ΠΑΟΚ και στην Κύπρο!

Παρά τη ζέστη και την αφόρητη υγρασία, γύρω στα 2000 άτομα, από τους οποίους 600 με 700 ήταν ΠΑΟΚτσήδες, βρέθηκαν χθες στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για να παρακολουθήσουν το φιλικό αγώνα της Ανόρθωσης με τον ΠΑΟΚ.
Ντίνος Liverpool
ΠΑΟΚ και στην Κύπρο!

Παρά τη ζέστη και κυρίως την αφόρητη υγρασία, γύρω στα 2000 άτομα, από τους οποίους 600 με 700 ήταν ΠΑΟΚτσήδες, βρέθηκαν χθες στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για να παρακολουθήσουν το φιλικό αγώνα της Ανόρθωσης με τον ΠΑΟΚ στα πλαίσια του εορτασμού της συμπλήρωσης των 100 χρόνων του ιστορικότατου προσφυγικού συλλόγου της Ανόρθωσης.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές (κυρίως στο 2ο ημίχρονο) και να έχασε τελικά με 1-0 αλλά πραγματικά το τελικό σκορ είναι το τελευταίο που έχει σημασία σε ένα τέτοιο παιχνίδι, που και μόνο η παρουσία της ομάδας μας στη μεγαλόνησο έδωσε απίστευτη χαρά στους φανατικούς οπαδούς που έχει ο ΠΑΟΚ και στην Κύπρο.

Σίγουρα ο σκοπός ιερός, μιας και ο αντίπαλος αντιπροσωπεύει πολλά για τους Κύπριους φίλους του. Πολύ μεγάλη ιστορία, την οποία εν συντομία παρέθεσα προ ημερών και κυρίως την χαμένη πόλη Αμμοχώστου. Σίγουρα το κλίμα σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν μπορούσε παρά να είναι κάτι παραπάνω από φιλικό, παρά τη σχετική αποχή των οργανωμένων «Μαχητών» της Ανόρθωσης και της απογοήτευσης των οπαδών της λόγω του αποκλεισμού από τη συνέχεια του Europa League.

Όλοι όσοι ήμασταν στο γήπεδο για να καμαρώσουμε και να φωνάξουμε για τον ΠΑΟΚ μας, νιώσαμε αυτή τη ζεστασιά της φιλοξενίας. Εικόνες που θύμισαν άλλες εποχές, καθώς όλοι μαζί, ΠΑΟΚτσήδες και Ανορθωσιάτες παρέα έξω από το γήπεδο, ανταλλάσαμε φιλοφρονήσεις και πειράγματα. Δεν είναι λίγοι άλλωστε και οι Αμμοχωστιανοί ΠΑΟΚτσήδες που παρακολούθησαν για πρώτη φορά αγώνα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» από την Νότια κερκίδα των φιλοξενούμενων οπαδών, αντί της Βόρειας που είναι και η φυσική τους θέση την οποία όμως «εγκατέλειψαν» για χάρη της μεγάλης τους καψούρας, του ΠΑΟΚ

Εκπληκτική ατμόσφαιρα από τον Παγκύπριο σύνδεσμο, από το σύνδεσμο της Λεμεσού, από μεμονωμένα άτομα καθώς και από Ελλαδίτες που βρέθηκαν στη Λάρνακα. Γέμισε η ψυχή μας και η μέρα μας με ΠΑΟΚ Παρά τη φιλική ήττα ο κόσμος ευχαριστήθηκε την παρουσία της ομάδας στην Κύπρο η οποία τους απέδειξε ότι 1200 χιλιόμετρα, όντως δεν μπορούν με τίποτα να μας χωρίσουν. Άλλο πράγμα να βλέπεις από την τηλεόραση τον Vieirinha και τον Garcia και άλλο να τους βλέπεις δίπλα σου live !

Θέλω να σταθώ τέλος στις έντονες αποδοκιμασίες που άκουσε ο Γιαννάκης Οκκάς πριν την έναρξη του παιχνιδιού κατά τη βράβευσή του από την Ανόρθωση.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν ξεχνάει τον τρόπο που έφυγε από την ομάδα, ενώ σε αντιδιαστολή επιδοκίμασε εντονότατα τον Γιώτη Εγκωμίτη αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του έναν ποδοσφαιριστή που κατέθετε ψυχή σε κάθε αγώνα και τίμησε με την προσφορά του τη φανέλα του ΠΑΟΚ Ο λαός του ΠΑΟΚ ΔΕΝ ξεχνά και σέβεται όσους τον τιμούν και τον σέβονται !

Ένας τυχερός φίλος του ΠΑΟΚ πήρε, στο τέλος του αγώνα, τη φανέλα του Σωτήρη Μπαλάφα ο οποίος προηγουμένως αρνήθηκε ευγενικά να τη δώσει σε ένα φίλαθλο που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και του εξήγησε ότι πρέπει να την «πετάξει» στην Νότια κερκίδα στους οργανωμένους οπαδούς.

Να σημειώσω ότι, ο Σωτήρης, λίγο πριν το φινάλε άκουσε ρυθμικά το όνομά του από τους οργανωμένους που δεν ξεχνούν μερικές χαρακτηριστικές στιγμές από την πορεία του στο "Δικέφαλο" όπως η περίφημη κόκκινη κάρτα στα πέναλτυ με τον Παπαναστασιακό και η κίτρινη στο κόρνερ στο κύπελλο με το γαύρο κατά τη διάρκεια της ... προθέρμανσής του !!!

ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚάρα μου,

Ζω ΜΟΝΟ για σένα ομαδάρα μου !

Διαβάστε ακόμη...