Οπαδική υγεία η εκφυλισμός;

Ας επιχειρήσουμε μαζί να συνθέσουμε γεγονότα και απόψεις καθώς και εκτιμήσεις επί των γεγονότων, προκειμένου να καταλήξουμε σε κάποιες ΚΟΙΝΕΣ παραδοχές, που ίσως αποτελέσουν ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ αποτελεσματικότερης ΔΡΑΣΗΣ για το καλό του ΠΑΟΚ.
Αρκαδοπόντιος Αρκαδοπόντιος
Οπαδική υγεία η εκφυλισμός;

Ας επιχειρήσουμε μαζί να συνθέσουμε γεγονότα και απόψεις καθώς και εκτιμήσεις επί των γεγονότων, προκειμένου να καταλήξουμε σε κάποιες ΚΟΙΝΕΣ παραδοχές, που ίσως αποτελέσουν ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ αποτελεσματικότερης ΔΡΑΣΗΣ για το καλό του ΠΑΟΚ.

Είχαμε στις 26/12/2011, στις 23.00 την παρουσία των «50» έξω από την ΤΟΥΜΠΑ με ρεπορτάζ να αναφέρει επί λέξει: «Το βράδυ της Δευτέρας (26/12) συγκεντρώθηκαν έξω από την Τούμπα, οπαδοί του ΠΑΟΚ ζητώντας να επικοινωνήσουν με μέλη της διοίκησης, για να μάθουν τι μέλει γενέσθαι με την ομάδα.

Η έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από την υπόθεση Κοντρέρας, καθώς και τα όσα ακούγονται για την πιθανή αποχώρηση παικτών από τον Δικέφαλο, είναι ο λόγος της παρουσίας των οπαδών έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ. Οι συγκεντρωμένοι οπαδοί είναι περίπου 50.»

Απορίες δικές μου:

1ον: Δεύτερη μέρα Χριστουγέννων, 23.00 τη νύχτα, είναι δυνατόν να ήταν κανείς στα γραφεία της ΠΑΕ; Το βλέπω χλωμό έως απίθανο.

2ον: Συνεπώς η συγκέντρωση ατόμων έξω από κάποια γραφεία τα οποία είναι κλειστά και οι συγκεντρωμένοι το ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, έχει νόημα; Ή μήπως έχει;

3ον: Αφού δεν ήταν κανείς στα γραφεία, με ποιoν συνεννοήθηκαν τηλεφωνικά; Και αφού συνεννοήθηκαν τηλεφωνικά έπρεπε να πάνε στην ΤΟΥΜΠΑ για να συνεννοηθούν; Δεν μπορούσαν να το κάνουν από τα γραφεία κάποιου συνδέσμου; Αν όμως η συνεννόηση γινόταν από κάποιο κλειστό χώρο θα το ΜΑΘΑΙΝΕ κανείς; Θα έπαιρνε ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ και κάποια ΕΚΤΑΣΗ το θέμα; Το «ασφαλώς ΟΧΙ » είναι τόσο σίγουρο που και οι «μπουκ» το παίζουν «Δ.Π»,

4ον: Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι: «Τελικώς, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο να πραγματοποιηθεί συνάντηση στις επόμενες ημέρες και οι οπαδοί αποχώρησαν».

Δηλαδή αν οι συγκεντρωμένοι δεν ικανοποιούντο στα αιτήματά τους, τι θα έκαναν;

Εν πάση περιπτώσει έγινε κι αυτό και καλά θα είναι να το αξιολογήσουμε ως συμβάν και να επισημάνουμε τα μηνύματά του.

Στο site γράφτηκαν πολλές απόψεις που κάλλιστα μπορεί κάποιος να πει ότι εκφράζουν τέσσερις κυρίως τάσεις: η πλήρης αποδοκιμασία (πλειοψηφούσα), η πλήρης επιδοκιμασία (μειοψηφούσα) και η ουδέτερη /ισορροπητική ότι δηλαδή έγινε κάτι που έπρεπε να γίνει αλλά δεν είναι και τίποτα άξιο λόγου από τη στιγμή που δεν σημειώθηκαν μανούρες/έκτροπα/επεισόδια/αντεγκλήσεις και άλλα συναφή.

Προσωπικά να τονίσω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα που εμείς οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, κατά βάση και σε πρωτογενές επίπεδο εκφράζουμε ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ άποψη. Δεν έχει σημασία, καταρχήν, αν είναι πλήρως τεκμηριωμένη, εμπεριστατωμένη, ψύχραιμη ή ώριμη, επιθετική ή ανατρεπτική. Σημασία έχει ότι εκφράζουμε αυτό που ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, χωρίς ο μηχανισμός σκέψεώς μας να επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες. Αυτά καταρχήν όμως ...

Η ενέργεια αυτή, εξεταζόμενη με καλή διάθεση και όχι συνομωσιολογικά, στέλνει πολλά μηνύματα, που κατά την εκτίμησή μου είναι τα εξής:

-Εμείς οι 50 εκφράζοντας την βαθύτερη ανησυχία του κόσμου του ΠΑΟΚ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μάθουμε τι συμβαίνει με την ομάδα και την φημολογούμενη αποδυνάμωσή της.

-Εμείς οι 50 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μάθουμε περισσότερα και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΑ στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της ομάδας.

-Εμείς οι 50 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μάθουμε περισσότερα και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΑ στοιχεία για το πόρισμα και τα συμπεράσματά του.

-Εμείς οι 50 ΓΡΑΦΟΥΜΕ στα παπάρια μας τις συνεντεύξεις τύπου με τους ελλιποβαρείς νοητικά ΑΡΔ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ενημέρωση του κόσμου του ΠΑΟΚ.

-Εμείς οι 50 , εκφράζοντας πάντα το σύνολο των οπαδών του ΠΑΟΚ αμφισβητούμε, τις θέσεις ΖΑΓΟΑΡΑΚΗ, όπως δημοσιοποιήθηκαν, και επιμένουμε....

Προσωπικά λοιπόν για να βοηθήσω τον διάλογο (γιατί πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή διαλεγόμαστε ηλεκτρονικά) θεωρώ ότι ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ έχει ήδη ΑΠΟΤΥΧΕΙ και θα πρέπει το συντομότερο να αποτελέσει παρελθόν για τον ΠΑΟΚ, γιατί με τις ενέργειές του ΖΗΜΙΩΝΕΙ τον ΠΑΟΚ.

Διερωτώμαι όμως: ο τρόπος με τον οποίο θα αναδειχθούν οι ελλείψεις του ΖΑΓΟΡΑΚΗ, είναι αυτός που επέλεξαν οι 50;

Αν οι 50 εκφράζουν το σύνολο του κόσμου του ΠΑΟΚ, δεν θα έπρεπε αυτό να προκύπτει από κάποιες διαδικασίες;

Το οπαδικό κίνημα έτσι όπως το εκφράζει ο κόσμος του ΠΑΟΚ, έχει ταυτότητα, έχει ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, έχει μηχανισμούς δράσης, έχει φιλοσοφία συμπεριφοράς, έχει προσδιορισμένες διαδικασίες εκφράσεως ή εκτονώνεται στην εκάστοτε κάβλα του καθενός ατομικά;

Το δόγμα «ΠΑΟΚ είναι ο λαός του» (με το οποίο διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως) έχει δυναμική ή είναι τζούφιο σύνθημα; Κι αν έχει ΔΥΝΑΜΙΚΗ αυτή εκφράζεται από 50 άτομα, Χριστούγεννα βράδυ με στυλάκι: «ή μας λαμβάνετε υπόψη, για να το μάθει ο κόσμος, ή τα κάνουμε λαμπόγυαλο;»

Το δόγμα «ΠΑΟΚ είναι ο λαός του» δεν εκφράζεται ΟΥΣΙΑΣΤΙΚOΤΕΡΑ με αποφασιστική και ΖΟΥΜΕΡΗ παρουσία είτε απλών ΠΑΟΚτσήδων είτε ικανού αριθμού εκπροσώπων τους, που θα εκφράσουν τα ερωτήματα και τις αγωνίες όλων μας;

Τελικά πώς επιτρέπεται από το σύνολο των ΠΑΟΚτσήδων και στο όνομα του συνόλου, να δραστηριοποιούνται ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, ΑΥΤΟΝΟΜΑ, ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ της πλειοψηφίας και ενδεχομένως ΥΠΟΠΤΑ και ΥΠΟΒΟΛΙΜΑΙΑ, μειοψηφίες των «32», των «16», των «50» και δεν ξέρω για τι άλλο; Οι μυριάδες οπαδών του ΠΑΟΚ, έγιναν συμπυκνωμένο γάλα ή πεπιεσμένη ύλη;

Πέραν όλων αυτών θα πρέπει ΣΟΒΑΡΑ να μας απασχολήσει και το κεφαλαιώδες ζήτημα που αν δεν αντιμετωπισθεί με σωφροσύνη και ενδοσκόπηση, θα τρώμε τις σάρκες και τις δικές μας και του ΠΑΟΚ.

-είμαστε υπέρ των θεσμών ή όχι;

-σεβόμαστε τα πρόσωπα που τους υπηρετούν ή όχι;

-αποδεχόμαστε το κύτταρο ΣΥΛΛΟΓΙΚΌΤΗΤΟΣ και ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ που εκφράζει ο σύλλογος και ΠΡΙΝ ΙΔΡΥΘΕΙ ή όχι;

Το λέω/γράφω αυτό διότι αν σεβόμαστε τον θεσμό του Προέδρου του ΠΑΟΚ, οφείλουμε να σεβόμαστε και το πρόσωπο που τον προσωποποιεί, όχι αποδεχόμενοι ακρίτως τις ενέργειες και αποφάσεις του αλλά με την έννοια ότι οι ενέργειες που γίνονται εναντίον του προσώπου του Προέδρου να μην στρέφονται κατά του ίδιου του ΠΑΟΚ.

Από μικρό παιδάκι είδα τον κόσμο να τα βάζει με ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ, ΒΟΥΛΙΝΟ, ΜΠΑΤΑΤΟΥΔΗ, ΓΟΥΜΕΝΟ τώρα με ΖΑΓΟΡΑΚΗ αύριο με ΒΡΥΖΑ, μεθαύριο με τον τάδε...

Το αξιοπερίεργο είναι ότι ΟΛΟΙ αυτοί , ασχολήθηκαν με τον ΠΑΟΚ λόγω του λαού του και τελικά εκπαραθυρώθηκαν από το λαό του ΠΑΟΚ.

Έχουμε αναρωτηθεί αν αυτή η ΑΥΤΑΡΕΣΚΕΙΑ και ο ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟΣ του μεγέθους «λαός του ΠΑΟΚ» , που συνίσταται στην βουλιμία να «τρώω τους ηγέτες μου», έχει αποβεί για καλό του ΠΑΟΚ;

Γιατί να μην τρέφει κανείς την ψευδαίσθηση ότι και ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ να αποτελέσει παρελθόν και να αναλάβει ο ΒΡΥΖΑΣ και αυτός σύντομα θα δεχθεί επίσκεψη 60 ατόμων το Μ. Σάββατο μετά το Χριστός Ανέστη και θα του λένε «γιατί κάνεις μεταγραφές και δεν κάνεις οικονομία» .

Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ΟΛΟΙ (κόσμος, διοίκηση, παίκτες, προπονητής) είμαστε ΜΙΑ ομάδα που ο καθένας έχει το ρόλο του; Γιατί θα πρέπει να ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΘΑ ή να είμαστε ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ; Αντί την ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ μας και την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ μας να την διοχετεύσουμε στην σωστή κατεύθυνση δηλαδή τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ αντιπάλους γιατί την εκτονώνουμε άκομψα, άδοξα και προς τέρψη των αντιπάλων , στρεφόμενοι ενάντια στους εαυτούς μας;

Κι εδώ με πιάνει η τρέλλα: εντάξει ο ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ έκανε λάθη το ίδιο και οι άλλοι το ίδιο και ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ. Ο λαός του ΠΑΟΚ δεν κάνει, δεν έκανε λάθη; Λογοδότησε πουθενά; Τον ενόχλησε κανείς; Εκτός αν μου πει κανείς ότι ο λαός του ΠΑΟΚ είναι αλάνθαστος.

Επειδή όμως «ουδέν κακόν αμιγές καλού», από το περιστατικό των "50" δράττομαι της ευκαιρίας και προτείνω στην ΠΑΕ το εξής:

Ο ΠΑΟΚ είναι μια οικογένεια με αίσθημα συνοχής και συλλογικότητας. Η συγκεκριμένη διοίκηση, ως διοίκηση πρωτοδικείου, ουσιαστικά εκφράζει τον μέσο ΠΑΟΚτσή και διαχειρίζεται το υστέρημά του. Συνεπώς υπάρχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ενημερώσεως για τα τεκταινόμενα στην οικογένεια , η αποτελεσματικότητα της οποίας (ενημερώσεως) εξαρτάται από το πόσο ΑΜΕΣΗ είναι.

Οι συνεντεύξεις στους ΑΡΔ, αποτελούν χάσιμο χρόνου για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον κόσμο, πλήν του μικρού αλλά σημαντικού κέρδους, δηλαδή της αποδείξεως του πόσο νοητικά ανεπαρκείς είναι αυτοί που ασκούν το λειτούργημα του δημοσιοκάφρου. Κατά συνέπεια όπως οι γονείς όταν ενημερώνουν τα παιδιά τους και άμεσους συγγενείς, δεν καλούν ΑΡΔ στο σπίτι τους, η ΠΑΕ που γνωρίζει πόσοι είναι οι σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ ανά την Ελλάδα και την υφήλιο, θα πρέπει να ορίσει ημέρα ώρα και τόπο που θα δεχθεί έναν ή δύο εκπροσώπους ενός εκάστου εκ των συνδέσμων, οι οποίοι θα μεταφέρουν τα ερωτήματα του κόσμου του ΠΑΟΚ για να δοθούν ΑΜΕΣΕΣ απαντήσεις. Τα δε ερωτήματα και οι απορίες θα προκύπτουν από εσωτερικές διαδικασίες του κάθε συνδέσμου.

Μια τέτοια διαδικασία καταδεικνύει αλληλοσεβασμό, συνοχή, συλλογικότητα και κοινή επιδίωξη κοινών στόχων, καλή διάθεση οπαδική υγεία και ακμή.

Οτιδήποτε άλλο που προκαλείται από σπασμωδικές, παρορμητικές, δυσεξήγητες και επιλήψιμες κινήσεις δείχνουν μαρασμό, παρακμή, περιθωριοποίηση και εκφυλισμό κυρίως του οπαδικού κινήματος.

Η επιλογή είναι δική μας

Υ.Γ(1) Εκτός από τις τρεις τάσεις των σχολίων στο σαιτ υπάρχει και μια τέταρτη. Δεν την ξέχασα, αλλά προς το παρόν επειδή βρίσκομαι στα υψηλά σημεία του ουρανού και ασχολούμαι με τα ζητήματα του αετού, δεν μπορώ να ασχοληθώ με τις συμπεριφορές έμβιων όντων που σέρνονται στη γη ή αν διακρίνω καλά ζουν ως ασπάλακες κάτω από τη γη. Ας «μελετήσουν» τον ισολογισμό μέσα στα σκοτάδια που ζούνε, με όσο φωτισμό διαθέτει το υπέδαφος και θα τα πούμε ...

Υ.Γ (2) Κωνσταντίνα θα σου πω έξι αποτελέσματα να μου πεις τι διαπιστώνεις εσύ και θα σου πω τι διαπιστώνω και' γώ

Βουβαλακης-αναστοπουλος 2-2 με ....επική ανατροπή

Κόντης- βουβαλάκης 2-3

Αναστόπουλος-κόντης 0-1

Λαμογιάννης-βουβαλάκης 0-4

Αναστόπουλος-λαμογιαννης0-0

Κομπότης-βουβαλακης0-4

Αναστοπουλος-κομποτης0-1

Εγώ βλέπω Κωνσταντίνα μια ομάδα να κερδίζει τρεις ομάδες οι οποίες πήραν από ένα δωράκι για την «ήττα τους», από μια άλλη ομάδα που πήρε ένα μικρό δωράκι για την ...ανοχή της.

Αν εσύ Κωνσταντίνα βλέπεις κάτι διαφορετικό, όπως την «ανωτερότητα» της μιας ομάδος, τότε προς βοήθειά σου αλλά πιστεύω και προς τέρψη σου, σου φωνάζω με αγάπη «πάρτα μωρή άρρωστη (τ' αποτελέσματα εννοώ,) μήπως και ξεστραβωθείς».....

Υ.Γ 3 Εσύ πρόεδρε κάτσε και ασχολήσου με τους δημοσιοκάφρους και το πόρισμα, ως ανήμπορος καπετάνιος να διαχειρισθείς μια τρικυμιώδη και πρωτοφανή σε ένταση ΕΩΣΤΡΕΦΕΙΑ και άφησε τους ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ ν' αλωνίζουν.

Στρέψε τον κόσμο του ΠΑΟΚ προς τους εχθρούς του ΠΑΟΚ γιατί οι εχθροί θα στρέψουν τον κόσμο του ΠΑΟΚ εναντίον σου. Πριν να είναι αργά, όχι για σένα, αλλά για τον ΠΑΟΚ...

Διαβάστε ακόμη...