Δε μας χ… ρε Λίνεν;

Η αλήθεια είναι ότι για τις προπονητικές ικανότητες του κόουτς της ΑΕΚ, τρέφω μια σχετική εκτίμηση.
Equalizer Equalizer
Δε μας χ… ρε Λίνεν;

Αν δηλαδή στο παρελθόν επιλέγονταν ως προπονητής του ΠΑΟΚ, ο Γερμανός, δεν θα μου προκαλούσε αρνητικές αντιδράσεις.

Εν τούτοις, το… νέφος της Αθήνας, είναι προφανές πως καταφέρνει να μετατρέπει και αξιόλογους ανθρώπους σε προκλητικά πιόνια.

Έτσι και ο Έβαλντ, φρόντισε με πρόσφατες δηλώσεις του, να μας τραβήξει την προσοχή με κάποια, αν μη τι άλλο, άστοχα σχόλια. Είπε δηλαδή ο κύριος, πως «Και ο ΠΑΟΚ αν δεν τύχαινε να τον αγοράσει ο Σαββίδης, σήμερα θα είχε την ίδια μοίρα της ΑΕΚ».

Να το αναλύσουμε λίγο αυτό;  Ποια είναι η μοίρα της σημερινής ΑΕΚ;

  1.Πρόκειται για μια ομάδα που πασχίζει να διατηρηθεί στην κατηγορία.

  2.Ένας σύλλογος που αναγκάζεται να βάζει λυτούς και δεμένους κάθε λίγες μέρες, εκβιάζοντας ουσιαστικά, για να καταφέρει να σφραγίσει έστω και λίγα εισιτήρια για τους εντός έδρας αγώνες.

  3.Ένας οργανισμός του οποίου οι υπάλληλοι, κατά γενική ομολογία, υποσιτίζονται και παρακαλάνε (Με καμία δόση ειρωνείας ή χαράς. Είναι τραγικό…).

Αυτή είναι η κατάσταση που διαδραματίζεται και κανείς δεν μπορεί να τη διαψεύσει εντός, ή εκτός της… μακρινής συγγενούς από την Αθήνα.

Στον ΠΑΟΚ, πολλοί είναι εκείνοι που μιλούσαν για καταστροφές και αποσύνθεση, ΚΑΝΕΙΣ όμως δεν την έζησε ΠΟΤΕ.

Και δεν τη ζήσαμε αυτή την κατάντια, γιατί απλούστατα ο ΠΑΟΚτσής, μέσα σε όλα τα στραβά του, έβαλε την ομάδα στις πλάτες του. Λύσσαξε για να τη σώσει. Πάλεψε κόντρα σε τεράστια κύματα, για να βγάλει το καράβι απ τη λάσπη. Και μάλιστα όχι μία. Πολλές φορές. Και το κατάφερε. Είτε το θέλετε, είτε όχι. Σε αντίθεση με την ΑΕΚ, όπου τη μοναδική φορά που χρειάστηκε πραγματικά τα μέλη της, να αγωνιστούν για να πετύχουν κάτι, τα σκάτωσαν και έφυγαν σπίτια τους.

Αυτή είναι λοιπόν η διαφορά που χώριζε και θα χωρίζει τις πραγματικότητες ανάμεσα στα δύο σωματεία.

Όσο κι αν πασχίζουν κάποιοι να αποδείξουν πως το μόνο πρόβλημα της ΑΕΚ είναι ότι της κάνει πόλεμο το κράτος, που δεν της κάνει τα χατίρια για τους διακανονισμούς των προκλητικά υψηλών χρεών της, η πραγματικότητα δεν αλλάζει.

Να θυμίσω μάλιστα πως, η… καημένη ΑΕΚ, παρότι ο δικηγόρος του Δημοσίου, έχασε το δρόμο για τα δικαστήρια (μιλάμε για σκάνδαλο μεγατόνων) χαρίζοντας της τα χρέη το 2004, κατάφερε μέσα σε λιγότερο από δέκα χρόνια, να εκτοξεύσει και πάλι τις οφειλές της σε 8ψήφια, ή και 9ψήφια νούμερα. Κι όλα αυτά, ενώ αγωνίστηκε και στους χρυσοφόρους ομίλους του ChampionsLeague. Κι όλα αυτά, ενώ ο πρώην πρόεδρός της έλεγε με στόμφο πριν λίγα χρόνια, πως «εγώ δεν πληρώνω ΦΠΑ. Θα κάνω μεταγραφές!».

Με ξένες πλάτες, όλοι μάγκες είναι. Ε λοιπόν, λουστείτε τα!

Κι αφήστε τον ΠΑΟΚ έξω απ τα επικοινωνιακά σάλια σας…

Γιατί στον ΠΑΟΚ, τίποτα δεν έτυχε. Απλά… πέτυχε!

Διαβάστε ακόμη...