Περί αρδολογιών...

Μετά από το χθεσινό πολύ κακό αποτέλεσμα ακολούθησε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη τύπου, όπου πρωταγωνιστές δεν ήταν άλλοι εκτός από τους δημοσιογράφους.
Sourmenetes
Περί αρδολογιών...

Ο Τούντορ εξαρχής παραδέχθηκε λάθος κινήσεις οι οποίες γίνανε, μίλησε για κάποιες σκέψεις που προσπαθεί να βγάλει στο γήπεδο και δεν πετυχαίνουν αναλαμβάνοντας σε γενικές γραμμές την ευθύνη της ήττας.

Εκεί άρχισε και το μεγάλο πανηγύρι. Οι ερωτήσεις πέφτανε σαν σφαίρες πάνω στον προπονητή του ΠΑΟΚ λες και είναι οι εργοδότες του και δεν έβγαλε την δουλειά που έπρεπε. Ο Τούντορ με την «αφέλεια» του νέου προπονητή πιάστηκε στη φάκα και απαντούσε σε κάθε ουρανοκατέβατη ερώτηση των δημοσιογράφων λες και τους έδινε αναφορά. Ξεκίνησε ο χορός των ερωτήσεων με την επιλογή συστήματος. Για ποιο λόγο δηλαδή ο Τούντορ άλλαξε το σύστημα; Και αναρωτιέμαι εγώ ο αδαής. Εσείς δεν ήσασταν κ.δημοσιογράφοι αυτοί που επιμένατε στην αλλαγή συστήματος και ότι δεν τραβάει το 3-5-2 ή όποια παραλλαγή του έπαιζε ο ΠΑΟΚ; Τώρα δε σας κάνει και αυτό; Και δώσε ερώτηση πάνω στην ερώτηση για να καταλάβουν οι ενδιαφερόμενοι γιατί ο ΠΑΟΚ άλλαξε σύστημα.

Για πείτε μας κ.δημοσιογράφοι τι ακριβώς σας χάλαγε στο 3-5-2 που έπαιζε ο ΠΑΟΚ; Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη ομάδα σε δημιουργία φάσεων; Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη ομάδα σε κλεψίματα και κατοχή; Ή η μόνη σας έννοια είναι να πάρετε πρωτάθλημα και θέλετε μόνο εσείς εκτός από όλους εμάς; Το ότι ο ΠΑΟΚ δούλεψε σε ένα δύσκολο και απαιτητικό σύστημα το θεωρώ δεδομένο και η δουλειά του προπονητή φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα τα εργαλεία θα μπορούσε να ήταν καλύτερα, αλλά να μην ξεχνάμε ότι αυτήν την περίοδο εκτός από τα εργαλεία που έπρεπε να πάρει είχε να διώξει και αρκετά. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν τέθηκε στόχος να κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα αλλά να βρεθούμε στην πρώτη θέση των play off την οποία και πιστεύω ότι θα κατακτήσουμε.

Κλείνοντας την παρένθεση περί υλικού, συνεχίζω με την ερώτηση που δείχνει με ποιο τρόπο σκέφτονται οι κ.δημοσιογράφοι. Αν ήμουν στη θέση των υπολοίπων αρχικά, θα ζήταγα να βγω από το χώρο της συνέντευξης και δεύτερον θα ζητούσα την πληροφόρηση που έχει ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος. Αναφέρεται στην ερώτηση προς τον προπονητή του ΠΑΟΚ «ο ίδιος ξέρει ότι θα κριθεί το καλοκαίρι, γιατί το καλοκαίρι το συμβόλαιό του θα τεθεί υπό συζήτηση. Ο ίδιος ξέρει ποιο είναι το κριτήριο για να πείσει τον κ.Άρνεσεν και τον κ.Σαββιδη για να παραμείνει και να συνεχίσει το έργο του;».
Σαν οπαδός του ΠΑΟΚ προσβάλλομαι από αυτό που ερωτάται ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Σαν οπαδός του ΠΑΟΚ θέλω να μάθω από πού προκύπτει ότι το συμβόλαιο του Τούντορ θα τεθεί υπό συζήτηση; Από ποιον έχετε την πληροφορία κ.δημοσιογράφε; Γιατί τέτοια πρεμούρα για τον προπονητή του ΠΑΟΚ; Πόσα χρόνια θα βλέπουμε το ίδιο σκηνικό; Τι έχει να κερδίσει ο ΠΑΟΚ αλλάζοντας τώρα ή το καλοκαίρι προπονητή; Ο κ.Άρνεσεν δε σας ενημέρωσε στη μικτή ζώνη ότι στηρίζει απόλυτα την επιλογή Τούντορ; Πότε πρόλαβε να καεί και αυτό το χαρτί και πρέπει να το κρίνουμε το καλοκαίρι; Αν το συμβόλαιο του Τούντορ τεθεί υπό συζήτηση το καλοκαίρι γιατί υπογράφτηκε 3ετες συμβόλαιο με τον προπονητή; Μήπως αποσκοπείτε κάπου αλλού γιατί παρόμοιες ερωτήσεις βλέπουμε τα τελευταία χρόνια συνέχεια;

Όπως είπα και πριν θα περίμενα από έναν τουλάχιστον εκεί μέσα που νοιώθει να εναντιωθεί σε αυτήν την ερώτηση. Φαντάζομαι το πανηγύρι περί του λίγου Τούντορ θα συνεχίστηκε και σήμερα από πλευράς ραδιοφώνων και δημοσιογράφων της πόλης, οι οποίοι έχουν βαλθεί τα τελευταία 4 χρόνια να μας μάθουν μπάλα. Να θυμίσω ότι ο μοναδικός προπονητής που τελείωσε τη χρονιά μετά την 3ετία Σάντος ήταν μόνο ο Μπόλονι, ο οποίος ήταν για σουτ πριν το διπλό στην Τότεναμ. Από τότε ο ΠΑΟΚ άλλαξε, μισό λεπτό να μετρήσω, 6+1 ναι 6+1 προπονητές. Μάλλον όλοι αυτοί ήταν άχρηστοι.

Ο ΠΑΟΚ οφείλει να προστατέψει τη φετινή του επένδυση, η οποία μπορεί να μη φέρνει ακόμα τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά χτίζεται σε κάποιες βάσεις. Σε ένα χρόνο κανένα πρότζεκτ δεν επετεύχθη και δεν μπορεί να κριθεί. Το πρότζεκτ του ΠΑΟΚ έχει πλάνο και οφείλει να ολοκληρωθεί. Ο λαός του ΠΑΟΚ που πονάει ξέρει ποιοι περιμένουν στη γωνία, ποιοι βγήκαν σα τα σαλιγκάρια για να κράξουν και ποιοι θέλουν το καλό του ΠΑΟΚ.

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη να κάνουμε βήματα πίσω όπως γινόταν τόσα χρόνια. Έχει αποθέματα και ο κόσμος και η ομάδα. Δεν ήταν τυχαία η στάση των οπαδών απέναντι στον Τούντορ χθες. Τα έχουμε δει πολλές φορές αυτά. Ψωμοτύρι τα έχουμε. Με σοβαρότητα και καθαρή σκέψη θα προχωρήσουμε.

Υ.Γ. Με χαροποίησε ιδιαίτερα ότι σε μια τόσο δύσκολη στιγμή ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ δεν εξαφανίστηκε. Χρόνια είχα να δω κάτι τέτοιο.

Διαβάστε ακόμη...