Η (φτωχή) προϊστορία στον Πλατανιά!

Μόλις πέντε φορές συναντήθηκαν στο παρελθόν ο ΠΑΟΚ και ο Πλατανιάς επί Κρητικού εδάφους ...
Η (φτωχή) προϊστορία στον Πλατανιά!

Ο Δικέφαλος κέρδισε τα τρία από αυτά τα παιχνίδια, ένα έληξε ισόπαλο, ενώ τη σεζόν 2013-2014 χάσαμε με 2-1. Τα τέρματα είναι 10-4 υπέρ μας και τα γκολ του ΠΑΟΚ τα έχουν πετύχει οι, Σαλπιγγίδης 3, Αθανασιάδης 2, Μακ, Σκόνδρας, Ουάρντα, Κάμπος και Σάκχοφ... 

Αναλυτικά τα παιχνίδια...

2012-13, Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 1-2. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι (έτσι για να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας), που έγινε στις 9/3/2013, ο "Δικέφαλος του Βορρά" κέρδισε με 2-1 τον Πλατανιά για την 25η αγωνιστική της Super League, αν και έπαιζε από το 46' με "10" παίκτες και από το 76' με "9", λόγω αποβολής των Σταφυλίδη και Σαλπιγγίδη! Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 3ο λεπτό όταν ο Σαλπιγγίδης εκμεταλλεύτηκε αδυναμία της άμυνας του Πλατανιά να απομακρύνει μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ολίσε και δεχόμενος την μπάλα από κεφαλιά του Σίλντενφελντ, άνοιξε το σκορ από κοντά.

Οι γηπεδούχοι στο 24' ισοφάρισαν με ... αυτογκόλ του Ιτάνζ. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Τετέ σούταρε έξω από την περιοχή μας, η μπάλα βρήκε πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ιτάνζ, στη συνέχεια στην πλάτη του πορτιέρο και πήγε στα δίκτυα. Στο 32' ο Δικέφαλος σκόραρε με τον Σαλπιγγίδη (μεγάλη η ευθύνη του τερματοφύλακα καθώς του έφυγε η μπάλα).

Με την έναρξη της επανάληψης, η ομάδα μας έμεινε με «10» λόγω αποβολής του Σταφυλίδη (2η κίτρινη), σε μια φάση στην οποία ο Δελφάκης εξάντλησε την αυστηρότητα και τις επιταγές της κερκίδας. Μιας κερκίδας που σε κάποιες στιγμές έδειξε περίεργα δείγματα με συνθήματα κατά του ΠΑΟΚ και της Θεσσαλονίκης. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 76ο λεπτό ο ΠΑΟΚ μένει με "9" καθώς ο Δελφάκης αποβάλλει τον Σαλπιγγίδη μετά από υπόδειξη του βοηθού!!!

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Σταφυλίδης (50' Φωτάκης), Κουμάλο, Σίλντενφελντ, Κάτσε, Λάζαρ, Καμαρά (81΄Έττο), Ολίσε (50' Λίνο), Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης.

2013-14, Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 2-1. Ο Δικέφαλος με τον Χουμπ Στέφενς στον πάγκο του ευτύχησε να σκοράρει στο 11ο λεπτό με τον Αθανασιάδη που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο εξαιρετική σέντρα του Κατσουράνη στην πλάτη της άμυνας του Πλατανιά και με κεφαλιά νίκησε τον Γεωργαλλίδη.

Ο Πλατανιάς από την άλλη πλευρά με πολλά λάθη στο παιχνίδι του από την αρχή της αναμέτρησης, με μηδέν τελικές ως το 36', ισοφάρισε σε αυτό το χρονικό σημείο με τον Κάταϊ, στην πρώτη τελική της ομάδας των Χανίων στο παιχνίδι! Ο σκόρερ απέφυγε τον Σπυρόπουλο από τα αριστερά και πλάσαρε τον Γλύκο. Το σουτ δεν ήταν δυνατό, αλλά κατέληξε στα δίχτυα... Στo 68' οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-1 σε μια φάση που η άμυνα κοιμήθηκε και ο Τόρες με διαγώνιο σουτ σκόραρε.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Κατσουράνης, Σκόνδρας, Σπυρόπουλος (62' Λίνο), Μαντούρο (59' Νάτχο), Κάτσε, Στοχ, Μάρτενς (68' Βούκιτς), Λούκας, Αθανασιάδης.

2014-15, Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 0-4.

Στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Super League, ο ΠΑΟΚ διέλυσε με 4-0 στο γήπεδο των Περιβολίων τον Πλατανιά. Κλάους (39'), Σαλπιγγίδης (52'), Μακ (82') και Σκόνδρας (89') οι σκόρερς!

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Τζαβέλλας, Ρατς (84' Ποζατζίδης), Μαντούρο (27' Τζανδάρης), Κάτσε, Τζιόλης (76' Κατσικάς), Μακ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

2015-16, Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 0-0. Στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος (30ή αγωνιστική), ο ΠΑΟΚ έμεινε στη λευκή ισοπαλία στον εκτός έδρας αγώνα με τον Πλατανιά!

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Χατζηισαΐας, Μαλεζάς, Τζαβέλας, Τζίολης, Κάτσε (63' Πέλκας), Τσίμιροτ, Ροντρίγκες, Κοροβέσης (91' Χαρίσης), Μακ.

2016-17, Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 1-3.  Για την 29η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας τον Πλατανιά με 1-3. Το σκορ άνοιξε στο 4' ο Ουάρντα, το 0-2 έγινε από τον Κάμπος στο 8', στο 63΄ο Σάκχοφ το 0-3, για να διαμορφώσει το τελιοκό 1-3 στο 78' ο Μενδρινός

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Κίτσιου, Σάκχοφ (70' Κάτσε), Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (57' Μαλεζάς), Κάμπος, Ουάρντα, Αθανανασιάδης (65' Πρίγιοβιτς).

{dailymotion}x5jgedf{/dailymotion}

Διαβάστε ακόμη...