα από την πορεία της άλλης μέσα από τη βαθμολογία της εκάστοτε χώρας.

Διαβάστε ακόμη...