Στράτος στους «μεγάλους»: «Μην αφανίσετε τους ''μικρούς''»

Από sport-fm.gr:  Επιστολή με την οποία αξιώνει από τους «μεγάλους» της Σούπερ Λίγκας να στηρίξουν τους «μικρούς» του συνεταιρισμού όσον αφορά την αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων.
Πηγή: sport-fm.gr
Στράτος στους «μεγάλους»: «Μην αφανίσετε τους ''μικρούς''»

Τεράστια είναι τα οικονομικά προβλήματα για τις μικρές ομάδες της Σούπερ Λίγκας, όπως προκύπτει τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της έκτασης που έχει πάρει το θέμα της αναδιανομής των τηλεοπτικών εσόδων.

Οι μικρομεσαίες ομάδες της Λίγκας θέλουν μεγαλύτερο κομμάτι από τα χρήματα που λαμβάνει ο συνεταιρισμός από τη Nova και αυτό είναι που τονίζει στην τελευταία του επιστολή ο Γιώργος Στράτος σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ, πάντως, είναι με το μέρος των «μικρών», αφού αυτή τη στιγμή εισπράξει από το συνδρομητικό κανάλι περίπου 1,5 εκατ. ευρώ και δεν θα χάσει πολλά από τα 300-350.000 που θα δοθούν στις άλλες ομάδες.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει σήμερα ο Σάββας Λιβάνιος στη Live Sport, εφόσον προχωρήσει η αναδιανομή στα τηλεοπτικά έσοδα, τότε το πρωτάθλημα θα γίνει περισσότερο διαφανές κι ανταγωνιστικό, ενώ οι μικρομεσαίες ομάδες θα είναι οικονομικά υγιείς.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή Στράτου, «στην εξεύρεση μίας λύσης που δεν θα επιτρέψει τον περαιτέρω οικονομικό αφανισμό των μικρομεσαίων ομάδων ο οποίος θα είναι αναπόφευκτος αν η σημερινή κατανομή των τηλεοπτικών εσόδων συνεχιστεί».

Το καταστατικό προβλέπει, όμως, πως για να αλλάξει η αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι 16 της Λίγκας, από τη στιγμή που ο κ. Στράτος δεν μπορεί να υπογράψει εκείνος την εφαρμογή της απόφασης της συμμαχίας των «12».

Διαβάστε ακόμη...