Για να μη χαθεί... η μεγάλη ευκαιρία

Από metrosposrt.gr:Ο κόουτς θέλει οι εντυπώσεις και τα πανηγύρια να κλείσουν τον κύκλο τους και σιγά-σιγά όλοι να προσγειωθούν στη μεγάλη μάχη της Τετάρτης.
Πηγή: metrosport.gr
Για να μη χαθεί... η μεγάλη ευκαιρία

Η σταδιακή «προσγείωση», με την άμεση «προσαρμογή» στην ψυχολογία με τις μεγάλες απαιτήσεις της καθοριστικής δεύτερης αναμέτρησης θεωρούνται και είναι σημαντικά προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της μεγάλης προσπάθειας που στόχο έχει την πρόκριση.

Χωρίς καμιά αμφιβολία ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση στην Ολλανδία. Το αποτέλεσμα της οποίας θεωρείται και είναι ένα σταθερό και σημαντικό βήμα για την πρόκριση του. Τόσο η εμφάνιση όσο και το αποτέλεσμα χαιρετίστηκαν με δικαιολογημένο απόλυτα ενθουσιασμό από τους οπαδούς του Δικεφάλου αλλά και από τους πρωταγωνιστές παίκτες. Περισσότερο ενθουσιώδεις βέβαια οι οπαδοί και σε δεύτερο επίπεδο οι παίκτες και λιγότερο (αυτό τον καθιστά βέβαια και ιδιαίτερα σοβαρό) ο κόουτς.

Όχι ότι δεν χάρηκε το ίδιο, ίσως να χάρηκε και περισσότερο αλλά ποδοσφαιρικά ώριμος και σχεδόν «ψημένος» στον χώρο, όπου τα πάντα είναι ρευστά και πολλές φορές και απρόβλεπτα, θέλει να κρατήσει ισορροπίες σε όλα προκειμένου να μην επιτρέψει υπερβολές οι οποίες είναι σε θέση να «διαταράξουν» ένα κλίμα που χρειάζεται να διατηρηθεί σε επίπεδα σοβαρότητας και υπευθυνότητας. Νομίζω ότι ο Βλάνταν Ιβιτς με την ψύχραιμη, ήρεμη και σε χαμηλούς τόνους κριτική του... τόσο για την εμφάνιση όσο και για το αποτέλεσμα δείχνει προς τη σωστή κατεύθυνση που θα πρέπει να κινηθούν άπαντες ενόψει της δεύτερης και καθοριστικής για την πρόκριση αναμέτρηση.

Ο κόουτς θέλει οι εντυπώσεις και τα πανηγύρια να κλείσουν τον κύκλο τους και σιγά-σιγά όλοι να προσγειωθούν σε ότι αφορά τη μεγάλη μάχη της προσεχούς Τετάρτης από το αποτέλεσμα της οποίας θα κριθεί και το ποια ομάδα θα «προσεγγίσει» το CHL. Να προσαρμοστούν δηλαδή στην ψυχολογία και στις ιδιαίτερα καθοριστικές απαιτήσεις που έχει ο δεύτερος αγώνας, βοηθώντας έτσι να ολοκληρωθεί με ιδανικό τρόπο η προετοιμασία που ήδη άρχισε από χθες.

Ο Ιβιτς (και μερικοί άλλοι) βλέπει κάπως πιο βαθιά και περισσότερο ποδοσφαιρικά τα... επερχόμενα, για αυτό και προτίμησε τους χαμηλούς τόνους δίνοντας σε όλους να καταλάβουν ότι θα ήταν μεγάλο λάθος να υποβαθμιστεί ο αντίπαλος και αν υπερεκτιμηθεί αντίστοιχα το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Κάτι τέτοιο, μοιραία θα οδηγούσε σε αποπροσανατολισμούς και αποσταθεροποιήσεις που αυτή τη στιγμή θα πρέπει να μην πλησιάσουν στο κατώφλι της Τούμπας.

Εχοντας ο ίδιος πικρές βιωματικές γνώσεις σε ένα παρόμοιο περιστατικό με την ίδια ομάδα αλλά και από χαρακτήρα προσεκτικός, μυαλωμένος και συγκρατημένος, επιθυμεί μέχρι την Τετάρτη το βράδυ όλα να κυλήσουν σε ένα ιδανικό τέμπο και η ομάδα του να μπει άριστα προετοιμασμένη ψυχολογικά και αγωνιστικά. Οπωσδήποτε ο νεαρός κόουτς του ΠΑΟΚ «είδε» στο προχθεσινό παιχνίδι και εντόπισε μερικές αδυναμίες τις οποίες σίγουρα θα επιχειρήσει να τις αντιμετωπίσει.

Προφανώς με κάποιες διορθωτικές κινήσεις που θα αφορούν μικρές προσθήκες και ελάχιστες διαφοροποιήσεις τακτικής. Υπήρξαν αδύναμοι κρίκοι (ελάχιστοι) και πάνω σε αυτούς θα προβληματιστεί. Γενικά ο χρόνος που μεσολαβεί του δίνει την ευκαιρία για κάποιες δεύτερες σκέψεις. Σχετικά με τον κόσμο του ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε για αυτό που έρχεται το οποίο από την Τρίτη το βράδυ τον εξιτάρει σε απίστευτο βαθμό πυρακτώνοντας τον ψυχισμό του.

Αν κάτι χρειάζεται να προσθέσουμε στο σημερινό σχόλιο που μπορούσε να είχε τίτλο: «Μην ξαναχύσετε την καρδάρα με το γάλα» είναι μια μικρή συμβουλή σε κάποιους φίλους της ενημέρωσης που ακόμη κα σε αυτές τις ευρωπαϊκές βραδιές του ΠΑΟΚ δεν εγκαταλείπουν την προσφιλή και μικρόψυχη συμπεριφορά τους να προχωρούν σε αυθαίρετες κρίσεις κόντρα σε όλα όσα εξόφθαλμα, αυτονόητα και αυταπόδεικτα «βλέπει» ο κόσμος.

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο –και δημοσιογραφικά αντιαισθητικό- να παρουσιάσουν με ανεκδιήγητη θρασύτητα σε συγκεκριμένες κριτικές το άσπρο μαύρο. Το να είναι ένας παίκτης από τους κορυφαίους και αυτοί να τον χαρακτηρίζουν υστερήσαντα όπως και το ακριβώς αντίθετο, ο αποδεδειγμένα ανεπαρκής να κρίνεται ως κορυφαίος ή από τους κορυφαίους είναι κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως προσβολή και ασέβεια απέναντι στην κοινή γνώμη.

Διαβάστε ακόμη...