Ανασκόπηση α' γύρου (2ο μέρος)

Στο δεύτερο μέρος της ανασκόπησης θα διαβάσετε για τον μεσαίο χώρο όπου πίνει το ματέ του ο Pablo Garcia.
Olivares
Ανασκόπηση α' γύρου (2ο μέρος)
Στο μικροσκόπιο του Olivares

Ο υγειονομικός έλεγχος των κεντρικών ραφιών του καταστήματος στο δεύτερο μέρος της ανασκόπησης.

Vitolo: Ο Τενεριφιώτης κατατάσσεται τρίτος στο διαγωνισμό γκαντεμιάς πίσω από τον υπερπρωταθλητή Filomeno, και τον Χιλιανό καθώς προλαβαίνει να παίξει μόνο την πρώτη αγωνιστική (τη δεύτερη λέμε, καλά ρε Χάρρυ) με τα σαράντα παλικάρια και τραυματίζεται στο 8' στο επόμενο ματς στη 3city που είναι κρανίου τόπος για αυτόν καθώς εκεί είχε χτυπήσει και πέρσι αγωνιζόμενος με τη scorderia (πως λέμε scuderia καμία σχέση). Χάνει τα ματς με Nιόνιο, γαύρο, Scareless, (τ)Ρέμο, Παράσχο, ενώ μένει στον πάγκο με τους βάζελους και τη Βλονδie γιατί θεωρείται ότι δεν κολλάει με τον Garcia. Με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό η ομάδα έκανε αρνητικό ρεκόρ δεχόμενη 2 γκολ σε έκαστο ματς πράγμα που θα ήταν εξαιρετικά αμφίβολο να συμβεί αν αγωνιζόταν, καθώς είναι γνωστή η ανασταλτική του προσφορά, αλλά και η ικανότητα του να καταλαμβάνει τον χώρο στο κέντρο υψώνοντας ταμπέλα "No Pasarán" όπως έκανε η πατριώτισσα του Pasionaria απέναντι στον Franco στην πολιορκία της Μαδρίτης το '36.
Στην ουσία έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα τη 10η αγωνιστική στη Θράκη όπου ήταν μέτριος με 5 πάσες και 2 λάθη στο χειρότερο ημίχρονο της ομάδας, αλλά γλέντησε με την ψυχή του την 11η με τους σφιχτοσκώληκες όπου είχε 5 πάσες, 2 κλεψίματα και ένα τεμάχιο κατόπιν παραγγελιάς του από τη βούλα με αγάπη στη Ρούλα. Περιμέναμε όλοι να τον δούμε σε ντέρμπι μαζί με τον Canario εναντίον της ξαδέρφης έχοντας μεγάλες προσδοκίες τύπου Dickens και ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο περνώντας 12 πάσες και συντελώντας στην εξαιρετική κυκλοφορία και ανασταλτική λειτουργία. Δυστυχώς όμως το φράγμα του κατέρρευσε μετά την καρό ποδιά στο γκολ και έκλεισε τον αγώνα με 5 λάθη. Ήταν υποφερτός απέναντι στον Ούζου με 5 πάσες αλλά και 4 λάθη, και εξαιρετικός με την αγαπούλα με 4 πάσες και 5 κλεψίματα και τον Τέλη με 8 πάσες και 1 απομάκρυνση.
Συνολικά σε 7 συμμετοχές και κάτι (ένεκα Τρίπολης) που μεταφράζονται σε 638' είχε 49 σωστές πάσες (7 ανά αγώνα), αλλά και 21 λάθη (3 ανά αγώνα) σε έναν τομέα όπου πρέπει να βελτιωθεί σπάζοντας τη μπάλα πιο γρήγορα, αλλά και με περισσότερη ασφάλεια για να ξεδιπλώνεται το transition. Είχε ακόμα 9 κλεψίματα (1,28 ανά αγώνα) και 2 απομακρύνσεις με το πιο θετικό στοιχείο να προκύπτει από την εύρεση ρόλου και χημείας στο 4-2-3-1 με τον Garcia γεγονός που προμηνύει ομαδική αλλά και ατομική βελτίωση στο δεύτερο γουρούνι.

Garcia: Προκύπτει διχογνωμία: Στον άτυπο συναγωνισμό μεταξύ των παικτών μας το evaluation ίνδεξ του δίνει το χρυσό μετάλλιο ανακηρύσσοντας τον 9ο καλύτερο παίκτη όλου του πρωταθλήματος με 0.203 έναντι του 22ου Vierinha που συγκέντρωσε 0.172. Στους πόντους αξιολόγησης τερματίζει 5ος σε όλο το πρωτάθλημα με 240 έναντι του 7ου Vierinha με 228, ενώ και στις συνολικές προσπάθειες είναι και πάλι 5ος σε όλο το πρωτάθλημα με 221 έναντι του 10ου Vierinha που έχει 187. Στη συνείδηση του περισσότερου κόσμου όμως και στα γκάλοπ η αμερικανιά του mvp πιστώνεται στον πρώτο σκόρερ Vierinha και για αυτό προτείνω όποιος έχει τα κότσια να πάει να απονείμει το χρυσό στον Πορτογάλο και μετά το ασημένιο στον Παύλο γνωρίζοντας ότι τον έχει αδικήσει και εγώ θα παρατηρήσω αν θα φύγει αρτιμελής από την αίθουσα όποιος δώσει το βραβείο. Οι αριθμοί φέρνουν τον Canario 20ο σε όλο το πρωτάθλημα στις επιτυχημένες σέντρες με 8 στις 27 (μία πετυχημένη ανά 3.4), 40 συντονιστή με 187 συνδέσεις άμυνας-επίθεσης, 7ο στα κλεψίματα με 31 και συνολική παρουσία σε 7 τοp-20 στατιστικών κατηγοριών όλου του πρωταθλήματος. Οι στατιστικές βέβαια δεν μπορούν να αποτυπώσουν ούτε το πάθος, ούτε τη μεγαλοπρέπεια των cojones του Παύλου που έκανε έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο ανάλογο της παγκόσμιας κλάσης του. Οι αριθμοί ας πούμε μας λένε ότι το 70% του βάρους του ανθρώπινου σώματος είναι νερό. Στη δικιά του περίπτωση όμως το 70% του βάρους του είναι το σύστημα αναπαραγωγής του.
Αγωνίστηκε σε 13 παιγνίδια απουσιάζοντας μόνο από τον πρώτο αγώνα με το Λιβάδι λόγω μικροτραυματισμού, και από το ματς με το τυρί όπου εξέτισε την ποινή των τεσσάρων κίτρινων καρτών. Συμπλήρωσε 1147 λεπτά καθώς είχε δέκα πλήρη 90λεπτα,ενώ αντικαταστάθηκε δύο φορές και αντικατέστησε μία.
Ξεκίνησε καλά στο ματς της Νέας Σμύρνης έχοντας 6 πάσες, 2 κλεψίματα, 2 απομακρύνσεις, και 2 σουτ το ένα εκ των οποίων βρήκε δοκάρι στο 25'. Ο παλιός μυστακοφόρος παίκτης της Maritimo αποφασίζει να τον αφήσει στον πάγκο στην Αρκαδία και όπως καταλαβαίνετε όταν μπαίνει για να αντικαταστήσει τον τραυματία Βίκτωρα στο 8' έχει καταληφθεί από καλπάζουσα ταπαιρνοκρανίαση. Κάνει εξαιρετική δουλειά στην κυκλοφορία της μπάλας με 15 σωστές πάσες, ενώ προσθέτει και 2 κλεψίματα και μία απομάκρυνση. Στο ματς με τις κόκκινες αντσούγιες έχει 8 πάσες, 1 επιτυχημένη στις 5 σέντρες και 1 κλέψιμο όντας μέτριος. Με το σκορ στο 1-1 ο Santos αποφασίζει να ρισκάρει και τον κάνει αλλαγή για να βάλει τον Ivic στο 83'. Επτά λεπτά αργότερα δεχόμαστε το γκολ και ο Πορτογάλος δεν ξαναεπιχείρησε να τον βγάλει παρά μόνο στο ματς με την Κούλα όταν τον αντικατέστησε στο 82' με τον Παπάζογλου μιας που αγωνιζόταν εμπύρετος και ήταν φανερά εξασθενημένος στο τελευταίο ημίωρο. Στο τσαρδί του Δώνη είναι ο καλύτερος όλων με 14 πάσες, 3 κλεψίματα, 2 απομακρύνσεις ενώ έχει και μια καίρια επέμβαση κλέβοντας τη μπουκιά του Φαβάλι στο 70'.
Έχει βρει πια ρυθμό και το αποδεικνύει και στο ματς με τη γεροντοκόρη όπου βγάζει ένα νέο βέλος από τη φαρέτρα που δεν το είχαμε δει ως τότε: τις τριαντάμετρες ζυγισμένες λόμπες που βγάζουν τον Vierinha τετ-α-τετ, αλλά ο Πορτογάλος του χαλάει την ασσίστ. Κατά τα λοιπά έχει 11 πάσες, 2 απομακρύνσεις, και 1 κλέψιμο ενώ δείχνει και πάλι την εκπληκτική ικανότητα του να κρατάει τη μπάλα καθώς τον πιέζουν περιστρεφόμενος γύρω από τον άξονα του λες και χορεύει μάγκικο ζεϊμπέκικο. Με τους Lakers από τα Γιάννενα είναι και πάλι πολύ καλός με 12 πάσες αλλά και 4 κλεψίματα τα οποία ξεδιαλύνουν και πάλι μια κλασσική παρανόηση των δημοσιογράφων. Οι περισσότεροι γράφουν ότι ο Garcia αμύνεται. Η αλήθεια είναι ότι ο τύπος επιτίθεται χωρίς τη μπάλα. Σώζει και πάλι την ομάδα από γκολ με μία καίρια απόκρουση με το στήθος σε σουτ του Κούσα στο 80'. Φτάνει το ματς όπου πρέπει να κατέβει στην Καλογρέζα για να κυνηγήσει λαγούς. Η ομάδα εισπράττει τεμάχιο από τον Κατσουράνη και ο Παύλος βγάζει και πάλι το βέλος και σημαδεύει τον Vierinha από τα τριάντα μέτρα. Αυτή τη φορά ο Πορτογάλος κάνει σωστά την πρώτη επαφή και εκτελεί ισοφαρίζοντας πιστώνοντας στον Canario την πρώτη του ασσίστ. Περνάει 10 πάσες, και είναι ο καλύτερος όλων αλλά η ομάδα χάνει τη μάχη του άξονα λόγω της μετριότητας Sorlin-Φωτάκη και μαζί και το παιγνίδι.
Στο ματς με τους πωλητές Σλοβακικών οχημάτων βουτάει τη μπάλα από όποιον συναντά μπροστά του κάνοντας 6 κλεψίματα και δίνει 7 πάσες προετοιμάζοντας την επίθεση που είναι μια βαρετή διαδικασία για αυτόν καθώς του αρέσουν τα δύσκολα δηλαδή να παίρνει τη μπάλα από τον αντίπαλο και να τη δίνει σωστά. Σώζει και πάλι την ομάδα στο 70΄ μετά την απόκρουση του Kresic στο σουτ κάποιου Abina προλαβαίνοντας να διώξει προ κενής εστίας και να κερδίσει και φάουλ. Στο γήπεδο που έχει δηλώσει ότι είναι το αγαπημένο του στην Κομοτηνή σπάει το ρόδι πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τον αετό στην καρδιά από απευθείας φάουλ αντιλαμβανόμενος ότι η Ρόκα έχει φυτρώσει εκτός εστίας. Περνάει και 8 πάσες και κάνει 3 κλεψίματα, αλλά δεν καταφέρνει να ηρεμήσει την άμυνα παρότι παίζουν για πρώτη φορά μαζί με τον άτλαντα τσέπης από τα Κανάρια με αποτέλεσμα η ομάδα να δεχτεί μπαράζ ευκαιριών στο τελευταίο ημίωρο.
Την 11η αγωνιστική με τους σφιχτογλέντηδες αποφασίζει να θυμίσει σε όλους ότι το σήριαλ law and order έχει κλέψει το λογότυπο του αριστερού και του δεξιού ποδιού του. Στο 16' παίρνει φόρα για να εκτελέσει φάουλ με το αριστερό και ο Ταμτάκος για να προφυλάξει την αφάνα βγάζει τη χερούκλα του. Ο Vladan 1-0. Στο 29' βγάζει κοφτή κάθετη ασσίστ με το αριστερό, αργεί να πλασάρει ο Vladan μπλοκάρει ο τύπος που πιάνει θέση έλληνα. Στο 45' με το αριστερό εκτελεί το φάουλ με σέντρα φαλτσέτα. Ο Zlatan 2-0. O Pablo διασχίζει όλο το γήπεδο για να πανηγυρίσει στην 4, όπως είχε τάξει. Κλείνει τον αγώνα με 14 πάσες, 4 κλεψίματα, 2 ασσίστ, 2 επιτυχημένες σέντρες, μία απομάκρυνση και απόλυτη κατάποση του μεσαίου χώρου. Με την Κούλα ψήνεται στον fever με ακατέβατο 39 όλη μέρα αλλά κάνει αντιπυρετική ένεση και λέει στο μηχανικό θα παίξω. Είναι πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο αλλά τους φοράει με το Βίκτωρα από μια καρό ποδιά ο Σκόκο σε μια σπάνια φάση και όσο περνάει η ώρα μένει από δυνάμεις και αυτός και η ομάδα. Τελειώνει το γύρο όντας εξαιρετικός και στην Καβάλα με 12 πάσες και άλλη μια λόμπα που χαραμίζει ο Παπάζογλου, και ακόμα καλύτερος στην Κρήτη όπου κάνει ατομικό ρεκόρ με τη φανέλα του Π.Α.Ο.Κ. με 16 πάσες, ενώ βγάζει και πάλι 5 κλεψίματα και 3 επιτυχημένες σέντρες στις 5. Συνολικά ήταν πρώτος παίκτης μας στις πάσες με 141 (10.84 ανά βαρβάτο ματς), 31 κλεψίματα (2,38 ανά αγώνα), 2 ασσίστ, 1 γκολ, 7 απομακρύνσεις, 4 καίριες αποκρούσεις και 7 επιτυχημένες σέντρες στις 24 όντας καλύτερος της ομάδας και σε αυτό τον τομέα. Ο κόσμος γουστάρει τους επιθετικούς που κόβουν τα εισιτήρια και θα ψηφίζει για καλύτερο τον Vierinha, αλλά εκείνος θα πίνει το ματέ του αδιαφορώντας για mvp, mtv και λοιπά μπιχλιμπίδια.

Sorlin: Ο Olivier γεννήθηκε μεν στην ποδηλατούπολη των Άλπεων το Saint-Etienne, αλλά μέχρι στιγμής μοιάζει να χρειάζεται βοηθητικές για να ισορροπήσει στα επιθετικά του καθήκοντα. Αντιθέτως έχει πάει καλά στα ανασταλτικά με αποκορύφωμα τα κλεψίματα όπου με 26 βρίσκεται στην 15η θέση όλου του πρωταθλήματος.
Η χρονιά ξεκίνησε από την αρχή στραβά για τον παλιό παίκτη της Monaco καθώς ένα οίδημα στον προσαγωγό τον αφήνει εκτός από τη ρεβάνς με την Χαίρε-Φαίη και το ματς με το Λιβάδι που ήταν το πρώτο που παίξαμε ένεκα της αναβολής με το Νιόνιο λόγω πυρκαγιών. Στην Αρκαδία ο Santos τον αφήνει στον πάγκο μιας που δεν είναι 100% και κάνει ντεμπούτο με το δαφνοστεφανωμένο εισπνήλο (έτσι λέγονταν στην Αρχαία Αθήνα οι έφηβοι που έχαναν την παρθενιά τους από τους φιλομείρακες και μετά τους φορούσε η πόλη δάφνες στο κεφάλι) στις 21 Σεπτέμβρη όπου είναι μέτριος με 6 πάσες, 2 επιτυχημένες σέντρες στις 3, δύο σουτ έξω από την περιοχή, και δύο κλεψίματα. Τρεις μέρες μετά διεξάγεται το αναβληθέν ματσάκι με το Νιόνιο πίσω από την πλατεία της Νέας Σμύρνης και είναι αρκετά καλός με 12 πάσες, 3 κλεψίματα, 2 στις 7 σέντρες και 1 απομάκρυνση ενώ εκτελεί και το κόρνερ από το οποίο προέρχεται το σκανδαλωδώς ακυρωμένο γκολ του Vierinha. Την 5η πάει στην πλατεία Μπουρναζίου και είναι υποφερτός με 7 πάσες, 4 κλεψίματα, 3 απομακρύνσεις και 1 στη 1 σέντρα αγωνιζόμενος στη φυσική του θέση ως αριστερό κεντρικό χαφ στο 4-4-2 με εξτρέμ τον Lino και αντικαθίσταται για πρώτη φορά από τον Ivic.
Είναι καλός ανασταλτικά με τη granny κάνοντας 6 κλεψίματα και 2 απομακρύνσεις, αλλά ανύπαρκτος επιθετικά στο πρώτο και πολύ αγχωμένος στο δεύτερο καθώς υποπίπτει σε 7 λάθη. Βγάζει μια καλή σέντρα για το κεφάλι του Φωτάκη που αποκρούει ένας πολωνός Γκουζγκούνης και στο 86' κάνει τάκλιν με τα δύο πόδια και εξαιρετικό κλέψιμο δίνοντας στην στον Ivic, και εκείνος στο Lino και αυτός στον Κουτσιανικούλη που προχωράει και την ξαναδίνει στον Ivic, ο οποίος πασάρει στον Contreras που την αφήνει μαλακά για το ξερό δεξί του Vladan και το 1-0 σε μια υποδειγματική επίθεση. Είναι καλούτσικος με το γιαννιώτικο κανταΐφι με 9 πάσες, 6 κλεψίματα, ένα σουτ άουτ και μια φιλική σφαλιάρα στον Bakayoko εν ώρα συνέντευξης που του έχει λείψει γιατί είχε κάποιον να μιλάει Γαλλικά στο γήπεδο. Στο κυνήγι των πράσινων λαγών ζορίζεται στον άξονα και κάνει 6 λάθη, ενώ δεν πατάει περιοχή, δεν απειλεί με σουτ, δεν περνάει κάθετες πάσες και δεν ξεμαρκάρεται για να ζητήσει μπάλα προσφέροντας στήριγμα σε αυτόν που την έχει με συνέπεια η ομάδα να χάσει το κέντρο. Συνεχίζει άσχημα με την Ξάνθη όπου έχει 6 λάθη και 3 στις 17 σέντρες και 3 μόνο πάσες. Τα χειρότερα όμως έρχονται με τον άνθρακα όπου η ομάδα λανσάρει πρώτη φορά το 4-2-3-1 με Vitolo-Garcia και αυτόν αριστερά όπου δεν μπορεί να αντεπεξέλθει έχοντας μόνο 3 πάσες και 0/3 σέντρες με μόνη θετική ενέργεια τη μία και μοναδική διείσδυση του κατά μέτωπο σε όλο το γύρο όπου πέρασε 2 παίκτες παίζοντας το 1-2 με το Βίκτωρα αλλά κόπηκε πριν σουτάρει.
Τα άσχημα νέα όμως συνήθως δεν έρχονται μόνα και τα επαναλαμβάνει στο ματς με τους σφίχτερμαν όπου ενώ όλη η ομάδα είναι καλή αυτός είναι αποκρουστικός στα αριστερά με 0/3 σέντρες, 3 λάθη και 1 μόνο πάσα σε ολόκληρο αγώνα (!) αναγκάζοντας το μηχανικό να τον αντικαταστήσει στο 80' πράγμα που συμβαίνει μόλις για δεύτερη φορά σε ένα χρόνο και είναι δείγμα της υπέρμετρης εμπιστοσύνης που του έχει. Αρνητική εντύπωση προξενεί επίσης το γεγονός ότι ενώ ακολουθεί τον Ζλάταν μπαίνοντας στην περιοχή δε σηκώνει καν τα χέρια του για να πανηγυρίσει το 4-0 σε ένα δείγμα κακής διάθεσης.
Τα στραβά συνεχίζονται καθώς κολλάει τη νέα γρίπη και χάνει το ματς με την κουλα α.ε. αλλά χτυπάνε limit down στις 2 του Δεκέμβρη ξημερώματα. Σε αυτό το σημείο να συνδεθούμε με τον αστυνομικό μας συντάκτη Πάνο Σόμπολο.
«Άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι του Ολιβιέ Σορλέν στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης στο οποίο κατοικούσε παλιά ο Μάριος Αγαθοκλέους παραβιάζοντας τη μπαλκονόπορτα του πρώτου ορόφου μεταξύ 03:00 και 05:00 και ψέκασαν με αναισθητικό σπρέι το Γάλλο ποδοσφαιριστή που είχε αποκοιμηθεί στον καναπέ, τη γυναίκα του και τον τρίχρονο γιο τους και στη συνέχεια έκλεψαν 2 κινητά, κοσμήματα, το λάπτοπ που είχε στο τραπεζάκι μπροστά του, μια τσάντα με 3000 ευρώ, και την τραπεζική κάρτα του ποδοσφαιριστή. Στη συνέχεια μετέβησαν στην τράπεζα Πειραιώς της οδού Μοναστηρίου όπου χρησιμοποιώντας την κάρτα έκαναν ανάληψη 2000 ευρώ. Ο 30χρονος ξυπνώντας το πρωί και συνειδητοποιώντας τι είχε συμβεί τηλεφώνησε αμέσως στον Έλληνα μάνατζερ του ο οποίος ειδοποίησε κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων Βορείου Ελλάδος το οποίο κατέφθασε στο διαμέρισμα για έλεγχο αποτυπωμάτων. Στις ερωτήσεις των αστυνομικών ο Σορλέν δήλωσε επανειλημμένα ότι δεν είχε γράψει πουθενά το pin πράγμα που σημαίνει ότι τον είχαν παρακολουθήσει κατά τη διάρκεια συναλλαγής του σε ΑΤΜ, ενώ δεν είχε ενεργοποιήσει το συναγερμό του σπιτιού καθώς δεν το θεωρούσε αναγκαίο. Percy...»
Ευχαριστούμε Πάνο. Όπως είναι εύλογο η γυναίκα του Olivier δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να μείνει μόνη στο σπίτι μετά από αυτό το σοκ μιας που ακολουθούσαν και τα δύο εκτός έδρας παιγνίδια της ομάδας σε Καβάλα και Κρήτη. Ο Sorlin ζήτησε άδεια από τον Ζήση να πάει την οικογένεια του στο Saint-Etienne η οποία του δόθηκε αμέσως μαζί με την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης και έχασε τον αγώνα με τη Λάρισα. Δύο εβδομάδες αργότερα οι δύο δράστες συνελήφθησαν για κάποιο άλλο παράπτωμα και ομολόγησαν ότι αυτοί είχαν διαρρήξει το σπίτι του Sorlin τον οποίο είχαν παρακολουθήσει κατά τη διάρκεια συναλλαγής του σε ATM εκμαιεύοντας το pin. O Olivier επέστρεψε την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και σε μια επίδειξη επαγγελματισμού τέθηκε στη διάθεση του Santos για τον αγώνα με την Καβάλα. Αναφέρω όλο το περιστατικό για να υπενθυμίσω ότι υπάρχουν κάποια πιο σημαντικά πράγματα από το ποδόσφαιρο τα οποία οφείλουμε να σεβόμαστε στηρίζοντας έναν άνθρωπο πρώτα από όλα και κατόπιν ποδοσφαιριστή μας, ώστε να δείξουμε και εμείς ως λαός ότι γνωρίζουμε πώς να συμπαραστεκόμαστε στις δύσκολες στιγμές κάποιων από τους οποίους κυρίως απαιτούμε.
Στον αγώνα με την Καβάλα ήταν εύλογα μέτριος αγωνιζόμενος και πάλι αριστερά παρότι έβγαλε σιδερωμένη ασσίστ στον Vierinha που κατόρθωσε να αστοχήσει από τη μικρή περιοχή και άλλη μια καλή σέντρα για τον Vierinha που ξεπετάχτηκε αλλά αστόχησε από τη μικρή περιοχή. Τέλος, πήγε καλά στην Κρήτη όπου είχε 13 πάσες, 2 κλεψίματα, 1 απομάκρυνση και 1 σουτ μέσα από την περιοχή. Συνολικά αγωνίστηκε σε 11 ματς με 980' συμμετοχής και είχε 70 πάσες (6,36 ανά αγώνα δεύτερος πίσω από τον Canario συνολικά αλλά τρίτος μετά και από τον Βίκτωρα σε μέσους όρους), μία ασσίστ, 11 επιτυχημένες σέντρες στις 53 (2 στις 10), 26 κλεψίματα (2,36 σε κάθε ματς), 6 σουτ (5 εκτός περιοχής), 16 απομακρύνσεις της μπάλας μέσα από την περιοχή μας (1,45 ανά ματς σε έναν τομέα που είναι τρίτος πίσω από Cirillo, Μαλεζίνιο, δείγμα της καλής αμυντικής του συμπεριφοράς) αλλά και 40 λάθη (3,63 σε κάθε ματς).
Συμπέρασμα: Σε μια χρονιά που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς όταν και υπέγραψε κλειστό διετές και πήρε τη φανέλα με το 10 κινήθηκε στα ρηχά με βατραχοπέδιλα στα επιθετικά του καθήκοντα, ενώ έχει το ελαφρυντικό ότι αποδεδειγμένα δεν μπορεί να παίξει αριστερά στο 4-2-3-1 καθώς δεν έχει ούτε την ταχύτητα, αλλά ούτε τη σωστή νοοτροπία του συστήματος που απαιτεί όταν ανεβαίνουν τα μπακ να συγκλίνει στην περιοχή αφήνοντας τους χώρο και πλαισιώνοντας το φορ, ενώ όταν έχουν τη μπάλα τα κεντρικά μας χαφ, οφείλει να ανοίγεται ως εξτρέμ στο αριστερό άκρο για να απλώνεται σωστά η ομάδα. Η άφιξη του Moraes θα τον επαναφέρει στον άξονα, όπου οι αριθμοί δείχνουν πως μπορεί να πάει καλύτερα ως αριστερό αμυντικό χαφ (αλλά εκεί πέφτει πάνω στον ματεπότη) και λιγότερο καλά στη θέση του Ivic ως επιθετικογενές. Όπως και να έχει πρέπει να στηριχτεί γιατί αποτελεί κεφάλαιο για την ομάδα για αυτό θα λέω τρις ημερησίως στα αρχαία Ιρλανδικά το ξόρκι της δημιουργίας Αnal Νadrah Urvas Bethad Dohel Diende, ώστε να ανέβει επιθετικά και να ξεπεράσει και τη θλάση που τον βρήκε χρονιάρες μέρες.

Ivic: Αν για το χρυσό μετάλλιο απόδοσης των παικτών μας υπάρχει άτυπος τσαμπουκάς για το χάλκινο δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση. Το παίρνει δικαιωματικά ο Παρτιζάνος που πρόσφερε 12 βαθμούς με 3 γκολ νίκης στα ματς με Γριά, Ξάνθη και τυρί, και 2 ασσίστ στο ματς με τον Τέλη ενώ άνοιξε και το σκορ απέναντι στην πρώην ομαδούλα του. Αγωνίστηκε σε 14 ματς χάνοντας μόνο τον αγώνα στην Κομοτηνή όπου εξέτισε την ποινή της αστείας αποβολής του με τους rabbit αλλά είχε μόνο τρία πλήρη ενενηντάλεπτα στα 911' συμμετοχής καθώς άλλοτε έμπαινε ως αλλαγή και άλλοτε έβγαινε.
Στο σημείο όπου υπήρχε παλιά ένα πηγάδι με γλυκό νερό, για αυτό και παλιά η Νέα Σμύρνη λεγόταν Ανάλατος, και αργότερα φτιάχτηκε το γήπεδο ξεκίνησε μέτρια με 9 πάσες, 1 σουτ (έξω από την περιοχή) και 5 λάθη για αυτό και αντικαταστάθηκε στο 63' από τον Φωτάκη. Με το δήμο Λεβαδέων βαριόταν χαρακτηριστικά έχοντας 2 πάσες, 2 λάθη και 1 σουτ έξω από την περιοχή για αυτό και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Filomeno με το σκορ στο 0-0. Με το αστέρι της Τριπολιτσάς ήταν καλούτσικος δίνοντας 5 πάσες και μία ασσίστ που χαράμισε ο Ζλάταν, ενώ δοκίμασε και 2 σουτ αλλά αντικαταστάθηκε και πάλι από τον Filomeno στο 75' με το σκορ στο 1-1 μπας και ο Αργεντινός έκανε τη ζημιά στο παλιό του σπίτι πράγμα που δε συνέβη δυστυχώς. Με τους γέη μπήκε για ένα επτάλεπτο στο τέλος αντί του Garcia μην προλαβαίνοντας εύλογα να κάνει τίποτα ενώ στο πιτσούνι city μπήκε αλλαγή στο 62' αντί του Sorlin όταν όλη η ομάδα σερνόταν και ήταν ασορτί με τους υπόλοιπους προσφέροντας 1 πάσα, 1 σουτ από μακριά, 1 κεφαλιά, 1 καίρια απόκρουση, 1 απομάκρυνση και 4 λάθη. Μέχρι αυτό το σημείο την 5η αγωνιστική το κράξιμο ήταν καταρρακτώδες και η μουρμούρα παλίρροια αλλά φτάνουμε στις 6 Οκτωβρίου στο ματς με τη γριόκοτα χωρίς ζουμί ως το 74' όπου σηκώνεται για να μπει αλλαγή αντί του Φωτάκη. Στο 87' σε μια αντεπίθεση όπου χάνεται η μπάλα παίρνει την πάσα από την έτερη αλλαγή και με δεξί ξερό ταβλιάζει τον καράφλα και ξαπλώνει στο χορτάρι πανηγυρίζοντας. Συνεχίζει υποφερτά με τον πάλαι ποτέ Ηπειρώτη Αίαντα όπου έχει 5 πάσες, 3 κλεψίματα ενώ από δικό του ωραίο άνοιγμα προκύπτει το μπάσιμο και το γκολ του Αραμπατζή σε μια συνεργασία που επαναλήφθηκε στην Κρήτη.
Με τους λαγοπόδαρους αγωνίζεται ως φορ ενθυμούμενος τα νιάτα του ένεκα του περονόσπορου στην επίθεση και το παλεύει περνώντας 8 πάσες και προσθέτοντας 1 κλέψιμο και μία καίρια απόκρουση, αλλά υποπίπτει σε 7 λάθη όντας αστήριχτος μπροστά. Στο 86' κοντρολάρει εξαιρετικά με τον ώμο τη σέντρα του Μίρο και βγαίνει μόνος αλλά ο Σπάθας τον κόβει στα δύο σφυρίζοντας χέρι και δίνοντας του δεύτερη κίτρινη κλειδώνει το ματς. Το ότι είναι αδύνατον να σηκωθεί η μπάλα τόσο ψηλά μετά από κοντρόλ με το χέρι (όχι την παλάμη) είναι λεπτομέρεια φυσικά για τη φιλλιπινέζα που δεν ξέρει ούτε τι έχει μέσα η μπάλα. Με τους Σλοβακόθρακες προσφέρει άλλους 3 βαθμούς με κεφαλιά ενώ έχει σπάσει τη μύτη του φεύγοντας αφηνιασμένος για την 4 και σπρώχνοντας έναν άτυχο σεκιουριτά που βρέθηκε κακώς στο διάβα του. Στο πρώτο του πλήρες 90λεπτο εκεί συνεισφέρει και 6 πάσες, 2 κλεψίματα και 3 σουτ δικαιώνοντας τον Bajevic που έχει δηλώσει πολλές φορές ότι ο Ivic λόγω του οργανισμού του ανεβαίνει πάντα μετά το Νοέμβρη όταν και ξεπιάνεται από την προετοιμασία.
Με τους σφιχτούς σφιγκτήρες κολλάει το πεναλτάκι σουτάροντας στο κέντρο της εστίας και περνάει 3 πάσες αλλά είναι μέτριος για αυτό και τον αλλάζει ο el με τον Φωτάκη. Απέναντι στην Κούλα είναι κακός με 2 πάσες και 4 λάθη και ένα αδύναμο σουτ στην αγκαλιά του Σάχα στο 63' ενώ μπορούσε να σπάσει τη μπάλα αριστερά στον Ζλάταν που ήταν αμαρκάριστος στο πέναλτι. Με τη φοράδα επιστρέφει στις καλές εμφανίσεις κολλώντας και πάλι το τεμάχιο από τη βούλα ενώ περνάει 9 πάσες και κάνει 4 κλεψίματα. Στην πόλη καταγωγής του Παρίδη, του Ζαγοράκη και του Γεωργιάδη είναι θετικός αλλά δεν καταφέρνει να ανοίξει το στρείδι και κλείνει το γύρο με εξαιρετική εμφάνιση στον Χάνδακα όπου προσφέροντας 2 ασσίστ και άλλους 3 βαθμούς. Συνολικά είχε 63 πάσες (μία ανά 14' συμμετοχής), 15 σουτ (πέντε εντός περιοχής και δέκα εκτός), 3 ασσίστ (μία δεν έγινε γκολ), δύο επιτυχημένες σέντρες στις 8 (πρέπει να δοκιμάζει περισσότερες), 14 κλεψίματα (ένα ανά αγώνα), 2 κεφαλιές (η μία γκολ), 2 καίριες αποκρούσεις, 4 απομακρύνσεις και 4 γκολ από 2 πέναλτι, ένα σουτ και μία κεφαλιά.
Συμπέρασμα: Είναι υπερπολύτιμος και αξίζει τη μονοετή ανανέωση που θα του προσφερθεί αλλά το καλοκαίρι πρέπει να πλαισιωθεί από ακόμα ένα 10αρι γιατί όταν φτάνει κάποιος στα χρόνια του Χριστού ζορίζεται πολύ στη μπάλα.

Φωτάκης: Ο Γιώργος στο σίκουελ της εμφάνισης του στον Π.Α.Ο.Κ. δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες μέχρι στιγμής καθώς δεν έχει πιάσει ούτε το 50% της απόδοσης που είχε πέρσι στους τελεμέδες βάσει της οποίας ήταν μέσα στους τρεις υποψήφιους για τον τίτλο του καλύτερου Έλληνα παίκτη. Αγωνίστηκε σε 14 αγώνες στους 10 από τους οποίους ήταν βασικός και στους 4 μπήκε ως αλλαγή συμπληρώνοντας 868 λεπτά συμμετοχής προσφέροντας ένα γκολ και μια ασσίστ.
Με την προσφυγική ομάδα από τη Σμύρνη μπαίνει αλλαγή στο 62' και αναγκάζεται να αμυνθεί κυρίως μετά την αποβολή του sakis προσφέροντας 2 πάσες και 1 κλέψιμο. Με τα σαραντοπαλίκαρα παίζει βασικός όλο το ματς και βγάζει 4 πάσες, 2 κλεψίματα ενώ κάνει και ένα σουτάκι έξω από την περιοχή που είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο αποκτήθηκε. Εκτοξεύει μια ρουκέτα στην Τριπολιτσά που θα ζήλευε και ο Ιμπραήμ κερδίζοντας το βραβείο για το γκολ της αγωνιστικής που του παραδίδει ο Καίσαρας. Κάνει καλό παιγνίδι μοιράζοντας 5 πάσες, περνώντας μία σέντρα και επιχειρώντας ακόμα 2 σουτάρες εκτός περιοχής αλλά η άλωση δεν έρχεται. Παίζει όλο το 90λεπτο με τους Τσουκαλάδες έχοντας 6 πάσες, 2 κλεψίματα και 3 σουτ εκτός περιοχής αλλά και 4 λάθη χωρίς να καταφέρει να ανάψει. Απέναντι στον παλιό του προπονητή στο dove είναι πολύ καλός και ο μόνος που επιπλέει από το ναυάγιο περνώντας 13 πάσες, βγάζοντας μια επιτυχημένη σέντρα και κάνοντας 2 κλεψίματα. Με την ομάδα ενός τύπου που έβγαλε τον πρώτο του δίσκο με τον εξαιρετικά πρωτότυπο τίτλο «Αντώνης Ρέμος» ξεκινάει βασικός και χάνει 2 καλές ευκαιρίες πρώτα με μια κεφαλιά που του βγάζει δύσκολα ο κάμπριο και έπειτα με ένα σουτ εντός περιοχής που το στέλνει άουτ. Δεν κινείται σωστά τακτικά χωρίς τη μπάλα για να διασπάσει τον κλοιό και αντικαθίσταται στο 74' από αυτόν που έμελλε να λύσει τα δεσμά. Με τους λιμνάνθρωπους μπαίνει αλλαγή στο 73' αντί του Παπάζογλου και απλώς περιφέρει το σαρκίο του στο χόρτο χωρίς να κάνει ούτε μία ενέργεια. Με τη ζέλα ξεκινάει βασικός αλλά φαίνεται λίγος στο χώρο του κέντρου με 2 πάσες μόλις και άκρως επιπόλαιος με 6 λάθη.
Το μέτριος κοντεύει να γίνει συνώνυμο του καθώς το επαναλαμβάνει και με την ομάδα του Καζναφέρη όπου έχει 7 πάσες, 6 λάθη και τρεις αποτυχημένες σέντρες για να αντικατασταθεί από τον Zlatan στο 75'. Είναι αρνητικός με τα ανθρακικά με 1 πάσα, 1 σέντρα και 5 λάθη και βγαίνει και πάλι στο 72' για να γυρίσουμε 4-4-2 με τον Παπάζογλου. Κάνει επιτέλους ένα καλό παιγνίδι μπαίνοντας ως αλλαγή με τη Ρούλα στο 55' αντί του Ivic και προσφέρει μια ωραία ασσίστ στον Zlatan κάνοντας εξαιρετική κούρσα από τα δεξιά και σωστή σύγκλιση στο κέντρο την κατάλληλη στιγμή ενώ δοκιμάζει και άλλα 2 σουτάκια εκτός περιοχής που δεν βρίσκουν στόχο. Με τον Bob τον Σφουγγαράκη είναι και πάλι λίγος ενώ ξεκινάει βασικός και χάνει καλή ευκαιρία στο 3' όπου βγαίνει μόνος μετά από κόντρα αλλά αιφνιδιάζεται και φεύγοντας πλάγια σουτάρει άουτ. Έχει 2 πάσες, 1 κλέψιμο και 3 λάθη δείχνοντας ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει στην κυκλοφορία της μπάλας για αυτό και κάνει χώρο στο 61' για τον Messi της Θεσσαλίας. Απέναντι στην παλιά του τυροκροκέτα είναι και πάλι αρνητικός με 5 λάθη και 2 πάσες δείχνοντας ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει στην οργάνωση του παιγνιδιού. Μένει εκτός ομάδας στην Καβάλα λόγω οσφυαλγίας και μπαίνει για ένα πεντάλεπτο στην Κρήτη ολοκληρώνοντας έναν γύρο που διαψεύδει τον Ζήση του οποίου ήταν επιλογή από το Πάσχα. Συνολικά έχει 49 πάσες (3,5 ανά αγώνα αριθμός εξαιρετικά μικρός για κεντρικό χαφ), 9 κλεψίματα, 6 επιτυχημένες σέντρες στις 23 (26%), 11 σουτ (3 εντός περιοχής και 8 εκτός), 39 λάθη (1 ανά 22 λεπτά), 1 γκολ και 1 ασσίστ.
Συμπέρασμα: Μοιάζει να στερείται τακτικής παιδείας και δεν κινείται σωστά τις περισσότερες φορές χωρίς τη μπάλα πλαισιώνοντας το φορ ενώ από ότι έχει δείξει δεν έχει την πάσα για να παίξει πίσω από το φορ στο 4-2-3-1. Το πλεονέκτημα του που είναι το καλό σουτ δεν το έχει αξιοποιήσει μέχρι στιγμής γιατί δεν φροντίζει να είναι σε κατάλληλη θέση.
Κάποια στιγμή κλήθηκε και στην εθνική περισσότερο λόγω της ένδειας στα χαφ και λιγότερο λόγω της δικής του καλής απόδοσης, αλλά αν δεν βελτιωθεί θα βλέπει από τηλεόραση στην Καλαμάτα το μουντιάλ και θα παραμείνει στον Π.Α.Ο.Κ. απλώς ως μια επιλογή μεταξύ πάγκου και εξέδρας.

Conceicao: Ο πιο φημισμένος ποδοσφαιριστής που φόρεσε ποτέ τη φανέλα του Π.Α.Ο.Κ. ολοκλήρωσε την καριέρα του στις 13 Νοεμβρίου 2009 και συνεχίζει στην ομάδα από το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Αγωνίστηκε σε 6 αγώνες συμπληρώνοντας 365' συμμετοχής έχοντας δύο πλήρη 90λεπτα. Ξεκίνησε βασικός απέναντι στον παλιό του συμπαίκτη Recoba, αλλά ήταν αρνητικός με 5 λάθη, 0 στις 4 σέντρες, 2 πάσες και 1 σουτ για αυτό και αντικαταστάθηκε από τον Κουτσιανικούλη στο 46'. Με τον Τριπολικό Αστέρα ήταν μέτριος με 2 επιτυχημένες σέντρες στις 7 σε έναν τομέα που ήταν το σήμα κατατεθέν της πολύχρονης καριέρας του, ενώ είχε και ένα σουτ εντός περιοχής που έφυγε άουτ, 2 πάσες και 3 λάθη. Απέναντι στον κηπουρό που είχε φωτογραφίσει πέρσι στο κύπελλο μπήκε στο 89' αλλαγή αντί του σκόρερ Vierinha τον οποίο κατηχούσε σε όλη την πορεία τους ως συμπαίκτες και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην άφιξη του. Στο Περιστέρι του στερήθηκε η ευκαιρία για το τελευταίο γκολ του στην ομάδα όταν μετά από εξαιρετική ασσίστ του Lino αλλά ήταν οριακά σε θέση offside. Έδειξε μεγάλη διάθεση σε όλο τον αγώνα περνώντας 7 πάσες και 1 στις 3 σέντρες που επιχείρησε, ενώ έκανε ένα κλέψιμο και δοκίμασε 3 σουτ, ένα εντός περιοχής που μπλόκαρε ο Χρυσόστομος και δύο εκτός που πέρασαν άουτ. Με τη γέρικη ομάδα της πόλης ξεκίνησε βασικός, αλλά ήταν μετριότατος με 2 πάσες, 2 επιτυχημένες σέντρες που κατέληξαν στο κεφάλι του Vierinha αλλά πέρασαν άουτ στις 5 που δοκίμασε, και 5 λάθη με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί στο 66' από τον Κουτσιανικούλη. Το τελευταίο ματς της καριέρας του έγινε στις 17 Οκτωβρίου 2009 με αντίπαλο τον Πας Γιάννινα και έκλεισε με θετική εμφάνιση καθώς είχε 5 πάσες, 1 σουτ εκτός περιοχής που πέρασε άουτ, 2 κλεψίματα, 1 απομάκρυνση της μπάλας από την περιοχή μας και 3 επιτυχημένες στις 11 σέντρες που πραγματοποίησε. Κάπου εκεί συνειδητοποιώντας ότι δεν μπορεί πια να βοηθήσει όσο θα ήθελε και ταλαιπωρημένος από προβλήματα προσαγωγών το πήρε απόφαση και άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του στο οποίο μπορεί να προσφέρει πολλά αξιοποιώντας τις γνωριμίες του και τη φήμη του.

Κουτσιανικούλης: Η μεγαλύτερη απογοήτευση της σεζόν μέχρι στιγμής ήταν και η πιο δαπανηρή μεταγραφή της ομάδας. Αγωνίστηκε σε 14 ματς, στα 5 από τα οποία ξεκίνησε βασικός σε ένα σύνολο 566 λεπτών όπου πρόσφερε ένα γκολ και μία ασσίστ. Ξεκινάει εξαιρετικά την πρωτοδεύτερη αγωνιστική με το Λειβάδι συμμετέχοντας και στα τρία τέρματα. Πετυχαίνει ένα ωραίο γκολ κάνοντας το 3-0 μετά από σπάσιμο της μέσης και σουτ με το δεξί, ενώ μετά από δικό του κλέψιμο βγάζει ωραία ασσίστ στον Filomeno που τελειώνει εξαιρετικά τη φάση με ψηλοκρεμαστό πλασέ για το 2-0. Είχε και μια χαμένη ευκαιρία μετά από ασσίστ του Vierinha όπου πλάσαρε με το αριστερό και απέκρουσε ο Blazic για να πάρει την επαναφορά ο Vierinha και να κάνει το 1-0. Πέρασε 7 πάσες, δοκίμασε ακόμη ένα σουτ που έφυγε άουτ αλλά από τον υπέρμετρο ζήλο έκανε και 8 λάθη αλλά αυτό το πρώτο παιγνίδι έμελλε να αποδειχτεί και το καλύτερο για τον πρώην παίκτη του Ηρακλή Χάλκης στον πρώτο γύρο. Στην Τρίπολη μπαίνει αλλαγή στο 68' και χάνει μια καλή ευκαιρία σε τετ-α-τετ φανερώνοντας τα πρώτα σημάδια αδυναμίας στο τελείωμα των φάσεων ενώ κάνει και 3 λάθη.
Απέναντι στην ομάδα του επινείου της Αθήνας αγωνίζεται όλο το 90λεπτο βασικός στα αριστερά αλλά είναι εκνευριστικά επιπόλαιος διαπράττοντας 9 λάθη και περνώντας μόνο 4 πάσες. Στο μαγαζί του Σπανού μπαίνει στο 61' όταν η ομάδα βυθίζεται γενικά και είναι μέτριος με 3 πάσες, 1 κλέψιμο και 1 σουτ εκτός περιοχής που καταλήγει άουτ. Με τη granny μπαίνει στο 66' και έχει 3 πάσες, 1 κλέψιμο και 1 λάθος και συμμετέχει σωστά στη φάση του γκολ αλλά γενικώς συνεχίζει να μπουκάρει στα κουτουρού χωρίς να σκέφτεται τι θα κάνει πριν το κάνει. Με τον σωματείο που δανείστηκε το Μπαλάφα μπαίνει στο 82' και δοκιμάζει πρώτα ένα σουτ άουτ ενώ στο 92' μετά από βαθιά μπαλιά του Sorlin ξεπέρασε στο σπριντ τον Ντάσιο, αλλά έκανε ένα χλιαρό σουτ που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας. Πέρσι είχε διαπρέψει στο κυνήγι του λαγού και οι προσδοκίες μας ήταν αυξημένες όταν κατεβήκαμε στο Καλατράβειο αλλά απογοητεύει και πάλι. Δεν κινήθηκε σωστά χωρίς τη μπάλα στους κενούς χώρους βγαίνοντας στην πλάτη του προβληματικού αμυντικά Gabriel, δεν προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στο ένας προς έναν, δεν σούταρε, δεν σέντραρε, δεν μάρκαρε σωστά από την πλευρά του. Σε λόμπα του Garcia στο 49΄ μπαίνει στην περιοχή και τζαρτζάρεται από τον Ιαπωνοβάσκο και πέφτει σε μια φάση που αποδεικνύει ότι πρέπει να δυναμώσει ακόμα πολύ τα πόδια του.
Με την Ξάνθη που παίζει παραδοσιακό αντιποδόσφαιρο μπαίνει στο 49΄ για να αντικαταστήσει τον τραυματισμένο Vierinha παίζοντας δεξιά με το ανάποδο πόδι και δεν ξέρει πώς να δημιουργήσει χώρους αλλάζοντας κατεύθυνση όταν κινείται χωρίς τη μπάλα. Στο 84' μετά από εξαιρετική ασσίστ του Ζλάταν πήρε την αρχική κόντρα και στάθηκε όρθιος φάτσα με το γκολ αλλά δεν είχε και πάλι καθαρό μυαλό στο τελείωμα κάνοντας σχολικό πλασέ που έδιωξε εύκολα με τα πόδια ο Συμφωνίξ. Έχει 2 στις 2 επιτυχημένες σέντρες, 1 κλέψιμο και 2 λάθη. Στο δεύτερο συνεχόμενο παιγνίδι απέναντι σε Θράκες μπαίνει για 7 λεπτά στο τέλος αντί του Vierinha και προλαβαίνει να κάνει ένα λάθος. Με τη Ρούλα μπαίνει στο 80' αντί του Sorlin και δεν προλαβαίνει και πάλι να κάνει καμία θετική ενέργεια. Απέναντι στην Κούλα παίρνει περισσότερο χρόνο μπαίνοντας στο 61' αλλά πέφτει και πάλι στο αρνητικό διάστημα της ομάδας. Το καλύτερο συμβαίνει όταν βγάζει με ωραία πάσα σε πλεονεκτική θέση τον Ivic o οποίος σουτάρει χλιαρά αντί να πασάρει στον Ζλάταν. Από εκεί και ύστερα αδυνατεί για ακόμα μια φορά να καταλάβει ότι όταν έχουν τη μπάλα τα κεντρικά χαφ πρέπει να βρίσκεται στη γραμμή για να έχει πλάτος η ανάπτυξη και να συγκλίνει στη συνέχεια και κλείνει τον αγώνα συνεισφέροντας 2 αποτυχημένες σέντρες, 2 πάσες και ένα λάθος. Οι συγκρίσεις με τον Skoko που αγοράστηκε με 1.300.000 έναντι του 1.500.000 που πληρώσαμε εμείς για αυτόν προκαλούν προβληματισμό και θλίψη. Με την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του ξεκινάει βασικός και αγωνίζεται την περισσότερη ώρα δεξιά με αποτέλεσμα να τριποδίζει όταν παίρνει τη μπάλα και να ανακόπτεται εύκολα. Στο 55' και στο 57' πιάνει μετά βίας δύο κεφαλιές που δεν απειλούν ενώ έχει και 2 αποτυχημένες σέντρες και 2 λάθη. Τέλος, στην Καβάλα μπαίνει στο 70' αντί του Sorlin και σε μια φάση που γίνεται κάτοχος της μπάλας παίρνει φόρα και πάει και πέφτει πάνω στον Ντουλαπάο ενώ κλείνει τον αγώνα με 1 πάσα κα 1 λάθος. Συνολικά είχε 28 πάσες (2 ανά αγώνα και 1 ανά εικοσάλεπτο),
10 σουτ (5 εντός και 5 εκτός περιοχής), 2 στις 6 σέντρες (απίστευτα λίγες προσπάθειες), 4 χαμένες ευκαιρίες, 1 γκολ και 1 ασσίστ.
Συμπέρασμα: Χρειάζεται παρά πολύ τακτική δουλειά, αλλά ταυτόχρονα δεν έχει και γρήγορη σκέψη και καλή εκτέλεση στις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται. Όταν τρέχει με τη μπάλα ρίχνει τις πιο πολλές φορές φανερά το βάρος του από τη μια πλευρά με αποτέλεσμα να γίνεται εύκολη λεία. Πρέπει να κρατάει ισορροπημένο το κέντρο βάρους του και να εκμεταλλεύεται τα σπασίματα της μέσης του ενώ σκέφτεται και αποφασίζει γρήγορα για το τι θα κάνει διαβάζοντας το γήπεδο.

Veron: Ότι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο που έλεγε και ο Πάνος Γαβαλάς. Ο Ρικάρντο Ματίας αγωνίστηκε για 15' σε ολόκληρο το γύρο παίρνοντας τη θέση του Muslimovic στο 78' στον αγώνα με το Λεβαδειακό όπου είχε 2 πάσες και 1 κλέψιμο. Αν συνυπολογίσουμε ότι ήταν το μοναδικό ματς στο οποίο αγωνίστηκαν και οι Bizera, Abubakari, τότε το ματς μένει στον απολογισμό της σεζόν ως νεκροταφείο ελεφάντων. Προς μεγάλη απογοήτευση της δεσποινίδος ασπρόμαυρη ο mvp του περυσινού πρώτου γύρου θα φύγει από την ομάδα έστω και με το ζόρι αν καταφέρει να χωρέσει από την πόρτα.

Abubakari: Ο νεαρός Γκανέζος αγωνίστηκε μια φορά σε όλο τον πρώτο γύρο σε ένα πλήρες 90λεπτο ως δεξί μπακ απέναντι στον Λεβαδειακό στον οποίο κατευθύνεται δανεικός ως το καλοκαίρι για να απελευθερώσει τη θέση ξένου που καλύπτει. Στο μοναδικό ματς που αγωνίστηκε ήταν μετριότατος με 1 πάσα, 1 κλέψιμο, 4 λάθη και 4 αποτυχημένες σέντρες ενώ το δοκάρι του Λεβαδειακού βγήκε από την πλευρά του χωρίς να αντιδράσει στη φάση.

 

Συνολικά η ομάδα επιχείρησε 60 σουτ εκτός περιοχής (4 ανά ματς σε ένα ικανοποιητικό μέσο όρο) και είχε 58 επιτυχημένες σέντρες στις 277 (μόλις 2 στις 10 πετυχημένες σε έναν τομέα που πρέπει να βελτιωθεί) ενώ οι κεντρώοι της έδωσαν 424 πάσες (28, 26 ανά αγώνα σε ένα ανεκτό ποσοστό κυκλοφορίας που σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί και άλλο). Υστερεί στις πλαγιοκοπήσεις κυρίως από τα αριστερά όπου είναι φανερή η έλλειψη ενός παίκτη πρωταγωνιστή, ενώ η επιθετική μετριότητα του Sorlin και του Φωτάκη αλλά και το γεγονός ότι ο Ivic είναι το μοναδικό δεκάρι που υπάρχει κάνουν έντονη την απουσία ενός ακόμα επιθετικογενούς παίκτη στον άξονα που θα κάνει την ομάδα πιο παραγωγική. Αυτό το διπλό ρόλο από ότι φαίνεται θα κληθεί να παίξει ο Moraes ως το καλοκαίρι οπότε και αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση της μεσαίας γραμμής με στόχο την καλύτερη επιθετική ανάπτυξη που θα περιορίσει και τις γκρίνιες.

Διαβάστε ακόμη...