Σαλπιγγίδης: “Υποχρέωσή μας να δώσουμε ό,τι έχουμε για το Κύπελλο”

Το δικό του μήνυμα έδωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, στο Match Day Magazine της ομάδας, εν όψει του αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό.
Σαλπιγγίδης: “Υποχρέωσή μας να δώσουμε ό,τι έχουμε για το Κύπελλο”

Αναλυτικά :

"Την ώρα που κρατάτε αυτό το τεύχος στα χέρια σας, η ομάδα ετοιμάζεται να δώσει ένα πολύ μεγάλο αγώνα. Ο ημιτελικός Κυπέλλου λόγω της σημασίας του κρύβει πολλή μεγάλη πίεση. Πολύ περισσότερο όταν απέναντί μας βρίσκεται ένας παραδοσιακός μας αντίπαλος και πρέπει να ανατρέψουμε το 2-1 του πρώτου ματς.

Αποδείχθηκε αυτό που πιστεύαμε εξαρχής όλοι, ότι η πρόκριση θα κριθεί σε 180 λεπτά, σε δυο παιχνίδια... Η ομάδα μόχθησε πολύ στο Καραϊσκάκη, απέναντι στο κακό της ξεκίνημα πρώτα, απέναντι σε άδικες διαιτητικές αποφάσεις, απέναντι στην πίεση του αντιπάλου. Το σκορ δεν είναι ικανοποιητικό, αφού πρόκειται για ήττα, όμως μας δίνει το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι μπορούμε να το ανατρέψουμε.

Εγώ δεν θα σταθώ στους διαιτητές του σημερινού ματς. Οφείλουν να κάνουν το καθήκον τους και να συμβάλλουν στην καλή διεξαγωγή ενός κρισιμότατου αγώνα, απέναντι στις κατά τεκμήριο δυο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Σ' ένα τέτοιο ματς πρωταγωνιστές πρέπει να είναι οι ποδοσφαιριστές. Δεν θέλω να πιστεύω ότι θα δούμε πάλι δυο μέτρα και δυο σταθμά και μακάρι όλα να κυλήσουν ομαλά σ' αυτόν τον τομέα.

Δεν κάναμε το λάθος να αποπροσανατολιστούμε. Η προετοιμασία μας αφορούσε την βελτίωση της εικόνας μας, την δουλειά πάνω σε συγκεκριμένες αδυναμίες. Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό, βλέπουμε σε μεγάλα διαστήματα να βγαίνει η δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις και νομίζω ότι διανύουμε αγωνιστικά μια καλή περίοδο.

Σε τέτοιους αγώνες σημαντικό ρόλο παίζει η αυτοπεποίθηση και η συγκέντρωση. Είμαστε τυχεροί που ο επαναληπτικός γίνεται στην. Τα παθήματα των προηγούμενων ετών πρέπει να μας γίνουν μαθήματα. Όλη αυτή η δίψα για να βρεθούμε στον τελικό, πρέπει να μετατραπεί σε θετική ενέργεια για την ομάδα. Η έδρα μας είναι απόρθητη φέτος, είναι το μεγάλο μας όπλο. Και σ' αυτό το ματς θέλουμε να φύγουμε νικητές, με μια μεγάλη πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει κι αυτό το βλέπουν όλοι. Είναι μονόδρομος η πορεία προς την κορυφή, ένας δρόμος που είναι δύσκολος και χρειάζεται υπομονή και συσπείρωση στις δύσκολες στιγμές. Τώρα είμαστε στο πλέον οριακό σημείο της σεζόν. Όσοι είμαστε στον ΠΑΟΚ θέλουμε να κερδίσουμε τίτλους και διακρίσεις. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να ξεκινήσουμε με το Κύπελλο φέτος και να βάλουμε τη σφραγίδα μας στην εξέλιξη της ομάδας.

Ο κόσμος, ο μεγαλομέτοχος, όλοι όσοι στέκονται δίπλα μας αξίζουν μια μεγάλη χαρά. Δική μας υποχρέωση είναι να δώσουμε ό,τι έχουμε μέσα μας για να το καταφέρουμε. Εύχομαι, λοιπόν, όλα να πάνε κατ' ευχήν, να είμαστε εμείς που θα πανηγυρίσουμε μια μεγάλη πρόκριση.

Κλείνοντας κι επειδή ήμουν στην αποστολή -σχεδόν παιδί ακόμη- του τελευταίου τίτλου της ομάδας, θα ήθελα όλα αυτά τα αξιόλογα παιδιά που βγαίνουν από τις Ακαδημίες να έχουν την τύχη να πανηγυρίσουν στα πρώτα τους βήματα ένα τρόπαιο, να δουν τι σημαίνει για τον ΠΑΟΚ και την πόλη ολόκληρη και να δυναμώσουν ως προσωπικότητες και ως ποδοσφαιριστές για να φέρουν όσους περισσότερους τίτλους μπορούν και να δημιουργήσουν νέες γενιές ΠΑΟΚτσήδων με τα επιτεύγματά τους.

Απολαύστε το παιχνίδι, στηρίξτε την ομάδα".

Διαβάστε ακόμη...