Φιλικό του ΠΑΟΚ για τους πρόσφυγες!

Από voria.gr: Φιλικός αγώνας μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Μπράγκα αναμένεται να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, για τη στήριξη των προσφύγων.
Πηγή: voria.gr
Φιλικό του ΠΑΟΚ για τους πρόσφυγες!

Ήδη ο Δικέφαλος έχει δεχθεί την πρόσκληση την οποία ωστόσο περιμένει να επισημοποιηθεί καθώς και να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία, διεξαγωγής της αναμέτρησης.

Η πραγματοποίηση του φιλικού ματς, γνωστοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Χρήστο Στυλιανίδη, αρμόδιο για θέματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, τους ευρωβουλευτές Θοδωρή Ζαγοράκη και Ζοζέ Μανουέλ Φερνάντες καθώς και με τον πρόεδρο της πορτογαλικής ποδοσφαιρικής ομάδας, Αντόνιο Σαλβαδόρ.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για την ενίσχυση των προσφύγων, που φιλοξενούνται στην πόλη. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Μπράγκα Αντόνιο Σαλβαδόρ τόνισε σε δηλώσεις του πως «τη στιγμή που το ποδόσφαιρο είναι ένα διαδεδομένο άθλημα και με μεγάλη απήχηση προς τον κόσμο, αυτό βοηθάει να ενισχυθούν οι αδύνατοι άνθρωποι».

Ο κ. Μπουτάρης τους υποδέχθηκε στο δημαρχείο στο πλαίσιο της μετάβασης του κ. Στυλιανίδη στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή ανθρωπιστική βοήθεια που συγκέντρωσε η ποδοσφαιρική ομάδα Μπράγκα με στόχο να διατεθεί στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων της Βόρειας Ελλάδας. Οι άνθρωποι της Μπράγκα κατάφεραν να συγκεντρώσουν 81 τόνους για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Θεσσαλονίκη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μπουτάρης έκανε λόγο για μια σημαντική προσπάθεια που πραγματοποιείται στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Όπως σημείωσε, «είναι υποχρέωσή μας να κρατήσουμε μόνιμα τους πρόσφυγες», χαρακτηρίζοντας τη Θεσσαλονίκη ως τη μητέρα των προσφύγων. Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι η πόλη από τη δεκαετία του '90 έχει εμπειρία από τη φιλοξενία των προσφύγων.
Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης ευχαρίστησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για τη συνεργασία που έχουν για το προσφυγικό. Τόνισε πως εκτιμά τις προσπάθειες της «προσφυγομάνας Θεσσαλονίκης και του ελληνικού λαού για τους πρόσφυγες». Αναφέρθηκε στον ευρωπαϊκό μηχανισμό, ο οποίος ενεργοποιήθηκε υπέρ της ενίσχυσης των προσφύγων και μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί 83 εκατ. ευρώ και αναμένεται να διατεθούν επιπλέον 210 εκατ. έως το τέλος του χρόνου.

Με την σειρά του ο πρόεδρος της Μπράγκα σημείωσε πως και στο παρελθόν η ομάδα του έχει κάνει ανάλογες δράσεις ενίσχυσης προσφύγων και αδύναμων ομάδων.

Διαβάστε ακόμη...