Δερμιτζάκης: «Πρέπει να σκοράρουμε»

Ο Παύλος Δερμιτζάκης στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με τη Φενερ, έθεσε ως προταρχικό στόχο την επίτευξη ενός τέρματος στον αυριανό αγώνα.
Δερμιτζάκης: «Πρέπει να σκοράρουμε»
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που είμαστε στην Πόλη, σε ένα οικείο μέρος για εμάς τους Έλληνες. Όπως όλοι ξέρετε είναι τόπος καταγωγής των ιδρυτών της ομάδας μας. Πετύχαμε τους στόχους που είχαμε βάλει στο πρώτο παιχνίδι καθώς το 1-0 μας δίνει την δυνατότητα να διαχειριστούμε με πολλούς τρόπους το παιχνίδι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μας δίνει την πρόκριση.
Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος αγώνας με μία πολύ δύσκολη ομάδα. Ξέρουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του αντιπάλου, όπως λογικό είναι να ξέρουν και οι αντίπαλοι τα δικά μας. Υπάρχει πίστη από όλα τα παιδιά για το αυριανό παιχνίδι. Για εμάς αύριο είναι το δεύτερο ημίχρονο.
Το παιχνίδι ξεκινά από το 0-0. Δεν έχουμε στόχο να κλειστούμε. Για να έχουμε πιθανότητες πρέπει να πετύχουμε γκολ. Υπάρχουν απουσίες για την ομάδα μας, αλλά όπως έχω πει πολλές φορές δεν αποτελεί δικαιολογία, αφού έχουμε ένα ρόστερ ευέλικτο και ανά πάσα στιγμή όποιος παίκτης κληθεί μπορεί να αντικαταστήσει τον άλλον.
Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήποεδο να απολαύσει θέαμα. Μακάρι να περάσει ο ΠΑΟΚ, γιατί είναι κάτι σημαντικό και ιδιαίτερο για ψυχολογικούς, οικονομικούς και πολλούς άλλους λόγους».
Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου.
Σε ερώτηση για το πως θα διαχειριστεί την πίεση της Φενέρ, ο Π. Δερμιτζάκης είπε: «Περιμένουμε ότι θα μας πιέσουν, αφού πρέπει να πετύχουν γκολ. Σίγουρα θα παίξει ρόλο και η παρουσία του κόσμου. Είμαστε προετοιμασμένοι. Έχουμε καλούς παίκτες. Είμαστε καλή ομάδα. Πρέπει να έχουμε καλή τακτική. Δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε μόνο την Φενέρ, αλλά να προσπαθήσουμε να αιφνιδιάσουμε με την τακτική μας».

Σε ερώτηση για το αν αποτελεί ρίσκο η προσπάθεια του ΠΑΟΚ να περύχει γκολ, τόνισε: «Νομίζω ότι μία ομάδα όταν θέλει να πετύχει γκο, δεν παίρνει ρίσκο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το μηδέν. Αυτό θα έκανε οποιαδήποτε ομάδα. Για να έχουμε περισσότερες πιθανότητες πρέπει να πετύχουμε γκολ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ρισκάρουμε».

Για την παρουσία του Μουσλίμοβιτς στο αρχικό σχήμα, δήλωσε: «Θα δούμε το κατά πόσο θα είναι έτοιμος. Δεν με απασχολεί αυτό. Όποιος παίκτης δεν είναι καλά με στεναχωρεί. Ο Μουσλίμοβιτς είναι ένας παίκτης βασικός για εμάς. Όποιος και να παίξει, θέλω να παίξει καλά».

Σε ερώτηση για το αν παίζει ρόλο το γεγονός ότι ο αντίπαλος είναι μία τουρκική ομάδα, επεσήμανε: «Εγώ ασχολούμαι μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι. Προσπαθώ να εμπνεύσω τα παιδιά να πάρουν τη νίκη. Να είναι αποτελεσματικοί και ανώτεροι. Οι ποδοσφαιριστές είναι παίκτες με προσωπικότητα, είναι καλοί παίκτες και πιστεύω ότι για το κάλο όλων επιβάλλεται να έχουμε την αγωνιστικότητα που πρέπει να έχουμε, για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για το αν και κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει τον ΠΑΟΚ το κακό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της Φενέρ, δήλωσε: «Αυτό έχει να κάνει με τις ισορροπίες που έχει κάθε ομάδα. Οι ισορροπίες ξεκινάνε από την διοίκηση και το ποδοσφαιρικό τμήμα και φυσικά από τον κόσμο. Αυτό είναι μέσα σε αυτό που είπα πριν. Ότι ο αντίπαλος έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αλλά δεν παύω να πιστεύω ότι αυτά τα ματς είναι ιδιαίτερα».

Για τις πιθανότητες που δίνει ο ίδιος στον ΠΑΟΚ, είπε: «Ποτέ, αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί, σε τέτοια παιχνίδια δεν μπορούμε να μιλάμε με πιθανότητες. Ειδικά στο ποδόσφαιρο. Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά. Το 1-0 μας δίνει μια καλύτερη διαχείριση, αλλά σε κανένα σημείο δε μας δίνει περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης. Η πρόκριση θα έρθει, όπως και να ήταν το ματς, μέσα από αγωνιστική πειθαρχία, από διάθεση, από πάθος και πίστη για τη νίκη, πίστη για την επικράτηση, πίστη για το ότι είμαι καλύτερος. Αυτό δεν έχει να κάνει με το μέγεθος των ομάδων».

Τέλος, ρωτήθηκε για τη σημερινή του επίσκεψη στην Αγία Σοφία: «Επειδή ήρθα πρώτη φορά στην Πόλη και εύχομαι να έρθω πολλές φορές ακόμη, γιατί πρόκειται για ένα υπέροχο και ευλογημένο μέρος. Δεν νοείται Έλληνας και Ορθόδοξος να μην προσκυνήσει το άνδρο της Ορθοδοξίας. Είναι ένα μέρος που σε πιάνει ρίγος. Υπάρχει μία αύρα και σου δίνει ενέργεια. Είναι ένα ευλογημένο μέρος».

Διαβάστε ακόμη...