"Έχουμε τον πρώτο λόγο"

 Ο Γιώργος Τουρσουνίδης μίλησε στο novasports.gr για το ντέρμπι των Δικεφάλων στην Τούμπα θεωρώντας πως ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο, λόγω υλικού και έδρας.
"Έχουμε τον πρώτο λόγο"

Μια από τις μεγάλες δόξες του πρόσφατου παρελθόντος για τον ΠΑΟΚ μίλησε στον Αποστόλη Λάμπο και το novasprots.gr για το ντέρμπι με την ΑΕΚ που τόσο είχε λείψει από τους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους. Διαβάστε όλα όσα είπε ο μεγάλος άσος του Δικέφαλου του βορρά.

Κύριε Τουρσουνίδη τί το ξεχωριστό έχουν τα ντέρμπι των Δικεφάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου;

"Τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ ήταν πάντα ενδιαφέροντα ματς. Η ΑΕΚ είναι μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα, η οποία δυστυχώς λόγω εσωτερικών προβλημάτων υποβιβάστηκε και ευτυχώς επανήλθε γρήγορα. Φέτος έχει μια καλή ομάδα, αλλά η ΑΕΚ ήταν πάντα μια ιστορική ομάδα. Τα παιχνίδια ανάμεσα στους δύο Δικέφαλους είχαν πάντα τεράστιο ενδιαφέρον διότι πρεσβεύουν σημαντικά πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Άλλωστε και το σήμα των δύο ομάδων πρεσβεύει πολλά κι από αυτή την άποψη θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτά τα ντέρμπι έχουν κάτι το ξεχωριστό. Τις δύο ομάδες συνδέει η κοινή τους καταγωγή. Ωστόσο αυτά τα ματς είχαν πάντα και τεράστιο αγωνιστικό ενδιαφέρον. καθώς μιλάμε για δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ΑΕΚ έλειπε και το γεγονός αυτό στο ντέρμπι της Τετάρτης δίνει ακόμα πιο ξεχωριστή σημασία.

Τί θυμάστε από τα ντέρμπι με την ΑΕΚ στα οποία συμμετείχατε;

"Τα χρόνια της πολύ μεγάλης ΑΕΚ, εκείνη πενταετία με προπονητή τον Μπάγεβιτς, τότε που την αντιμετώπισα εγώ, ίσως ήταν η ομάδα που έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ήταν σπουδαία παιχνίδια εκείνα. Χαιρόμασταν να παίζουμε σε αυτά και είναι αυτό που θέλει ένας ποδοσφαιριστής.

Ο ΠΑΟΚ πάντα ήθελε να έχει τέτοιους αντιπάλους και οι παίκτες του και ο κόσμος του θέλουν να βλέπουν τόσο μεγάλους αντιπάλους. Και ιδιαίτερα από την ΑΕΚ έχουν περάσει κάποιοι πολύ μεγάλοι ποδοσφαιριστές."

Ποια θεωρείται ότι είναι τα υπέρ του φετινού ΠΑΟΚ;

"Φέτος μπορούμε να πούμε ότι στην ομάδα υπάρχει πλάνο, σχεδιασμός και προγραμματισμός και δεν γίνεται τίποτα στην τύχη όπως τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχει πολύ καλό υλικό και νομίζω πως οι παίκτες δεν έχουν δείξει ακόμα τις δυνατότητές τους.

Επίσης θεωρώ ότι ο Τούντορ είναι ένας πολύ καλός προπονητής που έχει τα φόντα να πετύχει πράγματα στον ΠΑΟΚ και φαίνεται πως μπορεί να δουλέψει καλά με την ομάδα."

Ποια είναι τα κατά του φετινού ΠΑΟΚ;

"Κατά για την ομάδα ίσως είναι το ότι έχει πολλούς ποδοσφαιριστές γεγονός που κάνει δύσκολο το να βρεθούν γρήγορα οι κατάλληλοι που θα δημιουργήσουν μια ισχυρή ομάδα. Υπάρχουν πολλοί καλοί νέοι παίκτες ενώ και οι μεταγραφές είναι πολύ καλές.

Είναι στο χέρι του προπονητή να δημιουργήσει μια ισχυρή και ανταγωνιστική ομάδα, ωστόσο θεωρώ πως χρειάζεται πίστωση χρόνου και τότε αυτό το αρνητικό (αν μπορούμε να το πούμε έτσι) θα μετατραπεί σε θετικό."

Θα ρισκάρατε να κάνετε μια πρόβλεψη για το επερχόμενο ντέρμπι;

"Πιστεύω πως η ομάδα μας έχει τον πρώτο λόγο. Ιδιαίτερα στην έδρα μας με την συμπαράσταση του κόσμου που όλοι ξέρουμε ότι για τον ΠΑΟΚ αποτελεί μεγάλο προσόν. Τα εισιτήρια έχουν σχεδόν εξαντληθεί, οπότε ο κόσμος αναμένεται να βοηθήσει πολύ την ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να επιβάλλει τον ρυθμό του και να παίξει το παιχνίδι του από νωρίς. Σίγουρα πάντως δε θα είναι εύκολο παιχνίδι, γιατί η ΑΕΚ είναι μια φιλόδοξη ομάδα που θέλει να δείξει ότι δεν της άξιζε να βρίσκεται σε χαμηλότερες κατηγορίες.

Ποτέ δεν χωράνε προγνωστικά σε τέτοια παιχνίδια, αλλά όπως είπα πιστεύω πως εξαρτάται από την απόδοση του ΠΑΟΚ. Αν είμαστε καλοί και εκμεταλλευτούμε την έδρα μας τότε θα έχουμε και τον πρώτο λόγο για τη νίκη."

Διαβάστε ακόμη...