Ελεγε ψέματα η ΕΠΟ στην UEFA

Από sdna.gr: Στη... σέντρα βγαίνει η ΕΠΟ, με το μέιλ που έστειλε ο νομικός της σύμβουλος, Δημήτρης Δαβάκης στην UEFA να αποδεικνύει ότι έλεγε ψέματα στην πρόσφατη ανακοίνωσή της για τον Κώδικα Ηθικής και την Επιτροπή Δεοντολογίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.
Πηγή: sdna.gr
Ελεγε ψέματα η ΕΠΟ στην UEFA

Σε ανακοίνωσή της στις 14/6 η ΕΠΟ έκανε επίθεση στον Σταύρο Κοντονή, τονίζοντας ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί πρώτα το αυτοδιοίκητο πριν τις όποιες αλλαγές στον Κώδικα Δεοντολογίας και παράλληλα σημείωνε μεταξύ άλλων ότι: «Η φημολογία ότι, δήθεν, ο Κώδικας Δεοντολογίας δεν είναι εναρμονισμένος με αυτόν της FIFA, απλώς και μόνο γιατί δεν συμπεριλάμβανε την πρόβλεψη της αναδρομικότητας (που σε κάθε περίπτωση είναι αμφίβολης νομιμότητας, αφού αντίκειται ευθέως σε πάγια αρχή του Δικαίου, κατοχυρωμένη τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε Συνταγματικής Ελληνικής έννομης τάξης) είναι απολύτως ανακριβής.

Είναι γνωστό σε όλους ότι η ίδια η UEFA συνειδητά επέλεξε να μην διαθέτει Επιτροπή Δεοντολογίας, ομοίως και οι Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες στο σύνολό τους. Δεν μπορεί λοιπόν να κατηγορείται η Ε.Π.Ο. επειδή ανέλαβε καλόπιστα μία πρωτοβουλία για την ίδρυση μίας ακόμη Επιτροπής, που ίδρυσε τον τελευταίο χρόνο, προκειμένου να καταστήσει αποτελεσματικότερο τον πειθαρχικό έλεγχο στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Παρ' όλα αυτά το μέιλ που έστειλε ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Δαβάκης στην UEFA όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Live Sport», δείχνει ότι η ΕΠΟ έλεγε ουσιαστικά ψέματα στην ανακοίνωσή της, καθώς φαίνεται να μη γνωρίζει αν όντως διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Επιτροπή Δεοντολογίας και με ποιο τρόπο αντιμετωπίζει τα ζητήματα διαφθοράς.

Αναλυτικά το μέιλ ανέφερε: «Αγαπητοί συνάδελφοι θα θέλαμε να σας θέσουμε ευγενικά τις ακόλουθες ερωτήσεις: Έχει η ομοσπονδία σας:
1) Κώδικα Ηθικής και 2) Επιτροπή Δεοντολογίας; Σύμφωνα με τον Κώδικα Ηθικής της FIFA και την Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA;

Κι αν έχει, ποιος από τους κανονισμούς της ομοσπονδίας σας περιέχει διατάξεις σχετικά με τη δίωξη των πειθαρχικών παραπτωμάτων με παράνομο ανήθικο και/ή ανέντιμο περιεχόμενο το οποίο μπορεί να διακινδυνεύσει και να βλάψει την ακεραιότητα και τη φήμη του ποδοσφαίρου και ποιο πειθαρχικό όργανο είναι ικανό να επιληφθεί;

Αυτά τα δεδομένα θα μας βοηθούσαν στο περιεχόμενο μίας νόμιμης έρευνας που πραγματοποιείται στην ομοσπονδία μας. Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά που θα απαντήσετε άμεσα σε αυτήν την αλληλογραφία μας».

Απ' όλα αυτά συμπεραίνεται παράλληλα ότι η διοίκηση Γκιρτζίκη αναζητά «παραθυράκια» για να «παγώσει» την εναρμόνιση του Κώδικα Δεοντολογίας, καθώς οι διατάξεις του, όπως έχουν εγκριθεί, δένουν τα χέρια των δικαστών της Επιτροπής Δεοντολογίας και δεν μπορούν να καλέσουν για παροχή διευκρινήσεων τους Παπακωνσταντίνου, Προύντζο, Παπανικολάου, Υφαντή, Γιάχο, Σπάθα και Δημητρόπουλο που εμπλέκονται στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».

«Όχι» του Κουτσοκούμνη για παράταση

Από εκεί και πέρα τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί -όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα- η πληροφορία ότι παράγοντας της ΕΠΟ επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο της FIFA, Κωστάκη Κουτσοκούμνη και του ζήτησε να δοθεί κι άλλος χρόνος στην ομοσπονδία για την εναρμόνιση του Κανονισμού Δεοντολογίας. Η απάντηση ωστόσο που εισέπραξε ήταν αρνητική. Στον αντίποδα FIFA και UEFA εξετάζουν το ενδεχόμενο να διοριστεί διοικούσα επιτροπή στην ΕΠΟ ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την αλλαγή καθεστώτος στο εληνικό ποδόσφαιρο, όπως έχει αποκαλύψει και το SDNA. Μάλιστα φαίνεται να έχουν γίνει κι επαφές ώστε να βρεθεί οικουμενικός πρόεδρος.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...