«Θέλουμε ξανά το Κύπελλο ...»

Ο Δημήτρης Λημνιός μίλησε για τις υπόμενες υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.
«Θέλουμε ξανά το Κύπελλο ...»

Αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα του Novasports:

Για το πώς πέρασε τις διακοπές: «Ξεκούραση πάνω απ' όλα, γιατί έχουμε μία δύσκολη χρονιά, οικογενειακά περάσαμε καλά και τώρα πάλι πίσω στην καθημερινή δουλειά μας για να συνεχίσουμε αυτό που ξέρουμε πάρα πολύ καλά. Το σώμα χρειαζόταν ξεκούραση και αυτό μετράει πάνω απ' όλα».

Για τα όσα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό: «Συνέβησαν άσχημα γεγονότα που δεν εκφράζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να παίζεται στον αγωνιστικό χώρο. Εμρίς προπονούμαστε κάθε εβδομάδα για να παίζουμε στον αγωνιστικό χώρο και για τα υπόλοιπα υπάρχουν οι αρμόδιοι».

Για τη νίκη στο Περιστέρι: «Ο Ατρόμητος μας έχει εκπλήξει φέτος, πρωταγωνιστεί και ξέραμε ότι είναι μία δύσκολη έδρα γιατί ήθελαν τους τρεις βαθμούς και μπήκαν αποφασισμένοι. Ήταν δύσκολο παιχνίδι, καταφέραμε να κερδίσουμε και αυτό μετράει».

Για τα αποδυτήρια: «Όταν υπάρχουν δυσκολίες χάνεις τη συγκέντρωσή σου, αλλά είμαστε επαγγελματίες, πρέπει να κοιτάμε την δουλειά μας, να βελτιωνόμαστε αγωνιστικά και τα άλλα είναι δουλειά άλλων».

Για τα εξωαγωνιστικά: «Ο ΠΑΟΚ έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια να μην ασχολείται με διαιτητές και εξωαγωνιστικά. Αυτά συμβαίνουν, πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με το κεφάλι ψηλά. Το ξεπεράσαμε, πρέπει να συνεχίσουμε τις θετικές εμφανίσεις μέχρι την τελευταία αγωνιστική και να πάρουμε όσους περισσότερους πόντους μπορούμε».

Για το τι έμαθαν από τη νίκη στο Περιστέρι: «Πριν το παιχνίδι καθίσαμε στα αποδυτήρια και είπαμε να τα αφήσουμε όλα έξω και να μπούμε από το πρώτο λεπτό αποφασισμένοι. Αυτά δεν μπορούν να μας δημιουργήσουν ψυχολογικό θέμα, το ξεπεράσαμε, το δείξαμε και συνεχίζουμε».

Για πρωτάθλημα και Κύπελλο: «Όπως ήρθαν τα πράγματα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, το πρωτάθλημα είναι δύσκολο και η ΑΕΚ έχει διαφορά. Εμείς βρεθήκαμε στην δεύτερη θέση και μπορούμε να βγούμε Τσάμπιονς Λιγκ. Θα προσπαθήσουμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική να κάνουμε αυτό που πρέπει. Πέρσι ήμασταν Κυπελλούχοι, θέλουμε να το ξαναπάρουμε. Είμαστε κατά 90% στον τελικό, έχουμε άλλο ένα ματς με τον Πανιώνιο και θέλουμε να κερδίσουμε και να πάρουμε το Κύπελλο».

Για το αν νιώθουν γεμάτοι με το ποδόσφαιρο που έπαιξαν: «Όλοι είδαμε ότι δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά μετά βελτιωθήκαμε, δείξαμε καλύτερο πρόσωπο, κάναμε σερί νικών ακόμα και χωρίς τον κόσμο δίπλα μας. Παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο, ο κόσμος το ευχαριστιέται, έχουμε σύνολο με ποιότητα και προσωπικότητα και αυτό κάνει την διαφορά».

Για το αν έχει πίκρα από συμπεριφορές συναδέλφων του από άλλες ομάδες: «Όχι, δεν μας απασχολεί αυτό, άλλος θέλει να παίξει άλλος όχι. Δεν κοιτάμε τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ αλλά πώς να βελτιωνόμαστε εμείς».

Για τον κόσμο: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο, είναι ο 12ος παίκτης μας σε κάθε έδρα, είναι δίπλα μας και μας δίνει δύναμη. Προσπαθούμε να κάνουμε ό, τι καλύτερο για να είναι ευχαριστημένοι».

Για τον Πανιώνιο: «Η ομάδα μου έχει προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά. Τελείωσαν οι διακοπές, ξεκουραστήκαμε. Ξέρουμε ότι όταν ξεκουράζεται το μυαλό και το σώμα είναι λίγο χαλαρά. Πρέπει να το αποβάλλουμε, ο προπονητής είναι ευχαριστημένος με τις προπονήσεις και πρέπει να δείξουμε καλό πρόσωπο για να πάρουμε τη νίκη. Ο Πανιώνιος δεν τα παρατάει, όπως έδειξε και στο Κύπελλο, όπου έβαλε γκολ στα τελευταία λεπτά. Εχει 2-3 ποιοτικούς παίκτες, θα κλείσουν τους χώρους και πρέπει να ξεκινήσομε από το πρώτο λεπτό δυνατά και να δείξουμε την ανωτερότητά μας».

Για την παρουσία του στις Εθνικές: «Η Εθνική ήταν παιδικό μου όνειρο, την παρακολουθούσα και πάντα ήλπιζα να βρεθώ εκεί. Είμαι πολύ ενθουσιαμένος που βρέθηκα με μεγάλες προσωπικότητες που αγωνίζονται στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου. Στενοχωρήθηκα που δεν έπαιξα έστω και πέντε λεπτά, αλλά το ευχαριστήθηκα και ελπίζω να ξαναβρεθώ εκεί. Η Ελπίδων είναι δυνατό σύνολο, οι περισσότεροι παίζουν στις ομάδες τους και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Θέλουμε την πρώτη θέση στον όμιλο και να παίξουμε στα τελικά».

Για το αν θα έπαιζε δεξί μπακ αν του ζητηθεί: «Θα είναι λίγο περίεργο αλλά είμαι στον ΠΑΟΚ, πρέπει να δίνεις το 100% και είναι δύσκολο να είσαι βασικός. θα παίξω όπου μου πει ο προπονητής είναι και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Διαβάστε ακόμη...