Η μεγάλη προσπάθεια για ένα φινάλε τιμής

Από sentragoal.gr: Στο ποδόσφαιρο όπως και σε ένα κείμενο ο τίτλος είναι αυτός που παίζει σημαντικό ρόλο. Στο κείμενο της παρουσίας του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στον ΠΑΟΚ ο πιο... εύκολος τίτλος είναι ένα κλισέ.
Πηγή: sentragoal.gr
Η μεγάλη προσπάθεια για ένα φινάλε τιμής

Το «πέρασε και δεν ακούμπησε» είναι πολύ πιθανό να βρει σύμφωνους τους περισσότερους, αν και σίγουρα χρήζει ανάλυσης ο τρόπος με τον οποίον «πέρασε» και το γιατί «δεν ακούμπησε».

Ο Βούλγαρος σταρ θα προσπαθήσει να αλλάξει αυτόν τον τίτλο, έστω και στο παρά ένα της σεζόν. Βέβαια, σε αυτό το παρά ένα ο ΠΑΟΚ θα παίξει τα ρέστα του για ένα «καλό» ευρωπαϊκό εισιτήριο στα πλέι οφ. Εδώ και 2,5 μήνες ο Μπερμπάτοφ προσπαθεί να ξεπεράσει έναν τραυματισμό που αποδείχθηκε περισσότερο σοβαρός από όσο οι αρχικές εκτιμήσεις. Ενας τραυματισμός που έχει μείνει χαραγμένος στη μνήμη όλων, καθώς είναι λίγες οι φορές που ο τηλεοπτικός φακός έχει πιάσει τον «Μίτκο» να κλαίει.

Στις 14 Φεβρουαρίου, και στη διάρκεια του αγώνα με αντίπαλο τον Ηρακλή στην Τούμπα, ο Μπερμπάτοφ ξάπλωσε στο χορτάρι, έπιασε το δεξί του πόδι και έδειξε να... παραδίδει πνεύμα. Οταν σηκώθηκε και πήγε στον πάγκο για να αντικατασταθεί, έβαλε τα κλάματα, τα οποία προσπάθησε, μάταια, να κρύψει. Δεν ήταν δάκρυα πόνου, αλλά απογοήτευσης, καθώς ήταν ο δεύτερος τραυματισμός μέσα στη διάρκεια της σεζόν, σε μια κρίσιμη στιγμή για τον ΠΑΟΚ και με τον ίδιο να έχει καταγράψει μια σειρά αγώνων ως βασικός, προσπαθώντας να βρει τον καλό του εαυτό.

Ο Βούλγαρος διψούσε να δώσει απαντήσεις μέσα στο χορτάρι, διότι μέχρι τότε οι μόνες απαντήσεις που είχε δώσει ήταν αυτές στις ερωτήσεις του εαυτού του, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον... δημοσιογράφο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ (την οποία είχε δημοσιεύσει στην προσωπική σελίδα του στο facebook), σε μια κίνηση που ήταν και η μοναδική φέτος με την οποία κατάφερε να τραβήξει την προσοχή των ξένων αθλητικών μέσων. Και για έναν αθλητή που μέχρι και πέρυσι «μιλούσε» εντός γηπέδου, και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο, αυτό τον έχει πειράξει.

Οπως άλλωστε τον πείραξε και η αφλογιστία του στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ, καθώς έψαχνε το γκολ που θα τον έφερνε στην πρώτη θέση του πίνακα των Βούλγαρων σκόρερ σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, πάνω από τον Κρίστο Στόιτσκοφ. Τις τελευταίες εβδομάδες, μέσω της σελίδας του στο facebook, παρουσιάζει την εκτός γηπέδων πορεία του, μέσα στο γυμναστήριο. Ο ίδιος έχει βάλει στόχο να είναι 100% έτοιμος το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου στα πλέι οφ προκειμένου να πετύχει κάτι που τόσο ο ίδιος όσο και ο ΠΑΟΚ θα θυμούνται στο τέλος της σεζόν από τη συνύπαρξή τους.

3 Τα πέναλτι που έχει εκτελέσει ο Μπερμπάτοφ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Εχει ευστοχήσει στα δυο από αυτά.

5 Ο αριθμός των τερμάτων που έχει πετύχει ο Βούλγαρος επιθετικός από την ημέρα που ανήκει στον Δικέφαλο του Βορρά. Από αυτά, τα τέσσερα έχουν επιτευχθεί σε παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ μετρά ένα σε παιχνίδι κυπέλλου.

5 Ο αριθμός των αγώνων στους οποίους ο Μπερμπάτοφ αγωνίστηκε ως βασικός και δεν αντικαταστάθηκε. Σε αυτά τα παιχνίδια ο Μπερμπάτοφ πέτυχε τα δυο από τα πέντε τέρματα που έχει "γράψει" ως τώρα.

22 Ο αριθμός των συμμετοχών του "Μίτκο" με τον ΠΑΟΚ. Από αυτές, οι 14 ήταν στη Super League, οι πέντε στο Γιουρόπα Λιγκ και οι τρεις στο πλαίσιο του Kυπέλλου.

76 Οι μέρες που έχουν συμπληρωθεί από την τελευταία φορά που ο Βούλγαρος επιθετικός συμμετείχε σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Στην καλύτερη περίπτωση, το διάστημα από το τελευταίο του παιχνίδι, στις 14 Φεβρουαρίου, θα είναι 88 ημέρες, στην πιθανότητα που καταφέρει να αγωνιστεί στην πρεμιέρα των πλέι οφ.

176 Με βάση τα στατιστικά του στο πρωτάθλημα, ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ σκοράρει κάθε 176 λεπτά στα οποία αγωνίζεται.

Διαβάστε ακόμη...