«Προκαλεί με τη δημόσια συμπεριφορά του ο Κλάους»

Aπό metrosport.gr: Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος άσος του ΠΑΟΚ Κούλης Αποστολίδης και αναφέρθηκε στην πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη να πουλήσει τον Στέφανο Αθανασιάδη.
Πηγή: metrosport.gr
«Προκαλεί με τη δημόσια συμπεριφορά του ο Κλάους»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την απόφαση Σαββίδη να βάλει πωλητήριο στον Αθανασιάδη: «Σε μια ομάδα όλοι πωλούνται και όλοι αγοράζονται. Το θέμα είναι πώς το κάνεις. Πρέπει να εκτιμάς σωστά την προσφορά των παικτών και σε ό,τι αφορά αυτούς που προέρχονται από τις ακαδημίες υπάρχει και ένας διαφορετικός συμβολισμός. Δεν πρέπει να τους απαξιώνεις. Πρέπει να βρίσκονται ψηλά στην βιτρίνα κάτι που δεν έγινε από τον ΠΑΟΚ».

Για το αν θεωρεί δικαιολογημένη την οργή Σαββίδη: «Καμία οργή δεν είναι δικαιολογημένη. Μπορεί να υπάρχουν παράπονα. Η οργή, όμως, είναι άλλο πράγμα. Στην περίπτωση του Κλάους δεν φταίει μόνο αυτός. Ο σέντερ φορ εξαρτάται από όλη την ομάδα. Από τους παίκτες που βρίσκονται πίσω του, από τους πλαϊνούς. Από τη στιγμή που έγινε κακή διαχείριση, ίσως η καλύτερη λύση και για τον ΠΑΟΚ και για τον Αθανασιάδη να γίνει μια καλή μεταγραφή. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να γίνει αυτό, βέβαια, διότι έχει απαξιωθεί».

Για τη δημόσια συμπεριφορά του μετά από ήττες: «Αν έβαζε γκολ με τον Άγιαξ και είχε 25 γκολ ως τώρα δεν θα μιλούσε κανείς για τα πάρτι. Βεβαίως, όταν η ομάδα χάνει και είσαι αρχηγός και γέννημα θρέμμα του ΠΑΟΚ δεν δίνεις αφορμή. Όχι ότι θα πάθει αγωνιστικά κάτι επειδή πήγε σε κάποιο πάρτι μετά από μια ήττα. Είναι συμβολικό το θέμα. Το ζήτημα είναι τι κάνει ο παίκτης στο γήπεδο. Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα για μένα. Κακώς τα έκανε αυτά, βέβαια, αλλά είναι καθαρά συμβολικό και όχι ουσιαστικό θέμα».

Για το γενικότερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ: «Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι να μπορέσει ο οργανισμός να κάνει ένα σχέδιο και να φέρει σε ισορροπία τους εκάστοτε στόχους με την εκάστοτε αγωνιστική δυνατότητα. Πρέπει να φτιάξει ομάδα στα επόμενα δύο χρόνια. Θέλει πολύ δουλειά αυτό. Γιατί έτσι όπως λειτουργεί ο ΠΑΟΚ σήμερα και τον Σουάρες να φέρεις δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι».

Για τους λόγους που βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής ο Κλάους: «Γιατί ο Στέφανος Αθανασιάδης είναι ο αρχηγός και προέρχεται από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ. Και γιατί ορισμένες φορές προκαλεί με τα τατουάζ και με τον τρόπο ζωής του. Εγώ στη θέση του αυτές τις ενέργειες καθαρά από συμβολισμό δεν θα τις έκανα. Επειδή είναι παιδί του ΠΑΟΚ, επειδή είναι αρχηγός κλπ. Από εκεί και πέρα, όμως, άσχετα με το τι λένε, μέχρι πέρσι ήταν ο σέντερ φορ που έβαζε 20-25 γκολ. Αν ρωτήσεις έναν προπονητή θα σου πει ότι είναι ο πρώτος σέντερ φορ».

Για τις αγωνιστικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να πάρει ο ΠΑΟΚ το Πρωτάθλημα: «Για να πάρεις το Πρωτάθλημα πρέπει να δημιουργήσεις μια ομάδα με προσωπικότητες. Μια ομάδα που θα φτιαχτεί για να ανταποκριθεί σε ανηφόρες. Έγιναν λάθος σχεδιασμοί και προσεγγίσεις. Μακάρι από την ημέρα που ήρθε ο Σαββίδης να υπήρχε σοφία ώστε από την αρχή να γινόταν ρεαλιστικός προγραμματισμός και όχι από την πρώτη χρονιά να πάμε για Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί να κουράστηκε ο κόσμος, όμως ο χρόνος είναι χρόνος».

Διαβάστε ακόμη...