Διπλό στη ζούγκλα του Αγρινίου!

Μια από τις πιο μεγάλες του νίκες στο πρωτάθλημα της σεζόν 1976-1977, σημείωσε σαν σήμερα (5/6) ο Δικέφαλος στο Αγρίνιο!
Διπλό στη ζούγκλα του Αγρινίου!

Σε ένα κατάμεστο γήπεδο (7.455 εισιτήρια), για την 31η αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε κάτω από συνθήκες ζούγκλας, αλλά δε μάσησε. Πρωτοφανής σκληρότητα και φανατισμός τόσο από τους παίκτες όσο και από τους οπαδούς των γηπεδούχων, που έφτασαν σε σημείο να σηκώσουν υβριστικό πανό κατά του Παντελάκη, που αναφερόταν σε παλιότερη θέση του ΠΑΟΚ για τον αριθμό των ομάδων της Α' Εθνικής.

Οι παίκτες του Παναιτωλικού μάλιστα δε σταμάτησαν  να χτυπούν δικούς μας στο ψαχνό, ακόμη και όταν βρισκόταν τραυματίες εκτός αγωνιστικού χώρου. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ γνώριζαν την κρισιμότητα του παιχνιδιού για τους γηπεδούχους που πάλευαν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό, όμως είχαν σοβαρές υπόνοιες πως οι ακραίες συμπεριφορές ήταν υποκινούμενες από ομάδα του κέντρου καθώς βάζελος, ΠΑΟΚ και γάβρος κυνηγούσαν τον τίτλο και ακολουθούσε παιχνίδι ΠΑΟΚ - βάζελου στην Τούμπα!

Ο ΠΑΟΚ πήρε την πολύτιμη νίκη επικρατώντας με 1-2, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Ορφανός στο 20' και στο 61'. Ενδιάμεσα ο Παναιτωλικός είχε ισοφαρίσει στο 45' με τον Παπαϊωάννου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναιτωλικός: Εφραίμωφ, Χιλ, Σερκίδης, Γούναρης (78' Παλαμάρας), Σιακούφης, Μίχος, Γκανιάτσας (68' Τάκος), Παππάς, Μπεκατώρος, Γαβαλάς, Παπαϊωάννου

ΠΑΟΚ: Μηλίνης, Γούναρης, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης (49' Βούλγαρης), Πέλλιος, Τερζανίδης, Ορφανός, Σαράφης, Αναστασιάδης (88' Καπουσούζης), Δαμανάκης, Γκουερίνο

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς (26 ματς) και ολοκληρώθηκε με τον Άγγλο Μπίλι Μπίγκαμ (8 παιχνίδια)

* Πρώτοι σκόρερς του ΠΑΟΚ ήταν ο Γκουερίνο με 13 γκολ και ο Ορφανός με 11. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Μπλάντεν Φούρτουλα μόλις 15 φορές κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, ενώ την προηγούμενη χρονιά δεν είχε χάσει ούτε ένα λεπτό, παίζοντας ανελλιπώς σε όλα τα ματς! Στα υπόλοιπα 19 παιχνίδια έπαιξε ο Μηλίνης.

* Το πρωτάθλημα το πήρε τελικά ο ... βαζελος (για αυτόν δούλεψε πιθανότατα τόσο ο Μαρινέλης στο ματς με τον ΠΑΣ στην Τούμπα όσο ΚΑΙ ο "χασάπης" Τσουκαλαδέλης στη Φιλαδέλφεια!) με 54 βαθμούς, στη 2η θέση ισοβαθμήσαμε εμείς και ο γάβρος με 52 βαθμούς, με την ομάδα της Μουνιχίας να υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων (70-27 έναντι 63-27)!

Αυτά γινόταν στην Ελλάδα εκείνα τα χρόνια! Σφαγές χωρίς να κρατιούνται ούτε τα προσχήματα! Σφαγές που μπορεί να στέρησαν από την ομάδα μας τίτλους, όμως συσπείρωσαν γύρω της χιλιάδες ανθρώπους από διαφορά μέρη της χώρας, οι οποίοι έβλεπαν τις αδικίες που γινόταν και συστρατεύτηκαν κάτω από το ασπρόμαυρο λάβαρο!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...