«Γιατί πάντα ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρίσκει λόγους για να τρώγεται;» (audio)

Από metrosport.gr: Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Αλεξούλης και αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στον ΠΑΟΚ μετά τις δηλώσεις του Βλάνταν Ίβιτς και την «καρατόμηση» του Γιώργου Τζαβέλλα.
Πηγή: metrosport.gr
«Γιατί πάντα ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρίσκει λόγους για να τρώγεται;» (audio)

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το σημαντικό είναι να ξεκαθαρίσουμε πως από τη στιγμή που λέμε ότι πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές, τότε τον κύριο λόγο στα αποδυτήρια έχει ο προπονητής. Πρέπει να αποδεχθούμε ότι η δήλωση ή εγώ ή αυτός πρέπει να ξεκαθαρίσει. Είναι μια αμυντική στάση, ίσως το τελευταίο του χαρτί στο ότι, ενδεχομένως, κάποια πράγματα δεν βγήκαν και λέει εγώ κάνω κουμάντο. Αυτά συμβαίνουν σε μια ομάδα. Άλλωστε ο προπονητής είναι για να δημιουργεί ισορροπίες σεβασμού, την ώρα που οι ατομικότητες προσπαθούν να κυριαρχήσουν.

Και αυτό γίνεται με τους εξής τρόπους: Με τη δύναμη, με την τεχνική, με την ταχύτητα ή με το γκολ. Αυτό που θέλει ένας παίκτης να βγάλει εκτός από τις εντολές είναι το εγώ του, ο τρόπος του. Ξεπερνώντας τα περιθώρια, όμως, αυτό αρχίζει και γίνεται κυριαρχία προς τους άλλους και βγαίνει ως προσπάθεια διαχείρισης του προπονητή. Ο προπονητής, όμως, είναι που πρέπει να κάνει τη σύνθεση για να προκύψει η ομαδικότητα. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην ακούγονται οι εντολές του προπονητή και στο τέλος τα αποτελέσματα να μην είναι αυτά που λέει ο προπονητής».

Για το αν ήταν σωστή η απόφαση για παραγκωνισμό του Τζαβέλλα: «Ναι. Σε αυτή τη φάση ο Τζαβέλλας πρέπει να είναι το εξιλαστήριο θύμα. Αν είναι αυτός που δημιουργεί τα προβλήματα. Το θέμα, όμως, είναι άλλο. Πάντα ο ΠΑΟΚ βρίσκει λόγους να τρώγεται. Φέτος δεν είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός ή η ΑΕΚ. Είναι ο ίδιος ο ΠΑΟΚ που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, ακόμη και σε αυτό το ατυχές αποτέλεσμα. Πρέπει, πάντα, κάθε φορά να βρίσκει κάτι για να δημιουργείται σκοτωμός και εσωστρέφεια; Πρέπει να τα ισοπεδώσουμε όλα;

Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο, αυτή είναι η ομορφιά του. Πρέπει να τα γκρεμίσουμε όλα και να πάει η χρονιά χαμένη; Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να αποκτήσει την ταυτότητα και την φιλοσοφία του. Το ένα κακό ή καλό αποτέλεσμα δεν σε πάει ούτε στη λάσπη, ούτε στον Θεό. Οι μεγάλες ομάδες είναι αυτές που μετά από κακά αποτελέσματα τα κρατούν μέσα τους, βρίσκουν ισορροπίες και στις επόμενες εμφανίσεις αγριεύουν. Εδώ στην Ελλάδα, η έπαρση και η αλαζονεία μετά από κάθε αποτέλεσμα, και στην προκειμένη μετά τη νίκη επί της Φιορεντίνα, άρχισαν να αγριεύουν τα πράγματα και να προσπαθήσουν κάποιοι να κυριαρχήσουν πολύ άργια».

Ακούστε όσα είπε ο Γιάννης Αλεξούλης ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη...