Βιεϊρίνια: «Έχω πολλά ακόμη να μάθω, παίζοντας στον ΠΑΟΚ»

Ο Βιεϊρίνια τόνισε πως ο ΠΑΟΚ θα εμφανιστεί καλύτερος όταν πρέπει, σε σε σχέση με την εικόνα που έδειξε με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας!
Βιεϊρίνια: «Έχω πολλά ακόμη να μάθω, παίζοντας στον ΠΑΟΚ»
Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια μίλησε από το Μπαντ Μπρουκενάου που προετοιμάζεται ο Δικέφαλος για την αγωνιστική νοοτροπία του Μπερέτα που δεν απέχει πολύ από του Σάντος, για τη συνεργασία του με τον Σαλπιγγίδη, την Εθνική Πορτογαλίας και τις προτάσεις που είχε μέσω... Τύπου.

Ο μέσος του ΠΑΟΚ δεν δείχνει να ανησυχεί καθόλου από την φιλική ήττα που γνώρισε η ομάδα του στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως "Με τον καιρό θα δείτε τον γνωστό ΠΑΟΚ, της τελευταίας διετίας".

Ταυτόχρονα θεωρεί ότι ο νέος προπονητής δεν έχει άγνωστη για τους παίκτες αγωνιστική νοοτροπία καθώς μοιάζει αρκετά με του Φερνάντο Σάντος. Όσον αφορά τη θέση που θα τον βάλει ο Μπερέτα, δήλωσε ουσιαστικά ''πιστός στρατιώτης'' που θα αγωνιστεί όπου του πει ο Ιταλός τεχνικός.

Ο Βιεϊρίνια δεν παρέλειψε να κάνει την αυτοκριτική του, να αναφέρει την επιδίωξη του να φτάσει στην εθνική ανδρών της Πορτογαλίας αλλά και να θυμίσει τα 15 εκατομ. ευρώ ρήτρα που πρέπει να καταβάλει όποια ομάδα θέλει να τον αποκτήσει.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πορτογάλος άσος του Δικεφάλου:

Η ήττα από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας: "Στο φιλικό παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας δεν ήμασταν καλοί. Καλύτερα, όμως, να χάνεις στα φιλικά, παρά στους επίσημους αγώνες. Αυτή είναι και η αξία των αγώνων προετοιμασίας: Να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να μην τα επαναλαμβάνουμε στα επίσημα ματς. Πάνω-κάτω, την ίδια εικόνα είχαμε παρουσιάσει και στο αντίστοιχο πρώτο φιλικό πέρσι.

Με τον καιρό θα δείτε τον γνωστό ΠΑΟΚ, της τελευταίας διετίας, μαζί και με τις νέες ιδέες που επιδιώκει να μας περάσει ο προπονητής μας. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε διανύσει μόλις δέκα μέρες προετοιμασίας. Μεταξύ μας οι παίκτες δεν συζητήσαμε πολύ γι' αυτό το ματς.

Φυσικά, κανείς μας δεν έμεινε ικανοποιημένος, όλοι σκεφτόμαστε τι δεν πήγε καλά. Για τον ΠΑΟΚ της τελευταίας διετίας δεν είναι καθόλου συνηθισμένο να χάνει με 3-1, έστω και σε φιλικό παιχνίδι".

Η σύγκριση Μπερέτα-Σάντος: " Η αγωνιστική νοοτροπία του Μπερέτα δεν είναι μακριά από την αντίστοιχη του Σάντος. Δεν έχει αλλάξει η ποιότητα των παικτών από πέρσι. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν την ικανότητα να προσαρμοστούν στις όποιες αλλαγές κάνει στην τακτική η τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Να μη βιαστούμε για συμπεράσματα. Με την πάροδο του χρόνου ο προπονητής θα περάσει τα νέα στοιχεία που επιθυμεί στην ομάδα. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, γι' αυτό το λόγο άλλωστε δουλεύουμε σκληρά".

Η συνεργασία του με τον Σαλπιγγίδη: "Αν ο προπονητής επιλέξει ο Σαλπιγγίδης να αγωνιστεί δεξιά, δεν μου είναι δύσκολο να αγωνίζομαι στα αριστερά, το έχω κάνει και στο παρελθόν. Άλλωστε, από εκείνη την πλευρά, μπορώ και χρησιμοποιώ και τα δύο μου πόδια. Η δυνατή μου πλευρά είναι η δεξιά. Είναι νωρίς να πεις τι ακριβώς θα γίνει. Σε κάθε περίπτωση είναι μεγάλη ευχαρίστηση για μένα να είμαι συμπαίκτης με τον Σαλπιγγίδη, έναν ποδοσφαιριστή αξίας.

Φυσικά, στον ΠΑΟΚ υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες και ο καθένας από εμάς θα πρέπει να δώσει μάχη για μια θέση στην ενδεκάδα. Το βέβαιο είναι ότι όσο καλύτερους παίκτες διαθέτει μια ομάδα είναι προς το συμφέρον της, αφού η προσοχή της αντίπαλης άμυνας αναγκαστικά θα διαμοιραστεί σε αρκετούς παίκτες και όχι μονάχα σε έναν ή δύο".

Η αυτοκριτική: "Είναι καλό για μένα ότι έχω πλήρως προσαρμοστεί στις συνθήκες του ΠΑΟΚ. Ξέρω με ποιους ανθρώπους έχω να κάνω, και αυτοί ξέρουν τι μπορούν να περιμένουν από μένα. Αλλά έχω πολλά ακόμη να μάθω, παίζοντας στον ΠΑΟΚ, ώστε να γίνομαι ολοένα καλύτερος. Όπως όλοι οι παίκτες, έτσι και εγώ επιδιώκω την ατομική μου βελτίωση.

Πιστεύω ότι από τη στιγμή που το καλό μου πόδι είναι το δεξί, θα πρέπει να βελτιώσω τις σέντρες μου με το αριστερό. Επιπλέον, με τη βοήθεια και του προπονητή, χρειάζομαι βελτίωση και σε θέματα τακτικής. Και ακόμη, όταν σουτάρω, προκειμένου να έχω μεγαλύτερη ευστοχία, θα πρέπει να δίνω μεγαλύτερη σημασία στην τεχνική του σουτ, και όχι τόσο στο πόσο δυνατό θα είναι".

Η εθνική Πορτογαλίας: "Για μένα ήταν ένα σημαντικό βήμα ότι συμπεριλήφθηκα στην 50άδα της προεπιλογής της εθνικής ομάδας της χώρας μου για το Μουντιάλ. Έχοντας παίξει στις μικρές εθνικές της Πορτογαλίας, θα επιδιώξω μέσω των εμφανίσεων μου στον ΠΑΟΚ να φθάσω και στην πρώτη ομάδα"

Τα σενάρια μεταγραφής του: "Είχα προτάσεις μόνο μέσω του Τύπου. Ούτε από την ομάδα μου, ούτε από τον μάνατζερ μου, είχα κάποια σχετική ειδοποίηση. Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2013 και όποια ομάδα ενδιαφέρεται, θα πρέπει να καταβάλει τη ρήτρα των δεκαπέντε εκατομμυρίων ευρώ. Δεν νοιάζομαι, όμως, για το μακρινό μέλλον, παρά μόνο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο".

Πηγή : sport24

Διαβάστε ακόμη...