«Εμπιστεύομαι τους παίκτες μου»

O Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε ζωντανά στην κάμερα του Novasports με αφορμή την επικείμενη μάχη κόντρα στην Ξάνθη για την 13η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.
«Εμπιστεύομαι τους παίκτες μου»

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Ρουμάνου τεχνικού από το paokfc.gr.

Για την την τελευταία βδομάδα που πέρασε και τους τελευταίους αγώνες:«Αυτή είναι η εξέλιξη της ζωής. Κάθε μέρα πρέπει να συμβαίνει κάτι για να εξελισσόμαστε. Στην βδομάδα που μας πέρασε είχαμε την απογοήτευση που δεν κερδίσαμε τον Πανιώνιο αλλά μπορούμε να κρατήσουμε την καλή παρουσία και την καλή αντίδραση που είχαμε. Όσο για το παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας κρατάμε την καλή στάση της ομάδας καθώς η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη».

Για τις αποφάσεις του για ορισμένους παίκτες: «Τα πράγματα είναι πιο απλά από όσο πιστεύουν οι περισσότεροι. Η επιλογή έγινε γιατί δεν είχαμε άλλο διαθέσιμο παίκτη όσον αφορά τον Βιεϊρίνια . Ο Λέοβατς μετά το τελευταίο παιχνίδι που έπαιξε κόντρα στην ΑΕΚ και έφυγε για την εθνική του ομάδα, όταν γύρισε ήταν τραυματίας. Μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο τον κάλεσα στο γραφείο μου για να μιλήσουμε και μου είπε πως δεν είναι έτοιμος να διαχειριστεί όλη αυτήν την πίεση αυτή την στιγμή κι έτσι αποφασίσαμε να βρεθεί εκτός. Υπάρχουν παίκτες που είναι μέρος της ομάδας και πρέπει να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Δεν ξέρω γιατί προκαλεί τόσο έκπληξη. Κάποιες θέσεις μπορεί να αλλάξουν για δύο βδομάδες ή και για δύο μήνες. Ο Πρίγιοβιτς είναι ένας σημαντικός φορ που χρειαζόμαστε. Είχε ένα δύσκολο ταξίδι στην Κίνα και στην Νότια Κορέα και έκρινα πως δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί κόντρα στον Ατρόμητο. Ο Κουλούρης πήρε την ευκαιρία και έκανε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι και θεωρώ πως ήταν δίκαιο να συνεχίσει στο παιχνίδι με τον πανιώνιο. Σήμερα δυστυχώς ο Πρίγιοβιτς τραυματίστηκε και δεν θα μπορέσει να είναι μαζί μας στο παιχνίδι με την Ξανθή. Ο Κουλούρης από την άλλη είναι ένας πάρα πολύ κάλος παίκτης και μέλος της εθνικής ελπίδων με πάρα πολύ καλή απόδοση όπως και ο Λημνιός. Είναι παίκτες με μεγάλο ταλέντο και διάθεση να αγωνιστούν. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να βασίζεται σ'αυτούς χωρίς καμία αμφιβολία. Και ο Κάμπος μετά τον παιχνίδι με τον Πανιώνιο τραυματίστηκε και δεν θα μπορέσει δυστυχώς να είναι μαζί μας στην Ξάνθη. Αυτή η ζωή μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, με τις αλλαγές και οποιεσδήποτε ρυθμίσεις χρειαστούν. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να χτίσεις μια φιλοσοφία και νοοτροπία. Δεν γίνεται κάποια πράγματα να γίνονται σ ένα βράδυ αλλά τα χτίζεις συνεχώς. Ζούμε σε μια κατάσταση που πιθανόν να χαρακτηρίζεται ως δράμα, δεν είναι όμως. Παίζουμε φανταστικά στα εντός έδρας και στα εκτός έδρας, αποδίδουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, οπότε πρέπει να δούμε τι φταίει. Το θέμα μας είναι ότι δεν σκοτώνουμε το παιχνίδι όταν πρέπει να το κάνουμε. Είναι θέμα ψυχολογίας και πάνω σε αυτό το κομμάτι πρέπει να δουλεύουμε. Μέσα από όσα ζούμε να χτίσουμε αυτό που πρέπει και να ενωθούμε περισσότερο. Έχω ακούσει πολύ κόσμο που λέει ότι πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί , τα χαρακτηριστικά μας ως ομάδα δεν είναι τόσο η επιθετικότητα όσο το να κρατάμε την μπάλα. Μπορούμε να γίνουμε επιθετικοί σαν σύνολο. Ατομικά έχουμε την τεχνική και να χειριζόμαστε την μπάλα. Αυτά είναι τα στοιχεία μας και προσπαθούμε να τα διαχειριστούμε».

Για τον λόγο που δεν παίζει ο Ζαμπράνο ενώ είναι ένας από τους πιο επιθετικούς παίκτες:«Είμαι προπονητής που του αρέσει να προστατεύει τους παίκτες του από την άλλη όμως πρέπει να παίρνω και κάποιες αποφάσεις. Είμαι υπεύθυνος απέναντι σε όλους σας, στον ιδιοκτήτη, στους δημοσιογράφους, στους φιλάθλους αλλά οι παίκτες είναι υπεύθυνοι απέναντι μου».

Για τα δημοσιεύματα που μιλούν για τις μεταγραφές της ομάδας: «Έχουμε ένα παιχνίδι αύριο, οπότε δεν ξέρω για τι μιλάτε τώρα. Δεν σκέφτομαι τις μεταγραφές αλλά το αυριανό παιχνίδι με την Ξάνθη».

Για τον σημερινό τραυματισμό του Πρίγιοβιτς :«Μιλήσαμε πριν από λίγο, θα κάνει μαγνητική, υπάρχει οξύς πόνος αυτή τη στιγμή κι ελπίζουμε ότι δεν θα είναι κάτι που θα τον κρατήσει για πολύ εκτός ομάδας» .

Για τον αγώνα κόντρα στην Ξάνθη:«Η Ξάνθη είναι μια ομάδα που είναι πάντα στην καρδιά μου. Ήταν μια από τις καλύτερες περιόδους στην ζωή μου. Αύριο όμως είναι μια μάχη την οποία θέλω να κερδίσουμε. Είναι ένας ποδοσφαιρικός αγώνας στον οποίο θα σεβαστώ τον αντίπαλο αλλά θέλω να κερδίσουμε» .

Για το που θα κριθεί το επικείμενο παιχνίδι:«Η Ξάνθη πιστεύω είναι από τις πιο οργανωμένες ομάδες του πρωταθλήματος. Είναι μια ομάδα που της αρέσει να ξεκινάει την ανάπτυξη της από την άμυνα. Έχει χτίσει έναν πολύ καλό χαρακτήρα και είναι πολύ επιθετική. Επίσης έχει πολύ καλή συμπεριφορά όταν δεν έχει την μπάλα. Θα είναι ένας αγώνας επίθεσης, στην ταχύτητας και αντιδράσεων. Η γραμμή των τεσσάρων αμυντικών της Ξάνθης έχουν πολύ δυνατή χημεία όπως και στο κέντρο. Κι εμείς όμως έχουμε πολύ καλή ποιότητα και αυτό που θέλουμε είναι να πάμε να κάνουμε το παιχνίδι που θέλουμε. Έχουν πολύ καλό και έξυπνο προπονητή» .

Για το ότι ως προπονητής της Ξάνθης ζούσε πιο έντονα τα παιχνίδια:«Δεν ξέρω τι να απαντήσω. Εμπιστεύομαι πολύ τους παίκτες μου. Έχουν ποιότητα, γνωρίζουν πως πρέπει να παίζουν και είμαι πιο ήρεμος για να κρατάω τις ισορροπίες» .

Για τον Μαουρίσιο :«Ο Μαουρίσιο δυστυχώς για εμάς, χτύπησε στην καλύτερη περίοδο του στον ΠΑΟΚ, τώρα έπρεπε να παλέψει για να επιστρέψει. Του δώσαμε λίγα λεπτά στο Κύπελλο και θα είναι μαζί μας στο ματς με τη Ξάνθη. Δεν θα είναι δίκαιο για αυτόν και για την ομάδα να ξεκινήσει από την αρχή αλλά αν χρειαστεί να μας βοηθήσει κάποια λεπτά είμαι σίγουρο πως θα το κάνει» .

Διαβάστε ακόμη...