«Ορθολογιστής ο Ίβιτς, σταθερός ο ΠΑΟΚ» (audio)

Από metrosport.gr: Στο Metropolis 95.5  φιλοξενήθηκε ο προπονητής Νίκος Καραγεωργίου.
Πηγή: metrosport.gr
«Ορθολογιστής ο Ίβιτς, σταθερός ο ΠΑΟΚ» (audio)

Σχολίασε την χθεσινή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Φιορεντίνα, αλλά και την τακτική που ακολουθεί ο προπονητής του «Δικεφάλου» την οποία χαρακτήρισε «ορθολογική».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σταθερότητα του φετινού ΠΑΟΚ, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την άποψή του ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι δεύτερος ή και πρώτος.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το χθεσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ ήταν ο συνηθισμένος ΠΑΟΚ αυτής της εποχής. Σταθερός, όχι καταπληκτικός αλλά όχι και κακός. Πήρε ένα αποτέλεσμα το οποίο είναι θετικό γιατί έπαιζε με μία ιταλική ομάδα και το επίπεδο ξέρετε είναι υψηλό. Το συμπέρασμα είναι ότι η χθεσινή του εμφάνιση ήταν θετική και σαν αποτέλεσμα και σαν εμφάνιση».

Για το ποιο ήταν το πλάνο του ΠΑΟΚ στον χθεσινό αγώνα με τη Φιορεντίνα: «Οι ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν πρέπει να έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Εάν δέχονται δύο και τρία γκολ τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Μέσα από την προσπάθεια να διαφυλάξουμε τα νώτα μας και να μη δώσουμε στον αντίπαλο να δημιουργήσει πολλές προϋποθέσεις για ευκαιρίες και για γκολ, ψάχνουμε να βρούμε και εμείς τις ευκαιρίες μας και να τις σημειώσουμε γκολ και να κερδίσουμε. Αυτό κάνει ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα και το δείχνουν και τα αποτελέσματα».

Για το αν αυτός θα είναι ο ΠΑΟΚ που θα βλέπουμε φέτος: «Είναι ανάλογα και με ποιον αντίπαλο έχεις να κάνεις. Όταν έχεις να κάνεις με έναν αντίπαλο όπως τον Παναιτωλικό, οπωσδήποτε θα παίξεις πιο επιθετικά και αυτό έκανε και ο προπονητής του ΠΑΟΚ, νομίζω. Βάζοντας τον ολλανδό, αυτόν που έπαιξε δεκάρι στον αγώνα εκείνο, ο οποίος έχει μία καλή τεχνική κατάρτιση αλλά υστερεί πολύ στη αμυντική του λειτουργία. Στο χθεσινό παιχνίδι, που ο αντίπαλος ήταν πολύ πιο δυνατός, προτίμησε έναν άλλο παίκτη εκεί, ο οποίος να μπορεί να προστατέψει και την αμυντική του πλευράς για να διαφυλάξει και το σκορ. Είναι ανάλογα με ποιον αντίπαλο παίζουμε, αλλά νομίζω ότι η φιλοσοφία του είναι η ίδια».

Για την αλλαγή συστήματος του Ίβιτς: «Ο προπονητής έπραξε το καλύτερο δυνατό που μπορούσε εκείνη τη στιγμή. Στα πρώτα 10 – 12 λεπτά, ο αντίπαλος είχε πάρει τον έλεγχο και άρχισε να δημιουργεί προβλήματα. Η διάταξή του ήταν με δύο επιθετικούς και καλά έκανε ο προπονητής και επέλεξε αυτόν τον σχηματισμό γιατί άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι και άρχισε να δείχνει ότι δεν κινδυνεύει. Από εκεί και πέρα, έβγαλε και δύο τρεις επιθέσεις, με την τελευταία να είναι πολύ επικίνδυνη, σχεδόν μία ευκαιρία να μπει γκολ αλλά δεν ολοκληρώθηκε».

Για το αν ο ΠΑΟΚ πρέπει να κυνηγήσει την πρόκριση με σκοπιμότητα: «Οπωσδήποτε, δεν το συζητάμε αυτό. Σε μία τέτοια διοργάνωση η σκοπιμότητα θα παίξει και αυτή το ρόλο της. Ο ΠΑΟΚ έχει την τύχη στα χέρια του, δεν εξαρτάται από άλλους. Δηλαδή, θα παίξει με δύο ομάδες που δεν έχουν τη δυναμικότητα της Φιορεντίνα, έχει την ικανότητα να τις κερδίσει και αν καταφέρει να τις κερδίσει, ιδιαίτερα μέσα στη Θεσσαλονίκη, θα έχει και τον πρώτο λόγο έναντι αυτών των δύο ομάδων. Θεωρώ ότι η Φιορεντίνα θα πάει μπροστά. Έχω την αίσθηση ότι οι Ιταλοί θα κάνουν και νίκη εκτός έδρας. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίσει τις ομάδες στην έδρα του και αν καταφέρει να σπάσει κάπου αλλού, θα είναι αυτός που θα είναι δεύτερος και μακάρι και πρώτος».

Για το αν είναι πρόβλημα που ο ΠΑΟΚ δεν πήρε δεύτερο επιθετικό: «Ισως ο Τιαμ να έχει κάποια χαρακτηριστικά φουνταριστού επιθετικού. Χθες ήταν πολύ ζωντανός, πολύ δραστήριος, όση ώρα έπαιξε. Δεν έχει το στυλ του Αθανασιάδη, έχει άλλο στυλ. Μπορεί να πάρει τη μπάλα, να διεισδύσει, να πάει στις άκρες. Μακάρι το παιδί αυτό να συμπληρώσει το κενό που υπάρχει στον ΠΑΟΚ».

Για το αν ο Ίβιτς χειρίζεται σωστά την ομάδα από τακτικής άποψης: «Ναι, συμμερίζομαι αυτή την άποψη. Όσες φορές είδα τον ΠΑΟΚ φέτος, λειτούργησε πολύ ορθολογικά και πολύ σωστά ο Ίβιτς. Ένας προπονητής κρίνεται και από το αποτέλεσμα. Μπορεί να γύρναγε σε ένα 3 – 5- 2 και εκεί να δεχόταν ένα γκολ από ένα κόρνερ ή ένα φάουλ και να αλλάζαν τα δεδομένα και να κρινόταν ότι αυτό δεν ήταν σωστό. Μέχρι στιγμής τα πάει καλά ο προπονητής. Πρέπει να τον αφήσουμε να κάνει τη δουλειά του. Δείχνουν τα πράγματα φέτος ότι είναι καλύτερα από άλλες χρονιές».

Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη...