«Φίλος μου ο Μπίσεσβαρ, έχει τύχη ο ΠΑΟΚ με Αγιαξ»

Από metrosport.gr: Ο Ολλανδός πρώην εξτρέμ του Παναιτωλικού Λεάντρο Κάπελ μίλησε στο metrosport.gr για τις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον «Αίαντα»
Πηγή: metrosport.gr
«Φίλος μου ο Μπίσεσβαρ, έχει τύχη ο ΠΑΟΚ με Αγιαξ»

Είναι γεννημένος στο Αμστερνταμ, έχει παίξει στις ακαδημίες του Αγιαξ (τον οποίο μάλιστα υποστηρίζει), από τα 7 μέχρι και τα 12 του χρόνια, ενώ διατηρεί φιλικές σχέσεις και με ένα από τα μεταγραφικά αποκτήματα του ΠΑΟΚ, τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Ο Λεάντρο Κάπελ, ο 26χρονος Ολλανδός εξτρέμ που την τελευταία διετία αγωνίστηκε με επιτυχία στον Παναιτωλικό (έχει παίξει ακόμη σε Φόλενταμ, Δόξα Δράμας και Μπράγκα) είναι πλέον ποδοσφαιριστής της Ντενιζλί και μιλάει στο metrosport.gr από την Τουρκία για το πώς βλέπει τις αναμετρήσεις του Δικεφάλου του Βορρά απέναντι στους συμπατριώτες του, αλλά και κάνει ένα σχόλιο για τον καλό του φίλο που εδώ και μερικές μέρες φοράει την ασπρόμαυρη φανέλα.

-Λεάντρο, καταρχάς γιατί επέλεξες να φύγεις από το ελληνικό πρωτάθλημα, παρ' ότι είχες μια εξαιρετική σεζόν στον Παναιτωλικό και αποφάσισες να συνεχίσεις στην Τουρκία;

«Είναι αλήθεια ότι για δύο σεζόν τα πήγα καλά με τον Παναιτωλικό, ο οποίος είναι μια εξαιρετική ομάδα, με πολύ καλή οργάνωση. Η πρόταση που δέχθηκα από την Ντενιζλί ήταν πολύ καλή και δεν μπορούσα να αρνηθώ, οπότε αποφάσισα να συνεχίσω στην Τουρκία. Παρ' όλα αυτά συζήτησα με τον πρόεδρο του Παναιτωλικού και του είπα ότι κάποια στιγμή θα ήθελα να επιστρέψω».

-Εχεις παρακολουθήσει καθόλου τον Αγιαξ φέτος στα φιλικά του παιχνίδια; Πώς βλέπεις τις αναμετρήσεις του με τον ΠΑΟΚ;

«Ναι, είδα όταν ήμουν στην Ολλανδία ένα φιλικό παιχνίδι και γενικότερα ενημερώνομαι. Ο Αγιαξ παρ' ότι διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, κάτι που φαίνεται και από το ότι δεν έχει κερδίσει κανένα παιχνίδι που έχει δώσει ως τώρα στην προετοιμασία. Η αλήθεια είναι ότι όταν άκουσα ότι αντίπαλος του Αγιαξ θα είναι ο ΠΑΟΚ, είπα ότι θα περάσει ο Αγιαξ. Όμως, με την εικόνα που βλέπω πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ πλέον έχει τύχη. Δεν ξέρω βέβαια πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης με τους νέους παίκτες που πήρε, αλλά και χωρίς αυτούς που έφυγαν».

-Το πλεονέκτημα του Αγιαξ για το πρώτο παιχνίδι;

«Σίγουρα το κοινό του. Μέσα στην έδρα του ο Αγιαξ μπροστά στους φιλάθλους του είμαι σίγουρος ότι θα πιέσει πολύ τον ΠΑΟΚ. Παρ' ΄ότι είναι νεαροί σε ηλικία οι παίκτες του Αγιαξ είναι έμπειροι. Εχουν πολλές ευρωπαϊκές παραστάσεις οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές. Νομίζω ότι στο πρώτο ματς θα κερδίσει ο Αγιαξ. Όμως, ο ΠΑΟΚ αν παίξει σωστά στην άμυνα και χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, ίσως μπορέσει να πάρει κάτι».

-Το ατού του ΠΑΟΚ;

«Η μέτρια αγωνιστική κατάσταση του Αγιαξ. Αν καταφέρει ο ΠΑΟΚ να φύγει με ένα καλό αποτέλεσμα από το Αμστερνταμ, τότε με τους... τρελούς οπαδούς που έχει στην Τούμπα, μπορεί να πάρει την πρόκριση».

-Εχεις δει τον ΠΑΟΚ την περσινή περίοδο. Ποιος παίκτης θεωρείς ότι είναι το μεγάλο του όπλο;

«Ο Μακ, αλλά απ' ότι μου λες πήγε στη Ζενίτ! (σ.σ. του εξηγούμε ότι πουλήθηκε στη ρωσική ομάδα). Θα πω... ο Μπίσεσβαρ, που είναι φίλος μου! (γέλια). Παίζαμε στην ίδια ακαδημία στην Ολλανδία σε νεαρή ηλικία, αυτός βέβαια είναι λίγο μεγαλύτερος και ήταν στην πιο πάνω ομάδα. Γνωριζόμαστε πολύ καλά και μας συνδέει η καταγωγή από το Σουρινάμ. Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και πολύ καλός παίκτης. Από τους ποδοσφαιριστές που είδα πέρυσι νομίζω ο Γκάρι Ροντρίγκεζ. Πολύ γρήγορος και επικίνδυνος».

-Τελικά ο Μπίσεσβαρ μιας που τον γνωρίζεις καλά είναι περισσότερο δεκάρι ή εξτρέμ;

«Στη Φέγενορντ αγωνιζόταν πάντα ως αριστερός εξτρέμ, αλλά νομίζω μετά στην Τουρκία έπαιζε περισσότερο ως δεκάρι».

-Μίλησες μαζί του τον τελευταίο καιρό;

«Με πήρε τηλέφωνο λίγο πριν υπογράψει στον ΠΑΟΚ και με ρώτησε. Του είπα ότι ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλο κλαμπ και ότι υπάρχει οικονομική σταθερότητα. Βέβαια το αστείο είναι ακολουθούμε διαφορετικούς δρόμους, την ίδια στιγμή εγώ πήγα στην Τουρκία κι αυτός ήρθε στην Ελλάδα! Από τότε δεν έχουμε ξαναμιλήσει».

-Ο ΠΑΟΚ δηλαδή με Ροντρίγκεζ μπορεί να πάρει αποτέλεσμα απέναντι στην άμυνα του Αγιαξ;

«Το δεξί μπακ του Αγιαξ είναι καλό, δε θα είναι εύκολα τα πράγματα για τον Γκάρι. Όπως και το αριστερό. Από εκεί και πέρα, όπως είπα, με αντεπιθέσεις σίγουρα κάτι μπορεί να πετύχει ο ΠΑΟΚ».

-Είχες μιλήσει ποτέ για να παίξεις σε ομάδα της Θεσσαλονίκης;

«Είναι υπέροχη πόλη η Θεσσαλονίκη, ερχόμουν συνέχεια όταν έπαιζα στη Δράμα. Όχι, επίσημη πρόταση δεν έγινε ποτέ, απλά συζήτησα πέρυσι κάποια στιγμή για τον Ηρακλή με τον Λάζαρ, που τον είχα συμπαίκτη στον Παναιτωλικό, αλλά δεν υπήρξε κανένα θέμα στη συνέχεια».

Διαβάστε ακόμη...