Θα έβλεπε Euro… χωρίς να έχει δει τελικό Κυπέλλου!

Από sdna.gr: Μόνο το ελληνικό ποδόσφαιρο θα μπορούσε να έχει διαιτητή στο Euro 2016, ο οποίος δεν θα είχε σφυρίξει ποτέ του τελικό Κυπέλλου! Στις 7/5, ο Σιδηρόπουλος θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ από σπόντα και για αποφυγή μιας σπάνιας ξευτίλας...
Πηγή: sdna.gr
Θα έβλεπε Euro… χωρίς να έχει δει τελικό Κυπέλλου!

Την επιλογή του Τάσου Σιδηρόπουλου ως διαιτητή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, την επέβαλε ουσιαστικά ο Σταύρος Κοντονής. Ήταν άλλωστε η μοναδική περίπτωση διαιτητή για την οποία ο υφυπουργός Αθλητισμού θα δεχόταν να κάνει πίσω και να μην επιμείνει στην έλευση ξένου ρέφερι.

Η «αποδοχή» της επιλογής αυτής από τον Γκιρτζίκη και την ΕΠΟ (παρακάμπτοντας φυσικά την ανύπαρκτη ΚΕΔ) , αποδεικνύει περίτρανα και τις ενοχές τους.

Διότι στην πραγματικότητα, την πρόταση για τον Σιδηρόπουλο την έκανε ο ίδιος ο Γκιρτζίκης. Γιατί, όμως, την έκανε; Επειδή η έλευση ξένου διαιτητή για τον τελικό της 7ης Μαΐου, θα αποτελούσε –δίχως καμία αμφιβολία- τον απόλυτο εξευτελισμό για την ΕΠΟ και τον πρόεδρό της, την ΚΕΔ και την ελληνική διαιτησία γενικότερα, που θα διασυρόταν διεθνώς ως παντελώς ανίκανη και αναξιόπιστη.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας: Αν δεν επέμενε ο Κοντονής για ξένο διαιτητή (στέλνοντας και επίσημο σχετικό αίτημα) και αν δεν είχε συναινέσει και η FIFA σε αυτή την προοπτική αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, υπήρχε ποτέ περίπτωση η ΕΠΟ να όριζε τον Σιδηρόπουλο για διαιτητή του τελικού;

Θα όριζε έναν διαιτητή που κάνει (κανονική) διεθνή καριέρα και που θεωρείς εκ των προτέρων ότι θα πάει το ματς στο 50-50; Δεν θα τον όριζε ποτέ!

Αν ήταν αλλιώς, γιατί φέτος τον όρισε μόνο στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ; Γιατί δεν τον όρισε στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, βάζοντας αντ'

αυτού τον Παππά που μόλις είχε «φαγωθεί» από διεθνής; Γιατί δεν τον έβαλε στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ, στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός, στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός ή στο σημαντικότερο όλων αυτών: το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για το Κύπελλο, όπου πάλι όρισαν τον Παππά;

Πουθενά ο Σιδηρόπουλος, ο κατά τεκμήριο κορυφαίος Έλληνας ρέφερι σήμερα, τον οποίο –σημειωτέον- ο Ολυμπιακός δεν ήθελε για τον τελικό. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα διαβάζαμε στα «ερυθρόλευκα» πρωτοσέλιδα ότι ορίστηκε «με το σπρώξιμο της... προπαγάνδας»!

Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι ο Σιδηρόπουλος θα σφυρίξει τελικό Κυπέλλου από σπόντα, από τις πιέσεις Κοντονή και από τις ενοχές του Γκιρτζίκη και της ΕΠΟ.

Αμφιβάλει κανείς ότι υπό «κανονικές» συνθήκες, το χρίσμα θα έπαιρναν οι Δημητρόπουλοι, οι Αρετόπουλοι, οι Κύζες και τα υπόλοιπα παιδιά;

Διαβάστε ακόμη...