A+ A A-

Κόμπλεξ άνευ λόγου και αιτίας...

Κλασικός ΠΑΟΚ που κατεβαίνει στην Αθήνα να παίξει.

Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο για το χθεσινό ματς κυπέλλου εναντίον του Βάζελου, όπου παίκτες και προπονητής φόρεσαν πάλι τον μανδύα του φόβου και της ηττοπάθειας. Παρά το ομολογουμένως πολύ καλό παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, ο ΠΑΟΚ χθες εμφανίστηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων και έβαλε ο ίδιος δύσκολα για την πάρτη του.

Ο Βλάνταν μας ξάφνιασε με τις επιλογές του, οι οποίες δεν έδωσαν σε κανένα σημείο τα όσα περίμενε και ο ίδιος αλλά και ο κόσμος από αυτές. Η μη χρησιμοποίηση του Τσίμιροτ δικαιολογήθηκε ως πρόβλημα τραυματισμού από τον προπονητή, αλλά οι απουσίες των Μπίσεσβαρ-Κλάους, ιδιαίτερα του πρώτου μάλλον ήταν καθοριστικές. Επομένως, οι Ενρίκε-Κάμπος τοποθετήθηκαν πίσω από τον προωθημένο Κουλούρη με τον Ουάρντα να παίζει σαν δεκάρι και τους Σάκχοφ-Κάνιας σαν αμυντικά χαφ. Ο Ίβιτς είχε στο μυαλό του ότι η ομάδα έπρεπε να πιέσει ψηλά και η αλήθεια είναι ότι στα πρώτα λεπτά δυσκολέψαμε ιδιαίτερα τον αντίπαλο στο κατέβασμα της μπάλας και μπορέσαμε να βγάλουμε κάποιες ενέργειες ψηλά, χωρίς κάποια ουσία βέβαια.

Το παιχνίδι δε φαινόταν ιδιαίτερα ποιοτικό μιας και ο αντίπαλος αρκούνταν στο να ψάχνει τον προωθημένο Μπέργκ με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά το δίδυμο Μαλεζά-Κρέσπο δεν αντιμετώπισε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στα πρώτα λεπτά. Εάν ουσιαστικά κάποιος είχε μια πρωτοβουλία στο πρώτο εικοσάλεπτο, έστω και υποτυπώδη, θεωρώ πως ήταν η ομάδα μας ασχέτως αν έχουμε συνηθίσει σε πολύ πιο υψηλά στάνταρ. Σε γενικές γραμμές η έλλειψη Τσίμιροτ αποδυνάμωσε ιδιαίτερα το κέντρο και η έλλειψη Μπίσεσβαρ δεν έδωσε το δικαίωμα στο να κρατήσουμε μπάλα.

Το παιχνίδι ενώ κυμαινόταν σε χαμηλό ρυθμό και σε μη παραγωγικά δεδομένα, άλλαξε με το γκολ του βάζελου, το οποίο μπορούσε να δοθεί και φάουλ, μιας και υπάρχει επαφή μέσα στη μικρή περιοχή. Ο Γλύκος βγαίνει να διώξει τη μπάλα και βρίσκει στον αέρα τον παίκτη του βάζελου. Μπορούσε να δοθεί σαν παράβαση. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να βάλουμε την μπάλα κάτω και να κάνουμε το παιχνίδι μας για ένα δεκάλεπτο, βγάζοντας κλασική ευκαιρία μετά από καλό συνδυασμό Ουάρντα και Λεόβατς, αλλά ο Ενρίκε δε βρήκε σωστά την μπάλα και αυτή πέρασε ψηλά.

Είχαμε ένα καλό διάστημα, όπου προσπαθήσαμε να βάλουμε την μπάλα κάτω και να αναπτυχθούμε αλλά οι Ενρίκε-Κάμπος από ουσία ήταν ένα μηδενικό χθες. Όχι ότι ξεχώρισε κάποιος άλλος αλλά όταν τα εξτρέμ σου δεν μπορούν να δημιουργήσουν ή να σκοράρουν δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά σε συνδυασμό με την κακή εικόνα των χαφ σου είσαι κομμένος σαν ομάδα. Και αυτό ήταν πολύ βασικό χθες στη μειωμένη παραγωγικότητα της ομάδας.

Ενώ η κατάσταση δε φαινόταν ότι τράβαγε, ο Ίβιτς δεν έδωσε ούτε στο ημίχρονο αυτό που του έλειπε μιας και ούτε ο Μπίσεσβαρ ήταν στην αποστολή, ούτε ο Τσίμιροτ ήταν πλήρω έτοιμος. Βλάνταν εδώ έχεις φάουλ, εφόσον δεν τον υπολογίζεις τον Τσίμι τι τον παίρνεις αποστολή; Εφόσον δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις τον Πρίγιοβιτς γιατί δεν παίρνεις τον Κλάους;

Επομένως, το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως ακριβώς και το πρώτο, με την ομάδα μας να μπαίνει χωρίς κάποια ιδιαίτερη αλλαγή σε φιλοσοφία, χωρίς να είμαστε πιο δυνατοί στις μονομαχίες χωρίς να καταφέρουμε να ελέγξουμε το ρυθμό. Ο αντίπαλος είχε μια κατοχή της μπάλας αλλά οι όσες καλές ευκαιρίες δημιουργήθηκαν ήταν από στημένες φάσεις, στις οποίες εμφανίστηκε η γνωστή απειθαρχία μας στον αμυντικό τομέα.

 

Το ματς θα μπορούσε να αλλάξει στη φάση του 70ου λεπτού όπου σαφέστατα θα μπορούσε να καταλογιστεί παράβαση στο απλωμένο χέρι του Λούντ, ο οποίος κόβει το πλεονέκτημα του Μάτος. Για ένα ματς κυπέλλου όπου σίγουρα όλα κρίνονται σε λεπτομέρειες, κοστίζει πολύ αυτή η φάση ασχέτως αν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιούται πολλά βάσει εμφάνισης. Αυτό δε σημαίνει ότι ο βοηθός που ήταν μπροστά στη φάση δεν έπρεπε να καταλογίσει την παράβαση.

Στη συνέχεια τα νεύρα των παικτών γίνανε πολλά, χάθηκε εντελώς η όποια ψυχραιμία και πειθαρχία υπήρχε στο παιχνίδι μας και αρκεστήκαμε στο να ανεβάζουμε μπάλα χωρίς καμιά ουσία. Οι αλλαγές δεν βοήθησαν σε καμιά περίπτωση την ομάδα, μιας και ο Πέλκας δεν μπόρεσε να δώσει κάτι παραπάνω, στη θέση του μετριότατου Ενρίκε. Ίσως ήταν καλύτερη λύση να αντικατασταθεί ο Κάμπος, ο οποίος είχε μηδενική συμμετοχή και παραγωγικότητα. Όλα αυτά βέβαια είναι σενάρια, τα οποία πολύ πιθανόν δε θα κάναμε, αν η παρουσία της ομάδας και του προπονητή ήταν σοβαρή και ουσιαστική. Κανείς δε βοήθησε στο συγκεκριμένο ματς, καθώς οι περισσότερες επιλογές ήταν άνευ ελέγχου και διακατέχονταν από έλλειψη καθαρού μυαλού και πάθους.

Το δεύτερο γκολ δεν ήταν κάτι το αναμενόμενο μιας και το παιχνίδι έδειχνε πως θα κατέληγε στο 1-0. Θες το μομέντουμ αυτής της ομάδας; Θες ότι τίποτα δεν πήγε καλά χθες; Μια φάση στην οποία, ο Ουάρντα γλιστράει, η μπάλα κοντράρει και σερβίρεται λουκούμι στον αντίπαλο είναι μια φάση καθαρά αφιερωμένη στον ΠΑΟΚ. Δεν μπορείς να την αποφύγεις, το ξέρεις.

Έτσι το πράγμα πήγε εκεί που ήθελε ο αντίπαλος, παίρνοντας σαφές προβάδισμα, χωρίς ωστόσο να έχει κριθεί τίποτα. Λανθασμένη προσέγγιση του αγώνα από ολόκληρο τον οργανισμό του ΠΑΟΚ, ο οποίο οφείλει να βγάλει αυτό το ξεχωριστό κόμπλεξ που τον διακατέχει σε ματς στην Αθήνα. Είναι καλύτερος σαν ομάδα και πρέπει να διατηρεί τη σοβαρότητά του, χωρίς να δίνει δικαιώματα στον αντίπαλο.

Παρόλα αυτά τίποτα δεν έχει κριθεί, μιας και ο επαναληπτικός είναι εντελώς διαφορετικός και οφείλουμε να παρουσιαστούμε σαφώς πιο σοβαροί. Έχουμε τη δυνατότητα να ανατρέψουμε το εις βάρος μας σκορ και να πάρουμε την πρόκριση, αρκεί να το βάλουν καλά στο μυαλό και να έχουμε ουσία και όχι φλυαρία. Είμαι σίγουρος για τους παίκτες μας και για τον προπονητή ότι ξέρουν και θα βρουν τη λύση. Έχουμε δείξει τα δείγματά μας σε πολλά ματς και θεωρώ πως θα παρουσιαστούμε σαφώς βελτιωμένοι.

Υ.Γ. Το ότι δεν ασχολούμαστε με σας κοράκια πολύ, δε σημαίνει ότι δεν παίξατε το ρόλο σας, αλλά σας δώσαμε πάτημα. Όταν ο Βλάνταν μίλαγε την Κυριακή για κάποια ζητήματα κάποιοι πέταγαν χαρταετό. Στο 6ο λεπτό ας μας κάνουν μια ανάλυση με πόσα χέρια κόβει ο Κουτρουμπής τον Κουλούρη και δε δίνεται ούτε φάουλ; Αλλά σας πείραξε ο Βλάνταν προχθές.

Υ.Γ.4 Βαζελάκο σε περιμένουμε στην Τούμπα. Κοίταξε να έρθεις λαδωμένος. Ο Πρίγιοβιτς έχει ετοιμαστεί.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017 23:43

HEADER  

 
ftuskulikomirmigotripa: ΑΠ: Κόμπλεξ άνευ λόγου και αιτίας...

Τέλειο άρθρο. τα λέει όλα! Πάντα ο ΠΑΟΚ μεταμορφωνόταν σε μέτρια ομάδα, όταν έπαιζε στην αθήνα με το ποκ, και όχι μόνο. Τά χρόνια του Κούδα ακόμη και εκείνη η μεγάλη ομάδα - μοντέλο όποτε έπαιζε στο αιγάλεω, τη νέα σμύρνη, τη ριζούπολη, τον Ταύρο, κλπ δυσκολευόταν αφάνταστα για να πάρει αποτέλεσμα. Εξαίρεση το 1976 που πήρε το πρωτάθλημα. Τη χρονιά εκείνη ο ΠΑΟΚ έπαιζε παντού σαν πρωταθλητής. Επίσης μέσα στη λεωφ.Αλεξάνδρας ο βάζελος δεν μας είχε κερδίσει ποτέ το διάστημα 1972-80 (εκτός από ένα 3-2 το 1973, που είχαμε κατεβεί με τα δεύτερα λόγω Μίλαν). Κακά τα ψέματα. Για να παίζουμε στην Αθήνα σαν μεγάλη ομάδα, πρέπει να είμαστε κιόλας. Φέτος έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά ακόμη έχουμε πολύ δρόμο. Πρέπει να αλλάξει κι άλλο το ρόστερ, και να προστεθούν ακόμη 2-3 ποιοτικοί παίχτες. Πρέπει να επανεξεταστεί και το θέμα του προπονητή σε συνάρτηση και με την τελική πορεία μας στο κύπελο και στα πλέυ οφς. Οσο για την ήττα με 0-2 οι βάζελοι έχουν κάνει λάθος που ενθουσιάστηκαν. Ακόμη και αυτή η ομάδα του ΠΑΟΚ αν βρεθει σε μέρα, μπορεί εύκολα ή δύσκολα να ανατρέψει το αποτέλεσμα και να πάει τελικό. Ο σημερινός ΠΑΟΚ είναι σίγουρα ανώτερη ομάδα από τον βάζελο.Εμένα δεν με στεναχώρησε τόσο το 0-2, όσο με προβλημάτισε η πολύ κακή εμφάνιση των παιχτών ατομικά, και της ομάδας σαν σύνολο. Στην Τούμπα τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικα. Επιπλέον υπάρχει και DNA ανατροπών...

13-04-2017 22:30 #1
 
 
arkadopontios: ΑΠ: Κόμπλεξ άνευ λόγου και αιτίας...

Διάβασα με προσοχή το άρθρο και δεν έχω να διατυπώσω αντιρρήσεις για την "ανάγνωση" του αγώνα.
Ειλικρινά όμως δεν μπορώ να βρώ πως δικαιολογείται και που βασίζεται ο τίτλος του άρθρου, σε σχέση με την λεπτομερή ανάλυση του αγώνα.
Φάνηκε η ΑΠΟΥΣΙΑ του ΤΣΙΜΙΡΟΤ και η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ του ΚΟΥΛΟΥΡΗ.
Γύρω στο 12 λεπτό έχει την μπάλα έξω από την περιοχή , έχει πολύ καλές προϋποθέσεις να δώσει δεξιά αριστερά , ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΕΙ κάν προς τα εκεί και επιχειρεί ένα ξεψυχισμένο σούτ, χωρίς τύχη.
Το παιδί παίζει ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ. Δεν γνωρίζει τι θα πεί συμπάικτης.

13-04-2017 23:13 #2
 

Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν δικαίωμα να σχολιάσουν.

Τι γραφουν τα ΜΜΕ

  • Για τον ΠΑΟΚ
  • Για τους αντιπαλους
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
MOD_NEWS_PRO_GK4_NSP_PREV MOD_NEWS_PRO_GK4_NSP_NEXT
Ποινολόγιο Novasports Super League K20

Ποινολόγιο Novasports Super League K20

27-04-2018 | superleaguegreece.net

Κίνδυνος για δυο

Κίνδυνος για δυο

25-04-2018 | inpaok.com

Paokmania.Gr - To ανεξάρτητο site των οπαδών του ΠΑΟΚ | All rights reserved.