Με "φονιά" στο κυνήγι της κορυφής! (1982)

Για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1981-1982, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σαν σήμερα στις 25/4/1982 στην Τούμπα τον παπαναστασιακό...
Με "φονιά" στο κυνήγι της κορυφής! (1982)

Ο Δικέφαλος ήταν στο κυνήγι του γαβροβάζελου στη μάχη του τίτλου, καθώς πριν το συγκεκριμένο ματς η βαθμολογία ήταν: 1. βάζελος 41, 2. γάβρος 40, 3. ΠΑΟΚ 39 και εκείνη την αγωνιστική και οι τρεις πήραν από δύο βαθμούς, πετυχαίνοντας δύσκολες νίκες (2-1 ο βάζελος τη Ρόδο, 1-2 ο γάβρος στην Κόρινθο και 1-0 ο ΠΑΟΚ την ομάδα ασανσέρ της Θεσσαλονίκης). 

Το παιχνίδι το οποίο σφύριξε ο Βασσάρας (πατήρ), συγκέντρωσε περίπου 28.000 θεατές (26.499 τα εισιτήρια), είχε ποιότητα, με τον αρη να έχει ελαφρά υπεροχή στο πρώτο μισό της αναμέτρησης με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πέτυχε το πολύτιμο γκολ στο 43ο λεπτό με τον Δημόπουλο, με το σκόρερ να χάνει έξι λεπτά νωρίτερα μια καλή ευκαιρία, πιάνοντας από πολύ καλή θέση χλιαρό σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Παπαφλωράτος! 

Η φάση του γκολ ήταν περιπετειώδης και ξεκίνησε από φάουλ που εκτέλεσε με σέντρα ο Δαμανάκης, ο Πέλλιος πήρε την κεφαλιά, ο Παπαφλωράτος απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Κωστίκο που σούταρε με τη μία, ο Παπαφλωράτος απέκρουσε με το σώμα, στέλνοντας την μπάλα στον Τσουρέλα που προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Μιχαλίτσιο, κατέληξε στον Δημόπουλο και από εκεί με δυνατό σουτ στο πλεκτό, ξεσηκώνοντας την Τούμπα (αρχική photo)!

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ χάθηκε στο 51', με τον Κωστίκο να πιάνει την κεφαλιά από τα δύο μέτρα και να στέλνει την μπάλα άουτ, στο 64' το ευθύβολο δυνατό σουτ του Γούναρη αποκρούστηκε σε κόρνερ, με τον ρυθμό του παιχνιδιού στο τελευταίο μισάωρο να πέφτει κατακόρυφα, καθώς ο αρης δεν έδειχνε ικανός να αντιδράσει.   

Γούναρης, Γεωργόπουλος, Δαμανάκης, Δημόπουλος οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση... 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αλαβάντας, Ιωσφίδης, Πέλλιος, Δαμανάκης, Τσουρέλας (54' Γεωργόπουλος), Ψαρράς, Δημόπουλος, Κούδας, Κωστίκος

αρης: Παπαφλωράτος, Μιχαλίτσιος, Τζιφόπουλος, Πασιαλής, Βένος, Ζελελίδης (85' Μόκαλης), Ζήνδρος (85' Σαββίδης), Σεμερτζίοδης, Χαραλαμπίδης, Κούης, Χατζηαντωνίου

Δηλώσεις Χάινς Χέερ: "Γνωρίζαμε ότι αυτό το παιχνίδι ήταν το πιο δύσκολο από τα 6 τελευταία! Σε αυτό το δύσκολο κομμάτι του πρωταθλήματος κάναμε μια καλή αρχή. Η νίκη ήταν αποτέλεσμα καλής δουλειάς. Ο αρης μάς δυσκόλεψε".

* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε στον πάγκο του τον Γερμανό Χανς Χέερ, έναν προπονητή που ήρθε στην ομάδα μετά το καλό του πέρασμα από τον Εθνικό Πειραιώς και την Φορτούνα Ντύσελντορφ την οποία έσωσε από βέβαιο υποβιβασμό! Ήταν ένας εργατικός προπονητής, 100% επαγγελματίας από τον οποίον θυμόμαστε το πόσο πολύ μπορούσε να αλλάξει την ομάδα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου! Μιλάμε για πολλές περιπτώσεις στις οποίες άλλον ΠΑΟΚ βλέπαμε στο πρώτο ημίχρονο και άλλον στο δεύτερο!

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο Παντελάκης κράτησε τον Χέερ και την επόμενη σεζόν στην ομάδα. Η χρονιά πάντως σημαδεύτηκε από τα ιστορικά ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον άδικο αποκλεισμό στα πέναλτι ...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...