Quiz...

Ως μεσογειακός λαός ενθουσιαζόμαστε εύκολα, απογοητευόμαστε ακόμα πιο εύκολα, είμαστε επιπόλαιοι και παρορμητικοί. Ως Έλληνες έχουμε και επί πλέον το προνόμιο να ξεχνάμε εύκολα. Ιδού ένα quiz που αποδεικνύει του λόγου το αληθές:
Ντίνος Liverpool
Quiz...

Ως μεσογειακός λαός ενθουσιαζόμαστε εύκολα, απογοητευόμαστε ακόμα πιο εύκολα, είμαστε επιπόλαιοι και παρορμητικοί. Ως Έλληνες έχουμε και επί πλέον το προνόμιο να ξεχνάμε εύκολα. Ιδού ένα quiz που αποδεικνύει του λόγου το αληθές:

Ποιος είναι αυτός που

1) To 2007 απέτρεψε τον ΠΑΟΚ να μπει στην διαδικασία του αγροτοτουρισμού παίζοντας στα αλώνια της Δ' Εθνικής λόγω συσσωρευμένων χρεών σε ποδοσφαιριστές, σε τρίτους και στο κράτος;

2) Κατάφερε να απαλείψει τα παραπάνω χρέη προς ποδοσφαιριστές και προμηθευτές, έκανε πολλές προσπάθειες για διακανονισμό όλων των υπόλοιπων χρεών αλλά η πολιτεία έκλεισε πολλάκις τα αυτιά της και τις πόρτες της;

3) Συσπείρωσε τον κόσμο γύρω του και παρά την κακή πρώτη χρονιά της ομάδας, την έβγαλε τα επόμενα χρόνια από την αφάνεια την ανυποληψία εντός και εκτός συνόρων;

4) Το δικό του επιτελείο έχει φέρει στην ομάδα ΜΕΓΑΛΟΥΣ προπονητές και ποδοσφαιριστές που κοσμούν το roster της ομάδας και όλοι εμείς τους καμαρώνουμε στην ομάδα;

5) Έφτασε κοντά στην κατάκτηση του προπέρσινου τίτλου αλλά του τον έκλεψαν;

6) Έβαλε τις βάσεις και κατάφερε φέτος να παραδώσει το προπονητικό κέντρο της ομάδας;

7) Διοικεί με απόλυτη διαφάνεια και κάθε χρόνο δίνει συνέντευξη τύπου δημοσιοποιώντας ισολογισμούς και οικονομικά στοιχεία;

8) Προσπάθησε και κατάφερε να οργανώσει την ΠΑΕ σε διάφορους τομείς που υπολειτουργούσε (ακαδημίες, scouting, διαρκείας).

Το ξέρω ότι το ο βαθμός δυσκολίας του quiz είναι μεγάλος, αλλά ας βάλουμε τα δυνατά μας. Θα δώσω και άλλα στοιχεία για να βοηθήσω.

Του συγκεκριμένου ανθρώπου του χρεώσαμε ως λάθος όταν, για καθαρά προσωπικούς και ανθρώπινους λόγους, παραιτήθηκε από την προεδρία της ομάδας, στην οποία όμως επέστρεψε μετά από ένα τρίμηνο. «Μεγάλο» λάθος να νιώσεις μια στιγμή αδυναμίας και να αισθανθείς ότι μία προσωπική αποτυχία σε έχει καταβάλει και δεν μπορείς να διαχειριστείς άλλο την κατάσταση. Έπρεπε να μείνει και να διοικεί με θολωμένο το μυαλό !

Του χρεώνουμε ως λάθος τη μη συμμετοχή του στις «παράγκες» του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας προκειμένου να βοηθάει υπόγεια την ομάδα. Πάει "με το σταυρό στο χέρι" και δεν κάνει λαμογιές κόντρα στο ρεύμα του χώρου του ποδοσφαίρου. Παραδίδει μαθήματα τιμιότητας, έχει καταθέσει την ψυχή του για την ομάδα και μας έχει αφοπλίσει με την ειλικρίνειά του σε ΟΛΕΣ τις συνεντεύξεις που δίνει κατά καιρούς.

Τον κατηγορούμε για κακή οικονομική διαχείριση, τη στιγμή που τα «κουκιά» από τα διαρκείας και τις χορηγίες έχουν μειωθεί δραματικά και η ομάδα έχει μείνει εκτεθειμένη από ανοίγματα παλαιότερων ετών που δεν μπορούν να καλυφθούν μετά τις μειώσεις αυτές. Την κακή οικονομική διαχείριση την δέχομαι μόνο ως λάθος επιλογές γιατί σίγουρα έγιναν και λάθη. Λανθασμένες επιλογές προπονητών και ποδοσφαιριστών και κάποιες μάλιστα πολύ ακριβές. Ξέρετε πολύ καλά που αναφέρομαι. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο ... δεν σου βγαίνουν όλες οι επιλογές. Επ' ουδενί όμως δεν πρέπει να νοείται η κακή διαχείριση με την έννοια της υπεξαίρεσης ή έστω της κακής πρόθεσης.

Υπάρχει «άνοιγμα» 2,5 εκατομμυρίων. Άντε 5 θα πω εγώ (τελείως αυθαίρετα). Συγγνώμη, έγινε παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων και αυτό δεν δικαιολογήθηκε; Τόσα πήραμε, τόσα δώσαμε ! Απλά πράγματα. Εάν δεν δικαιολογηθεί, τότε ας φωνάξουμε όλοι μαζί ! Και για τα έσοδα από τα διαρκείας και από την UEFA και από τις χορηγίες και από την τηλεόραση και από παντού. Άσε τα πρόστιμα που πληρώνει η ομάδα εξ' αιτίας του κάθε μπερδεμένου που πάει στο γήπεδο για να πετάξει ένα πυρσό ή για να μπει μέσα στο γήπεδο. Έξοδα δεν έχει η ΠΑΕ; Μισθοδοσίες, υποχρεώσεις, λειτουργικά έξοδα δεν υπάρχουν ; Τα περσινά έργα στο γήπεδο για να πάρουμε την άδεια από την UEFA, ποιος τα πλήρωσε; Το προπονητικό κέντρο ποιος το ολοκλήρωσε; Τον Λόλα ποιος τον πλήρωνε ; Όμως είμαι περίεργος, εάν το «άνοιγμα» δικαιολογηθεί, τότε τι θα έχουν να πουν οι υπέρμαχοι της κακοδιαχείρισης !

Του χρεώνουμε ως λάθος τη φυγή του Vitolo ως ελεύθερου. Εδώ σίγουρα έγιναν λάθη και ερασιτεχνισμοί. Υπάρχει όμως ένα ελαφρυντικό, τη στιγμή που για να μην γίνει αυτό έπρεπε ο Ισπανός να είναι πληρωμένος μέχρι δεκάρας για να μην μπορεί να διεκδικήσει την ελευθέρας του (κοινή συναινέσει ). Όμως με τα πενιχρά οικονομικά του συλλόγου, αυτό θα σήμαινε ότι οι ισορροπίες με τα άλλα παιδιά που και αυτά ήταν απλήρωτα, για ένα χρονικό διάστημα, θα διαταράσσονταν επικίνδυνα. Θα είχαν κάθε λόγο να αισθάνονται μειονεκτικά και αδικημένοι. Τη συμπεριφορά του Vitolo την είδατε ; Δέχτηκε καμία μείωση αναλογιζόμενος τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της εποχής που, βέβαια, πλήττουν, και το σύλλογο μας; Ή μήπως δεν πετούσε τη σκούφια του που βρήκε ευκαιρία να πάει σε μία «μεγαλύτερη» ομάδα με προοπτική να αγωνιστεί C.L. ; (τράβα τα παπάκια σου ρε Βίκτωρα – συγγνώμη αλλά δεν αντέχω να μη δείξω πάλι τη χαρά μου για τη σφαλιάρα του πράσινου «λαγού» από τη «χελώνα» του Ισραήλ !!!)

Κακός μεταγραφικός σχεδιασμός, λένε. Σε ένα καλοκαίρι που το θέμα των επενδυτών κυριάρχησε, λογικό δεν ήταν οι μεταγραφές να είναι άμεσα συνυφασμένες με τη εισροή χρημάτων από τη νέα ΑΜΚ ; Γνωρίζετε, φαντάζομαι, με τι ΔΕΝ βάφονται αυγά ! Το θέμα αυτό καθυστέρησε και ακόμα καθυστερεί. Και πάλι όμως, τηρουμένων των αναλογιών, μεταγραφές έγιναν. Επί πλέον κλείστηκε και ένας εξαιρετικός προπονητής (ΠΡΟ-ΠΟ-ΝΗ-ΤΗΣ !!!). Πως αλλιώς να γίνουν μεταγραφές ; Υπάρχει «άνοιγμα» και η οποιαδήποτε φετινή διαχείριση των εσόδων πρέπει να κάνει (συν τοις άλλοις) και με τον περιορισμό του και ει δυνατόν με το μηδενισμό του.

Δεκτό, βέβαια, ότι δεν έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε θέματα marketing, δημοσίων σχέσων και boutique. Σίγουρα αυτό είναι ένα μείον. Όμως αυτό που επείγει είναι να λήξει θετικά το θέμα των επενδυτών για να μπορέσει η ομάδα να αλλάξει επιτέλους επίπεδο. Δεν γίνεται αλλιώς.

Δεν τίθεται καν θέμα, προς τα που γέρνει η ζυγαριά. Το ισοζύγιο της θητείας του, ΑΠΟΛΥΤΑ ΘΕΤΙΚΟ. Αυτός ο άνθρωπος έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Στο φινάλε, για την όποια υστέρηση υπάρχει σε κάποια οργανωτικοδιοικητικά θέματα πρέπει να δείξουμε λίγη ακόμα υπομονή. Το νερό έχει μπει στο αυλάκι.

Ούτε δημοσιογράφος είμαι, ούτε υπάλληλος της ΠΑΕ. Δεν έχω σκοπό να πείσω κανένα. Αυτό που προσπαθώ είναι να ανοίξω τα ματάκια σε ορισμένους που εθελοτυφλούν και με αυτά που λένε αδικούν πρωτίστως τους ίδιους τους εαυτούς τους και υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Προς Θεού, δεν λέω ότι αγαπούν λιγότερο την ομάδα. Λέω ότι η υπερβολική αγάπη τους, μερικές φορές, τους κλείνει τα μάτια σε πράγματα αυτονόητα και παρασύρονται. Ξέρετε τι μου θυμίζει αυτό ; Όταν «φεύγει» για πάντα ένας δικός άνθρωπος και τότε μετανιώνουμε οικτρά για κάποιες διαφωνίες και κόντρες που είχαμε μαζί του. Εύχομαι να μην το ζήσουμε αυτό στον ΠΑΟΚ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ! Την ΑΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΔΕΝ μας την συγχωρεί ούτε ο ίδιος μας ο εαυτός !

Ποιoς είναι ;

ΥΓ1. Οι μεταγραφές τελείωσαν (μένουν οι ελεύθεροι). Όλοι κοντά στην ομάδα και από Δευτέρα να εξαντλήσουμε τα μίνι διαρκείας. Μεγάλες ομάδες θα έρθουν στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει και μπορεί να ανταπεξέλθει στην πρόκληση. Εμείς εκεί .. στα μπάζα της Τούμπας !

ΥΓ2. Διευκρινίζω, προς αποφυγή παρεξηγήσεως, ότι είμαι υπέρ της εποικοδομητικής «γκρίνιας».

ΥΓ3. Τέλος πάντων, εάν νομίζετε ότι το quiz είναι πολύ δύσκολο ... μην απαντάτε.

ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚάρα μου,

Ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου !


Dinos_Liverpool, Paokmania member

Διαβάστε ακόμη...