Έξι χρόνια μετά… Τι κάνουν οι «14» του ΠΑΟΚ

Από gazzetta.gr: Η εικόνα της ενδεκάδας του ΠΑΟΚ στην «Αμστερνταμ Αρίνα», μπορεί να μας φαίνεται πρόσφατη, αλλά έχουν περάσει έξι χρόνια...
Πηγή: gazzetta.gr
Έξι χρόνια μετά… Τι κάνουν οι «14» του ΠΑΟΚ

Ο «Δικέφαλος» επιστρέφει, έξι χρόνια μετά, στην «Αμστερνταμ Αρίνα» για ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, που τυγχάνει να είναι για την ίδια διοργάνωση (Champions League), στον ίδιο ακριβώς γύρο (3ο προκριματικό) και το ίδιο «έπαθλο» (πρόκριση στα playoffs).

Από το φετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ, μόλις ένας ποδοσφαιριστής, ο Στέλιος Μαλεζάς, συνεχίζει να φοράει την φανέλα του συλλόγου. Τότε είχε αγωνιστεί και στα 90 λεπτά, ενώ άλλοι δύο ποδοσφαιριστές που στις 28 Ιουλίου 2010 είχαν πατήσει το χορτάρι της «Αμστερνταμ Αρίνια», ο σκόρερ Βλάνταν Ίβιτς και ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, τώρα θα καθοδηγήσουν, κυρίως ο πρώτος, τον ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση της 27ης Ιουλίου 2016.

Πάμε να δούμε τι κάνουν σήμερα οι 14 ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου», που είχαν αγωνιστεί πριν έξι χρόνια στο 1-1 κόντρα στον Άγιαξ.

Ο Κώστας Χαλκιάς, που αγωνίστηκε μόλις 15 λεπτά καθώς στη φάση του 1-0 από τον Σουάρες, τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι, ζει μόνιμα στην Αθήνα και αυτή την περίοδο θα τον συναντήσει κάποιος στο αγαπημένο του νησί, την Πάρο. Συμμετέχει ενεργά στις δράσεις της εθνικής ομάδας του 2004.

Ο Ντάριο Κρέσιτς, ο οποίος αντικατέστησε τον Χαλκιά, ανήκε μέχρι το Ιούνιο στο ρόστερ της Μπάγιερ Λεβερκούζεν, έμεινε ελεύθερος και στα 32 του αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Σχολιαστής σε ραδιόφωνο και τηλεοπτικό σταθμό της Τυνησίας είναι σήμερα ο Ανίς Μπουσαϊντί, που παράλληλα θέλει να αποκτήσει δίπλωμα προπονητικής και να εργαστεί ως προπονητής.

Καριέρα ως μάνατζερ ποδοσφαιριστών έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό ο Μπρούνο Τσιρίλο, ο οποίος έχει αποφασίσει να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του στην Ελλάδα μαζί με την οικογένεια του.

Ο Στέλιος Μαλεζάς είναι ο μοναδικός από τους 14 ποδοσφαιριστές του 2010, που συνεχίζει να παίζει στον ΠΑΟΚ, επιστρέφοντας στην Τούμπα, μετά από τρία χρόνια απουσίας, το καλοκαίρι του 2015.

Στο πλευρό του Βλάνταν Ίβιτς είναι εδώ και δύο χρόνια ο Μίροσλαβ Σνάουτσνέρ, ο οποίος ξεκίνησε το 2014 καριέρα προπονητή στα τμήματα υποδομών του ΠΑΟΚ. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Πάμπλο Γκαρσία, που την ίδια χρονική περίοδο ανέλαβε καθήκοντα προπονητή στην Κ17 και σήμερα βρίσκεται στον πάγκο της Κ20.

Στα 33 του ο Βίκτορ Βιτόλο παραμένει στην ενεργό δράση παίζοντας τα τελευταία τρία χρόνια στην ομάδα της πόλης του, την Τενερίφη, όπου επέστρεψε μετά την παρουσία του στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

Ο Βλάνταν Ίβιτς έχει αναλάβει από τον περασμένο Μάρτιο την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, στις αρχές του καλοκαιριού υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, ενώ ο αντικαταστάτης του εκείνο το βράδυ, Γιώργος Φωτάκης, στα 35 του θα αγωνιστεί με την πρωτάρα στη Β' Εθνική, ομάδα της Σπάρτης.

Έχοντας κερδίσει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης πριν λίγες μέρες, ο Αντρέ Βιείρίνια συνεχίζει στη γερμανική Βόλφσμπουργκ.

Πλησιάζοντας τα 37 του χρόνια, ο Ολιβιέρ Σορλέν, οδεύει στον τελευταίο χρόνο της ποδοσφαιρικής του καριέρας όντας αρχηγός της γαλλικής Εβιάν, κι όπως έχει δηλώσει θέλει να παραμείνει στο χώρο του ποδοσφαίρου αφού κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ένα χρόνο μετά την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ συνεχίζει να αναζητά την επόμενη ομάδα του, αλλά αν και αυτό το καλοκαίρι δεν βρει αυτό που θέλει ίσως και να ανακοινώσει το τέλος της καριέρας του. Στην Κορτράικ και στο Βέλγιο «βγάζει το ψωμί του» τα τελευταία χρόνια, ο Θανάσης Παπάζογλου, που είχε περάσει ως αλλαγή στις καθυστερήσεις.

Στην αποστολή ήταν και ο 22χρονος, τότε, Στέφανος Αθανασιάδης, ο οποίος είχε «κοπεί» από τον Παύλο Δερμιτζάκη ως ο 19ος της ομάδας και δεν δηλώθηκε ποτέ στο φύλλο αγώνα.

Διαβάστε ακόμη...