Συνέντευξη Ζαγοράκη

* Διαβάστε μέσα στο κείμενο που ακολουθεί, ολόκληρη τη συνέντευξη και δείτε αποσπάσματά της σε video...
Συνέντευξη Ζαγοράκη
Ο πρόεδρος του Π.Α.Ο.Κ. Θοδωρής Ζαγοράκης παραχώρησε μεγάλη σε διάρκεια συνέντευξη τύπου και απάντησε σε θέματα που αφορούν τον Π.Α.Ο.Κ.
Στην αρχή της συνένετυξης είπε: " Η ομάδα πέρσι έδειξε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο και ελπίζουμε να συνεχιστεί και φέτος αυτό. Έχουμε δημιουργήσει ένα πλάνο όπως πρέπει να κάνει κάθε μεγάλη ομάδα. Κάναμε μία μικρή υπέρβαση στο μπάτζετ της ομάδας όπως και πέρσυινα μην ανησυχεί ο κόσμος για το αν υπαρχει πρόβλημα για τα οικονομικά. Το κενό των 2,5 εκατ ευρώ που υπάρχει στον προϋπολογισμό θα καλυφθέι από τα έσοδα εισιτηρίων play off , κυπέλου και τηλεοπτικών".
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. τόνισε ότι ο αποκλεισμός από την Ευρώπη ήταν ένα σοβαρό πλήγμα, αλλά ο Π.Α.Ο.Κ. μπορεί να προχωρήσει στην επίτευξη των εγχώριων στόχων του, εφόσον το κλίμα στην ομάδα γίνει καλύτερο.

«Ήμουν παίκτης και ξέρω ότι τέτοια ατμόσφαιρα επηρεάζει την ομάδα. Θεωρώ ότι αυτή η γκρίνια από το ξεκίνημα της σεζόν είναι ανεξήγητη ! »

Η οικονομική ανάλυση από τη διοίκηση της ΠΑΕ δείχνει ότι για δεύτερη σεζόν υπάρχει κερδοφόρος χρήση.

Το λόγο στην συνέχεια πήρε ο Ανδρέας Μανδρίνος που μίλησε με νούμερα.: «Έχουμε κλείσει την δεύτερη συνεχόμενη κερδοφόρα σεζόν με 410.000 ευρώ. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό, καθώς τα τρία προηγούμενά χρόνια ήμασταν στο μείον. Τα έσοδα μας πέρσι από τα εισιτήρια είναι 8.480.000 εκ. ευρώ. 6.340.000 εκ. ευρώ είναι από την τηλεόραση και χορηγίες. 2.750.000 από πωλήσεις παικτών και 2.234.000 ευρώ από αύξηση. Επίσης 1,140.000 εκ. ευρώ βάλαμε στα ταμεία από τα πλέι οφ. Φέτος τα έσοδα μας από τα εισιτήρια ανέρχονται σε 7.400.000 εκ. ευρώ, που θα φτάσουν στα 10.000.000 εκ. ευρώ μαζί με τα απλά εισιτήρια. 8.900.000 εκ. ευρώ είναι τα έσοδα από τηλεόραση και χορηγίες. Τα έξοδα για φέτος ανέρχονται σε 10.310.000 εκ. ευρώ για αγωνιστικά θέματα και 5.500.000 σε λειτουργικά. Τέλος για οφειλές προς τρίτους δώσαμε 140.000 ευρώ».

Θεμα κυλικείων.
Τα κυλικεία ανήκουν στην Τούμπα EΠΕ, τη γνωστή εμπορική εταιρεία του Π.Α.Ο.Κ. Τα κυλικεία αποφέρανε έσοδα μόνο στον ΑΣ μέχρι τώρα αλλά πλέον τα νοίκιασε η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. και τα κέρδη από αυτά έρχονται στην ΠΑΕ . Τα έσοδα έχουν ξεπεράσει τις 200 χιλ ευρώ.
Για τα χρέη
Δεν θέλουμε διαγραφή. Θέλουμε αυτό που χρωστάει πραγματικά ο Π.Α.Ο.Κ. να το πληρώσει και να τελειώνει… Από την ημέρα που ανέλαβε αυτή η διοίκηση μπήκαμε στην διαδικασία να απεγκλωβιστεί ο Π.Α.Ο.Κ. από τα χρέη που κουβαλάει αυτά τα χρόνια. Έχουμε δίκαια αιτήματα. Δεν ζητήσαμε διαγραφή χρεών ή χάρες. Κάναμε επαφές με πρώην και νυν υπουργούς και ακόμα το θέμα το κοιτάζουν. Υπομονή έχουμε αλλά είμαστε υπόλογοι στον κόσμο και κάποια στιγμή θα πρέπει να τα πούμε. Δεν νοείται να λειτουργεί μία ομάδα όταν δεν πληρώνει ΙΚΑ και εφορία. Ο Π.Α.Ο.Κ. όμως λειτουργούσε και γι αυτό κάποιος φταίει που δεν γινόταν έλεγχος...
Για το Π.Α.Ο.Κ. travel
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης αναφέρθηκε και στο πανό που αντίκρισε στην Ολλανδία σχετικά με το Π.A.O.K. Travel, αλλά και την ψυχολογία του μετά τον αποκλεισμό: «Μετά τον αποκλεισμό είχα μία στενοχώρια που δεν την έχω ξεπεράσει ακόμη. Είναι και θέμα εγωϊσμού. Όπως πιστεύω αισθάνονται και τα μέλη της ομάδας. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να μένουμε εκεί. Έχουμε τρεις στόχους, ΟΥΕΦΑ, πρωτάθλημα, κύπελλο. Ο ένας στόχος έφυγε. Η ομάδα σαν στόχο δεν έχει διαφορά με τον περσινό. Ίσως μπορούμε να πούμε ότι θα κάνουμε πρωταθλητισμό. Για μένα σημαίνει κάτι ανάλόγο με την περσινή χρονιά. Όσο για το πανό… με ενόχλησε αφάνταστα. Ας πούνε ότι θέλουν. Ότι δεν έχουμε ιδέα να διοικήσουμε, ας πούνε τα πάντα. Δεν μπορούν να μας αποκαλέσουν, είτε απατεώνες, είτε ανήθικους. Κι εγώ δεν κατάλαβα τι σήμαινε το πανό. Ας έρθουν να μας πούνε τι σήμαινε. Έψαξα, ρώτησα, έχουμε και υπεύθυνους για την επικοινωνία με τους συνδέσμους. Δεν κατάλαβα για ποίο λόγο έγινε αυτό».
Φετινός στόχος.
Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος και δεν πρέπει να παρασυρθούμε από την περσινή πορεία κάτι που δεν το περιμέναμε πριν ξεκινήσει η περσινή χρονιά. Φέτος η ομάδα θεωρείται από κάποιους χάλια αλλά εμείς έχουμε άλλο πλάνο. Η ομάδα θα αποδώσει και δεν πρέπει να τη σταυρώνουμε από την αρχη. Ας την αγαπησουμε την ομαδα και ας περιμένουμε. Και μεις θελουμε να πάρει τίτλους ο Π.Α.Ο.Κ.

Για Σάντος
Ίσως οι γκρινιάρηδες να έχουν περισσότερα πτυχία…Τον Σάντος τον είχα προπονητή. Όσο είμαστε εδώ δεν θα κάνουμε δημόσιες σχέσεις με κανέναν για τέτοια θέματα. Είμαστε με τον Ζήση καθημερινά εδώ και βλέπουμε τι γίνεται με το θέμα προπονητή και τον στηρίζουμε. Όποιος στενοχωριέται που βλέπει τον Σάντος στον πάγκο... ας μην έρχεται στο γήπεδο. Δεν είναι σωστό αυτό που γίνεται με το θέμα προπονητή κάθε φορά και δεν μπορώ να καταλαβω γιατί τόσο χολή και στενοχώρια. Η λύση δεν είναι να κάνουμε δημόσιες σχέσεις και να αλλάζουμε προπονητές. Έγινε ανανέωση στο συμβόλαιο του και οποιανού δεν του αρεσει μπορεί να μην έρχεται στο γήπεδο, μιας και τα παιχνίδια τα δείχνει η τηλεόραση….

Το συμβόλαιο θα οριστικοποιηθεί, έχουν μείνει μόνο οι ανακοινώσεις. Από τη στιγμή που έγινε αυτό υπήρξε έντονη αμφισβήτηση και μουρμούρα. Στα αποδυτήρια κάνει κουμάντο ο προπονητής δεν κάνει κανένας άλλος είτε εντός ομάδος είτε εκτός ομάδος εκεί. Η ανανέωση του Σάντος δεν είναι επικοινωνιακή, είναι ουσιαστική και αν δουμε κάτι ότι είναι στραβό η ομαδα δεν θα ζημιωθεί (για θεμα απόλυσης).


Με τον Σάντος η ομάδα πέρσι δέχτηκε 23 τέρματα και κατέληξε εκεί που κατέληξε. Αν είναι έτσι να διεκδικείς τίτλους και στόχους, ας τον χαρακτηρίσουν όπως θέλουν δεν με ενδιαφέρει. Είναι κάποια πράγματα που όταν τα ακούς λες "είμαι σε άλλο γήπεδο". Η ομάδα λειτουργεί με βάση το τι έχει . Είμαστε μια ομάδα δεμένη και είμαστε καλά!
Το πλάνο
Ο προγραμματισμός για τη φετινή χρονιά σχεδιάστηκε πριν ακόμα τελειώσει το περσινό πρωτάθλημα. Περιμέναμε να δούμε τι θα γίνει, αν ήταν να κάνουμε κάποιες εξτρά προσθήκες. Είχε ενεργό ρόλο ο προπονητής φυσικά στο θέμα μεταγραφών. Η ομάδα είναι οικογένεια και κάποιους αυτό τους στεναχωρεί. Όμως όταν υπάρχει αμφισβήτηση στον προπονητή, να ξέρετε ότι και ο ποδοσφαιριστής δεν ενεργεί σωστά.
Για τα ντέρμπυ.
Αν είναι δυνατόν να μη θέλει κάποιος να κερδίζει ντέρμπυ. Ευελπιστούμε ότι φέτος θα αλλαξει αυτό. Με το να κερδίζεις τα ντέρμπυ δεν σημαίνει κάτι. Ας ελπίσουμε ότι θα πάρουμε βαθμούς σε όλα τα παιχνίδια.
Για Γκαγκάτση

Κάποιοι έχουν ενοχληθεί και πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ο Γκαγκάτσης κρίναμε ότι από την πρώτη μέρα ότι θα βοηθήσει. Εγώ δεν είμαι παράγοντας και δεν πρόκειται να γίνω ποτέ. Είδαμε ότι υπήρξε μία έλλειψη εμπειρίας και η πρόσληψη έγινε τώρα γιατί δεν μπορούσε να γίνει νωρίτερα. Με το αγωνιστικό θέμα ασχολούμαστε εγώ και ο Ζήσης μαζί με τον προπονητή. Παίρνοντας έναν ανθρωπο με τέτοια εμπειρία ο Π.Α.Ο.Κ. θα ανέβει σκαλοπάτια. Δεν μπορούσαμε να τον εκπροσωπήσουμε τον Π.Α.Ο.Κ. επάξια και τώρα έχει λόγο και φωνή στα κέντρα αποφάσεων. Σας παρουσιάζω και ένα ανέγκλητο πληρεξούσιο που λέει για τις μετοχές, για να αποκρουστούν οι φωνές που μιλάνε για ήθος γιατί μας αποκάλεσαν και ανήθικους!!!


Σας ενημερώνω ότι οι μετοχές είναι εδώ γι αυτούς που ρωτάνε που είναι οι μετοχές. Δεν γίνεται με το που αναλάβαμε να μοιράζουμε τις μετοχές και όταν είναι να πάμε τις μετοχές στον Γκαγκάτση να υπάρχει κόλλημα. Δεν γίνεται αυτό ρωτήστε όποιον θέλετε.Τις μετοχές με το πληρεξούσιο τις παίρνουμε αμέσως πίσω αν χρειαστεί και οι μετοχές είναι αγορασμένες προσωπικά από τον Ηλια Βιολίδη, όσον αφορά τις δικές του.
Ο Π.Α.Ο.Κ. δεν περιμένει από την διαιτησία και τον Γκαγκάτση να ευνοηθεί. Στην ΚΕΔ αλλάξαν όλα. Η σχέση του Γκαγκάτση με την ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. είναι επαγγελματική και θα βοηθήσει στην οργάνωση της ΠΑΕ.
Συζήτηση με Βρύζα

Μέσα στον Οκτώβρη θα γίνει κουβέντα (και όχι συνέντευξη τύπου), των δημοσιογράφων με τον Ζήση Βρύζα για τυχόν απορίες σας για αγωνιστικά θέματα και τις μεταγραφές.
Για Αναστασάκο
Ο Ηλίας ήταν δύο χρόνια άψογος με την συμπεριφορά του.. Μετά τις μεταγραφές είδε ότι δεν θα ήταν στις πρώτες επιλογές της ομάδας και ζήτησε να ψάξει ομάδα για να φύγει. Δεν το δέχτηκα προσωπικά εγώ γιατί ήθελα το ρόστερ να είναι πλήρες. Το ευρωπαϊκό παιχνίδι τελείωσε 27 Αυγούστου και απομεναν 4 μέρες για μεταγραφικές κινήσεις.
Ήρθε ο Αναστασακος και έθεσε θέμα πάλι και τότε είπαμε ότι μπορεί να φύγει. Το θέμα τριπλέτας Ατρόμητος Παναθηναιϊκός και Π.Α.Ο.Κ. με το θέμα του Μουν ξεχάστε το. Αποφασίστε με το θέμα σε πιο άρμα είμαστε τελικά. Στου Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού; Ο Π.Α.Ο.Κ. έχει το δικό του άρμα. Ο Μουν είναι παίκτης του Π.Α.Ο.Κ. και τον πληρώσαμε και είναι επιλογή μας

Για Κονσεϊσάο και Γκαρσία
Ίσως έχουν γίνει λάθη σε θέματα απειθαρχίας πέρσι αλλά φέτος δεν ισχύουν αυτά. Όποιος δημιουργήσει πρόβλημα φέτος θα μένει εκτός ομάδος. Θέλουμε ποδοσφαιριστές νικητές, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια. Έχει μεταφερθεί από τον Ζήση αυτό στους παίκτες ήδη.
Για Κουτσιανικούλη
5 παιχνίδια παίξαμε. Ο Βασίλης έκλεισε ενάμιση μήνα στην ομάδα. Ήταν αίτημα του Σάντος και του Βρύζα. Ήρθα σε δύσκολη θέση για το οικονομικό θέμα αλλά τον πιστεύουν πολύ οι δύο τους. Δεν θέλουν να τον καταστρέψουν. Ο Βασίλης είναι ένας παίκτης πολύ καλός και τον αποκτήσαμε. Θα παίξει όταν πρέπει.
Για το θέμα Γκαρσία
Για το θέμα Γκαρσία είχαν υποθεί πράγματα που δεν είχαν γίνει ποτέ. Πρόταση δεν ήρθε ποτέ και έχουμε πει ότι συζητάμε για όλους και για όλα, δεν έχουμε πρόβλημα
Για την ΑΜΚ
Ακούστηκε ότι ο Ζαγορακης ξεζουμίζει τον κόσμο.Γι' αυτό καθόμαστε και καθόμαστε ώρες και ξεζουμιζόμαστε και εμείς, αλλά ο κόσμος θα ξέρει τι γίνεται με διαφάνεια.

Πώς θα είμαστε μετα από 2 χρόνια

Δεν μπορώ να απαντήσω γιατί δε θέλω να φαντάζομαι πράγματα. Κάθε χρόνο και πριν τελειώσει η χρονιά θα δημιουργούμε την ομάδα που θέλουμε.διοικητικά.
Θέμα γηπέδου
Το γήπεδο είναι θέμα ερασιτέχνη. Γι' αυτό το λόγο ο Βιολίδης βρίσκεται στο σχήμα του ΑΣ. Ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του; Δε θέλουμε καινούριο γήπεδο; Έχουμε ρίξει τόσα λεφτά για να μπαλώνουμε και οι επαφές γίνονται και όταν ερθει η ώρα να πούμε κάτι θα το πούμε, τώρα δεν είναι όμως η ώρα. Το θέμα γηπέδου δεν είναι θέμα υπουργείου. Έχουνε γίνει κινήσεις έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για το νέο γήπεδο. Το καλύτερο για μένα θα ήταν να γίνει όταν δεν θα είμαι εγώ εδώ γιατί έχουν ειπωθεί πολλά για Γκαγκάτση, ότι θέλει το γήπεδο κτλ.
Για το προπονητικό κέντρο

Το αθλητικό κέντρο την Παρασκευή μπορούμε να πάμε όλοι μαζί να το δούμε γιατί θα δείτε μια ευχάριστη εικόνα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον κυριο Μιχαηλιδη για το κομμάτι αυτό, αλλά επειδή ο Μιχαηλίδης έχει κάνει τα πάντα γι αυτό και ασχολείται πάρα πολύ με αυτό. Το γήπεδο θελω να γίνει στην Τούμπα, αν ρωτάτε εμένα...

Περί κριτικής

Κάθε μέρα πρέπει να γίνεται η κριτική σε μας, αλλά να έχει και επιχειρήματα τότε θα είναι δίκαιη. Η γκρίνια πάντα θα υπάρχει, αλλα δεν βλέπουμε επιχειρήματα
Για τα λάθη που έγιναν
Τα σημαντικότερα λάθη που έχουμε κάνει, ήταν λόγω απειρίας . Έχουμε κάνει πολλά. Για το αγωνιστικό κομμάτι δεν μπορώ να πω συγκεκριμένα σε κάποια πράγματα. Όσον αφορά συμπεριφορές ίσως να κάναμε τα περισσότερα λάθη. Το θέμα είναι να μην ξανακάνουμε τα ίδια γιατί εκεί θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.
Τμήματα υποδομής
Στα τμήματα υποδομής δαπανηήθηκαν 550 χιλ ευρω. Ο Αθανασιάδης είναι παίκτης του Π.Α.Ο.Κ. αλλά έδειξε το παιδι ότι θέλει να πάρει παιχνίδια και στον Π.Α.Ο.Κ. αυτήν την στιγμή δεν γινόταν. Δεν γινόταν να πάρει παιχνίδια τώρα και θεωρήσαμε ότι τα παιχνίδια θα τα πάρει στις Σέρρες. Να ξέρετε κάποιοι ότι αν θελουν μια φορα να επανδρώνεται η ομάδα από δικά μας παιδιά εμείς θέλουμε 50. Από τις ακαδημίες είμαι σίγουρος ότι θα βγάλουμε παίκτες από εκεί και γι αυτό γίνεται τέτοια επένδυση. Στις προπονήσεις θα το αποδείξουν αυτό οι νεώτεροι παίκτες. Όταν είμασταν εμείς ήταν πιο εύκολο, γιατί υπήρχαν 2 - 3 ξένοι μόνο .
Αγωνιστικός χώρος
Η κατάσταση του γηπέδου είναι θέμα αμέλειας των υπεύθυνων. Θελαμε να το αλλάξουμε από την πρώτη μέρα αυτό αλλά δεν γινόταν. Το γήπεδο θα επανέλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Αθλητικό κέντρο
Η πρώτη ομάδα θα χρησιμοποιήσει το αθλητικό κέντρο ανάλογα με το προϋπολογισμό του έργου. Φέτος είπα η ομάδα θα κάνει προπονήσεις στο προπονητικό κέντρο αλλά δεν έγινε αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα μικρότερα τμήματα θα κάνουν σε 1 - 2 μήνες εκεί, γιατί κάποια κομμάτια που θέλει η πρώτη ομάδα για να είναι κομπλέ δεν είναι έτοιμα.
Για το θεμα ΑΣ

Από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι δεν θέλω να έχω καμιά ανάμειξη με το θέμα Κατσαρή κτλ Η σχέση μας με τον ΑΣ είναι μέσω του Ηλία Βιολίδη και τα κοινά θέματα με τον ΑΣ είναι για το αθλητικό κέντρο και το γήπεδο. Με το σήμα και τα ενοίκια και όσο αφορά το πρόσωπο του Κατσαρή αυτός ο άνθρωπος ήρθε στο σπίτι μου με πήρε και με έφερε εδώ, ασφαλώς όχι με το ζόρι

Δόξα το Θεό όταν χρειάστηκε η ΠΑΕ κάτι, βοήθησε και ήταν εκεί γι αυτό το λόγο επιλέχθηκε και είμασταν στην θεωρητική παράταξη του Κατσαρή, πράγμα που είναι χαζό να μιλάμε για παρατάξεις στον ΑΣ

Αν υπάρχει δυνατότητα από την ΠΑΕ να βοηθήσει οποιοδήποτε τμήμα του Π.Α.Ο.Κ. θα βοηθήσει, είτε με τη μορφή χορηγιών είτε με την μεταφορά χορηγών εκεί. Η βοήθεια υπάρχει στην ΚΑΕ αλλά δεν έχει ανακοινωθεί και δεν είναι μόνο οικονομική

Για το ταξίδι που έγινε στην Αργεντινή

Πηγαίνοντας εκεί δεν βλέπεις μόνο έναν παίκτη. Κάνεις και κάποιες διασυνδέσεις. Ανοίγεις καινούριες πόρτες που μπορούν να βγούνε στο μέλλον. Αν εμείς σε κάθε ταξίδι φέρναμε και έναν παίκτη, σίγουρα θα είχαμε καταστραφεί οικονομικά.

Για την αποχώρηση του Γεωργιάδη

Θεώρησε ότι έκανε ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα του αναλαμβάνοντας την εθνική νέων. Καλά έκανε. Δεν είναι κακό.



Διαβάστε ακόμη...