Βαρέλα: Ένας αμυντικός με μυαλό και έφεση στο γκολ (vids)

Από sdna.gr: Ο Φερνάντο Βαρέλα αποτελεί και επίσημα ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ για τα επόμενα τρία χρόνια και το SDNA σας παρουσιάζει τον άνθρωπο που ήρθε για να «δέσει» την άμυνα του Δικεφάλου του Βορρά.
Πηγή: sdna.gr
Βαρέλα: Ένας αμυντικός με μυαλό και έφεση στο γκολ (vids)

Ο αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι αποκτήθηκε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης με σκοπό να αποτελέσει τον ηγέτη της άμυνας και το πλούσιο βιογραφικό του δικαιολογεί τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί στις τάξεις των οπαδών.

Τα πρώτα του βήματα

Ο Φερνάντο Βαρέλα γεννήθηκε στο Κασκαίς της Πορτογαλίας στις 27 Νοεμβρίου 1987 και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Εστορίλ, με την φανέλα της οποίας συμπλήρωσε 29 συμμετοχές και σκόραρε ένα γκολ όταν ακόμα αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία. Την επόμενη σεζόν δόθηκε δανεικός στην Ρίο Μάιορ. Το 2007 επέστρεψε στην Εστορίλ με την οποία αγωνίστηκε τη μια χρονιά στη Β' Πορτογαλίας και την επόμενη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία της Πορτογαλίας. Τον Ιανουάριο του 2009 πήρε μεταγραφή για την Τροφένσε που πραγματοποιούσε την παρθενική συμμετοχή στα «σαλόνια» του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

Με την φανέλα της ομάδας του πορτογαλικού βορρά έφτασε τις 50 συμμετοχές πετυχαίνοντας δύο τέρματα, μέχρι και το καλοκαίρι του 2011 όταν και πήρε μεταγραφή για την Φεϊρένσε στην οποία παρέμεινε για μία σεζόν ξεκινώντας, μάλιστα, σε όλα τα παιχνίδια ως βασικός.

Το ταξίδι του στην Ρουμανία

Το 2012 ήταν η ώρα για τον Φερνάντο Βαρέλα να δοκιμάσει για πρώτη φορά εκτός της χώρας του υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με την ρουμανική Βασλούι. Εκεί παρέμεινε για έναν χρόνο και με τις εμφανίσεις του τράβηξε το ενδιαφέρον της Στεάουα Βουκουρεστίου, η οποία ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του το καλοκαίρι του 2013. Η ομάδα της πρωτεύουσας προκειμένου να τον αποκτήσει ξόδεψε 1,25εκατ. ευρώ. Στα τρία χρόνια παρουσίας του στον σύλλογο έφτασε τις 82 συμμετοχές, ενώ πέτυχε και 10 τέρματα. Όντας αρχηγός της Στεάουα κατέκτησε στα τρία χρόνια της παραμονής του στο Βουκουρέστι δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και ένα Λιγκ Καπ.

Η πορεία του με το εθνόσημο

Ο Βαρέλα είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα του Πράσινου Ακρωτηρίου με την οποία έχει πετύχει 3 γκολ σε 33 συμμετοχές, έχοντας μάλιστα, υπάρξει και συμπαίκτης με τον Γκάρι Ροντρίγκεζ.

Όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού του, πρόκειται για έναν αμυντικό που παίζει με το μυαλό. Έχει καλή τεχνική και έχει έφεση στο γκολ, καθώς στα στημένα ανεβαίνει στην αντίπαλη περιοχή και σκοράρει όταν του δίνεται η ευκαιρία.

Διαβάστε ακόμη...