To κύπελλο είναι -ξεκάθαρα- στόχος!

Με δεδομένο ότι η κατάκτηση κάθε μιας κούπας "γεννάει" αυτόματα και μια νέα γενιά ΠΑΟΚτσήδων, καταλαβαίνουμε τη σπουδαιότητα του θεσμού ....
Daimon4 Daimon4
To κύπελλο είναι -ξεκάθαρα- στόχος!
Ο "Δικέφαλος" -όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου- ήταν μια από τις θεωρούμενες ομάδες κυπέλλου. Ιδιαίτερα σε εκείνη την σπουδαία 10ετία του 1970, η μια συμμετοχή σε τελικό διαδεχόταν την άλλη. Ήταν είδηση της εποχής αν στο ζευγάρι του τελικού δεν υπήρχε η ομάδα μας.

Τα καραβάνια των ΠΑΟΚτσήδων της εποχής ήξεραν πολύ καλά πως ο Ιούνιος περιελάμβανε μόνιμα μια εκδρομή σε ένα από τα αθηναϊκά γήπεδα (Καραϊσκάκη ή Φιλαδέλφεια) όπου θα έπαιζε ο ΠΑΟΚ για τον δεύτερο "τη τάξει" τίτλο.

 

Όλες  αυτές  οι συμμετοχές σε  τελικούς μας χάρισαν  τέσσερις κούπες (1972,1074, 2001, 2003), ενώ χάθηκαν πάρα πολλές για λόγους που συχνά ήταν πάνω από την ομάδα μας.  Το σίγουρο είναι πάντως, πως η κατάκτηση κάθε μιας "κούπας" γεννούσε αυτόματα και μια νέα γενιά ΠΑΟΚτσήδων ....

 

Πάνε επτά (7 !!!) ολόκληρα χρόνια από την τελευταία μας παρουσία σε τελικό του θεσμού, μια παρουσία που συνδυάστηκε και με την κατάκτηση του τροπαίου. Μιλάμε βέβαια για εκείνη τη βραδιά του Μάη του 2003, που ο Γ.Χ με το γκολ που πέτυχε κόντρα στον συμπολίτη, έδωσε στον τότε αρχηγό της ομάδας (Παντελή Καφέ) τη δυνατότητα "να το σηκώσει το γαμημένο" .

 

Το διάστημα που μεσολάβησε από τότε μέχρι σήμερα, είναι πάρα πολύ μεγάλο για να μείνει μακριά από κάποιον τελικό ο ΠΑΟΚ!

Φυσικά να μην ξεχνάμε ότι στα χρόνια αυτά είδαμε και κάποιους σκληρούς αποκλεισμούς, από ομάδες μικρότερων κατηγοριών, με την αρχή  να γίνεται μόλις την επόμενη χρονιά  -το 2004- όταν αποκλειστήκαμε  από την Καστοριά, το 2006 από τον ...Αγροτικό Αστέρα,  το 2008 από τον Θρασύβουλο γνωρίζοντας ταπεινωτική ήττα στη Φυλή και τέλος πέρσι που σταμάτησε η πορεία του "Δικεφάλου" στους Ζωσιμάδες από τον τοπικό ΠΑΣ..

 

Φέτος παρουσιάζεται μια ακόμα ευκαιρία να προχωρήσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο θεσμό και -γιατί όχι- να φτάσουμε στην κατάκτησή του. Περνώντας το εμπόδιο του Εορδαϊκού η ομάδα μας μπαίνει στους "16" και συνεχίζει. Καταλαβαίνουν  οι πάντες πως το κύπελλο είναι στόχος, όχι άπιαστος, απλά πρέπει να το δουν σοβαρά, να μην υποτιμήσουν κανέναν αντίπαλο και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Η αρχή ας γίνει στη Φλώρινα το μεσημέρι της Πέμπτης ...

Διαβάστε ακόμη...