Άρωμα Champions League στο Ελ Πάσο! (2004)

Στο "Ελ Πάσο" ταξίδεψε σαν σήμερα στις 14/3/2004 ο ΠΑΟΚ για να αντιμετωπίσει στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2003-2004 την Καλλιθέα!
Άρωμα Champions League στο Ελ Πάσο! (2004)

Οι γηπεδούχοι έδιναν αγώνα για τη σωτηρία τους και ο ΠΑΟΚ με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, κυνηγούσε την 3η θέση, που έδινε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου.

Oι παίκτες του Λεμονή μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και είχαν δύο εξαιρετικές ευκαιρίες με τον γνωστό Φάνη Γκέκα, ειδικά στην πρώτη περίπτωση ο Ατματσίδης χρειάστηκε και τη βοήθεια της τύχης (δοκάρι) για να κρατήσει την εστία μας ανέπαφη...

Όσο περνούσε η ώρα, ο ΠΑΟΚ όχι μόνο ισορρόπησε, αλλά και αυτός με τη σειρά του βρέθηκε πολύ κοντά στο 0-1, όμως οι προσπάθειες του Χάγκαν από κοντινή απόσταση δεν είχαν ευτυχή κατάληξη... Ότι δεν πέτυχε ο Χάγκαν, το πέτυχε στο 41' ο Σπάσιτς, με κοντινή προβολή, μετά από πρώτη κεφαλιά του Βόκολου σε κόρνερ του Φουτσίνι από τα δεξιά, βάζοντας φωτιά στην ασπρόμαυρη κερκίδα που και εκείνη τη μέρα ήταν δυναμική σε ένα ακόμη αθηναϊκό γήπεδο!

Η Καλλιθέας αντέδρασε, έβγαλε 2-3 τρεις καλές φάσεις και στο 89' ο Ατματσίδης είδε την κόκκινη από τον Βολιώτη διαιτητή Καμινάρη και αποβλήθηκε, όταν σταμάτησε την μπάλα με το χέρι έξω από τη μεγάλη μας περιοχή, ανακόπτοντας προσπάθεια του Γκέκα που ξεκίνησε από τραγικό λάθος του Βαγγελή!

Στη θέση του φόρεσε τα γάντια ο ... Κούτσης, ο οποίος όταν χρειάστηκε ήταν παρών και κράτησε το διπλό του Δικεφάλου, βυθίζοντας τους γηπεδούχους στον βαθμολογικό πίνακα!

Δείτε στιγμιότυπα από την αναμέτρηση ...

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Φουτσίνι, Κουτσόπουλος (57' Βαγγελής), Βόκολος, Χασιώτης, Ουντέζε, Μαλαδένης, Χάγκαν (77' Αμαφούλε), Κούτσης, Σπάσιτς (46' Θεοδωρίδης), Σαλπιγγίδης

Η βαθμολογία μετά την 23η αγωνιστική ...

Δηλώσεις πρωταγωνιστών:

Άγγελος Αναστασιάδης...

"Ο αγώνας παρουσίασε δύο όψεις. Στο πρώτο ημίχρονο μπορώ να πω ότι παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες, αρχής γενομένης από την Καλλιθέα η οποία στο πρώτο δεκάλεπτο μάς δημιούργησε αρκετά προβλήματα, εμείς δεν ήμασταν καλά στημένοι στο γήπεδο, αλλάξαμε γρήγορα, ευτυχώς δεν το πληρώσαμε γιατί σε δύο φάσεις η Καλλιθέα θα μπορούσε να προηγηθεί. Στη συνέχεια ισορροπήσαμε το παιχνίδι και καταφέραμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις καλές για γκολ στα καρέ της Καλλιθέας, είχαμε καλή κυκλοφορία, είχαμε κάποια 5λεπτα -10λεπτα που αντικατοπτρίζουν και την εικόνα της ομάδας μας, ενώ ευτυχήσαμε να βάλουμε ένα γκολ στο 41' σε ένα πολύ σημαντικό χρονικό σημείο για το παιχνίδι. Είμαι ικανοποιημένος μόνο από το πρώτο ημίχρονο. Πήραμε τους τρεις πόντους σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι και μετά από μια πολύ κακή απόδοση στο 2ο ημίχρονο. Εκτός από 2-3 αμυντικούς, δεν μπορώ να βρω έναν άλλον ο οποίος να ήταν ουσιαστικά μέσα στο γήπεδο!"

Για την επιλογή να πάρει τη θέση του τερματοφύλακα ο Κούτσης, μετά την αποβολή του Ατματσίδη, είπε: "Ο Κούτσης παίζει και τερματοφύλακας, είναι η πρώτη λύση αν και εφόσον δημιουργηθεί πρόβλημα σαν το σημερινό! Και γι' αυτό πήγε και πήρε μόνος του γάντια" 

Λεωνίδας Βόκολος...

"Δυστυχώς μπήκαμε πολύ άσχημα στο παιχνίδι, στα πρώτα δέκα λεπτά ειδικά ήμασταν πολύ κακοί και δώσαμε το δικαίωμα στην Καλλιθέα να κάνει 2-3 ευκαιρίες. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε ισορροπήσαμε το παιχνίδι, πετύχαμε ένα γκολ στο 41', αλλά σε όλο το 2ο ημίχρονο δεν ήμασταν καθόλου καλοί!"

Γιώργος Κούτσης...

 "Κρατάμε μόνο το αποτέλεσμα και συνεχίζουμε. Εύχομαι να μην παρουσιάσουμε ξανά την ίδια κακή εικόνα που είχαμε σε αυτό το παιχνίδι, γιατί ακολουθεί πολύ δύσκολο παιχνίδι με την αεκ."

Όσο για την παρουσία του κάτω από τα δοκάρια στο τελευταίο τετράλεπτο: "Εκείνη τη στιγμή βοήθησαν την ομάδα μου. Θεώρησα απαραίτητο να παίξω τερματοφύλακας, αποσόβησα δύο καλές φάσεις, σημασία έχει να παίρνεις το αποτέλεσμα με κάθε  τρόπο..." 

Ηλίας Ατματσίδης...

Για τη φάση της αποβολής του: "Πρόλαβε και τσίμπησε την μπάλα ο παίκτης της Καλλιθέας και αναγκάστηκα εγώ να σταματήσω την μπάλα με το χέρι. Νομίζω ήταν δίκαια η αποβολή"

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι κοντά στην κατάκτηση της 3ης θέσης, σχολίασε: "Κάναμε ένα βήμα ακόμη. Ένα σημαντικό βήμα θα έλεγα. Θέλει λίγη προσοχή, προσπάθεια και νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά στον στόχο" 

Σλάτζαν Σπάσιτς...

"Ακολουθεί ντέρμπι με την αεκ, όσο για το πόδι μου (αποχώρησε τραυματίας στο 77'), είναι καλύτερα τώρα, αλλά θα το δούμε αύριο"

Δημήτρης Σαλπιγγίδης...

"Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε, στην αυριανή προπόνηση θα συζητήσουμε τα λάθη μας, από εκεί και πέρα όλα καλά από τη στιγμή που καταφέραμε και πήραμε τους τρεις βαθμούς όλα καλά"

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...