Φάκελος μεταγραφές: Το έργο δεν τελείωσε

Η σημερινή πολυαναμενόμενη κίνηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για άλλους έφερε λύτρωση, για άλλους πάλι αποτέλεσε αιτία γκρίνιας. Η αλήθεια, είναι κάπου ανάμεσα…
Προπονητής της Κερκίδας
Φάκελος μεταγραφές: Το έργο δεν τελείωσε

Η έλευση παικτών μέχρι τώρα στον φετινό ΠΑΟΚ, γίνεται με το σταγονόμετρο, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με όσα είχαμε συνηθίσει σε αντίστοιχες περιπτώσεις, αλλά και με όσα περιμέναμε βάσει του ρόστερ. Ονόματα όπως του Ρατς, του Γκολάσα , Περέιρα και του Μακ, σίγουρα δεν είναι άσχημα για το ελληνικό επίπεδο, είναι όμως αιτία γκρίνιας για μεγάλο κομμάτι της κερκίδας.

Δυστυχώς, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη «επαφής» του κόσμου με το πλάνο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αυτό όμως είναι άλλο… κεφάλαιο.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο πολύπειρος Ρατς είναι σίγουρο πως δεν θα φέρει… Βραζιλιάνικους πονοκεφάλους ούτε σε αντιπάλους, ούτε όμως και στα μετόπισθεν του ΠΑΟΚ.

Ο νεαρός Ισραηλινός από την άλλη, με το εκρηκτικό ξεκίνημα καριέρας που ξεφούσκωσε τον τελευταίο καιρό, είναι δεδομένο πως έχει την απαραίτητη ποιότητα να δώσει θετικά στοιχεία στον άξονα του ΠΑΟΚ. Τεχνική, οξυδέρκεια αλλά και λίγο καλύτερη ταχύτητα. Δεν έχει βέβαια ξεκαθαρίσει η θέση στην οποία θα χρησιμοποιείται, αλλά αυτό μάλλον θα αργήσει.

Σήμερα, προστέθηκαν καθώς φαίνεται άλλα δύο γρανάζια στη μηχανή του Δικεφάλου.

Ο Σλοβάκος Μακ, με αρκετά θετική παρουσία στη Μπουντεσλίγκα από μικρή ηλικία, αποτελεί ένα ερωτηματικό. Κι αυτό γιατί, σίγουρα δεν είναι δυνατόν να έχει την απαραίτητη βαρύτητα ως παίκτης, ώστε να σύρει το χορό μεσοεπιθετικά, λόγω ηλικίας και εμπειριών. Ακόμη όμως, δεν είμαστε σίγουροι αν η απόκτηση του θα τον φέρει στη βασική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ ή όχι. Με θετικά του στοιχεία την έκρηξη και την καλή τεχνική, θα μπορούσε κάλλιστα να κλείσει τρύπες που άνοιξαν στο ρόστερ τον τελευταίο καιρό.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η έλευση του Φακούντο. Παίκτης-αλεπού, με οξυδέρκεια μέσα στην αντίπαλη περιοχή και μάλλον θετικά στατιστικά στη Λατινική Αμερική. Δεν γνωρίζω το λόγο για τον οποίο πλασαρίστηκε ως «δεκάρι-εξτρέμ» καθώς τόσο η κορμοστασιά του, όσο και οι κινήσεις του, είναι ξεκάθαρα δεύτερου επιθετικού. Πιθανός συνδυασμός του με Κλάους μόνο θετικό ισοζύγιο γκολ μπορεί να φέρει.

Εν γένει, θα πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα στην πιθανότητα οι δύο τελευταίες προσθήκες να μην προορίζονται για βασικοί. Στην περίπτωση αυτή, μπορούμε κάλλιστα να μιλάμε για εξαιρετικές προσθήκες που ανεβάζουν την ποιότητα του ρόστερ του πάγκου κατακόρυφα (αναλογιζόμενοι ποιους αντικαθιστούν, ή τι προσθέτουν). Μένει βεβαίως να φανεί, αν θα έχουμε και συνέχεια με ανάλογες κινήσεις ή αν θα έχουμε… εκπλήξεις το επόμενο διάστημα που θα «πέσουν» και οι τιμές. Κάτι τέτοιο, το γνωρίζει μόνο ο Βρύζας για την ώρα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι δεδομένο πως αυτό που θα μετρήσει περισσότερο είναι να επιστρέψει η θετική ενέργεια στα αποδυτήρια, να γίνει και πάλι ΟΜΑΔΑ ο ΠΑΟΚ και όλα τα άλλα, καμιά φορά «βγαίνουν» και στο γήπεδο.

Διαβάστε ακόμη...